Op zoek naar Vlamingen die zich in Breda in de oranje waanzin van Koningsdag storten: “Beste koning Filip, geef ook eens zo’n verjaardagsfeest”

Breda kleurde zaterdag oranje. Ze vierden daar net als in heel Nederland de verjaardag van koning Willem-Alexander. Ook Vlamingen met zin in een feestje trokken de grens over om zich in de oranje waanzin te wagen: “Wij kennen dit niet bij ons”, zegt de 23-jarige Anke Brosens uit Hoogstraten.

 

Meer krantenkoppen in België

MediaMarkt flitst voorbij met e-step die 70 km/u haalt, maar kan je met die racestep wel naar het werk?

“Je haalt snelheden tot maar liefst 70 km/u op de openbare weg.” Een advertentie van MediaMarkt voor een elektrische step doet wenkbrauwen fronsen. Met zo’n exemplaar lijkt je woon-werkrit misschien een fluitje van een cent, maar verantwoord lijkt die snelheid niet meteen op twee kleine wieltjes. Is zo’n racemonster wel toegelaten op de weg, zoals elektroketen MediaMarkt beweert? Mag dat

Lees meer »

Italië betaalde al 32 miljoen euro voor onderhoud van inbeslaggenomen jachten en villa’s van Russische oligarchen

De Italiaanse regering heeft sinds de start van de grootschalige Russische invasie in Oekraïne ongeveer 32 miljoen euro uitgegeven voor het onderhoud van bevroren Russische tegoeden zoals jachten en villa’s. Volgens de wet moet de Italiaanse staat tussenkomen voor die kosten, hoewel het land de vele luxejachten liever officieel in beslag neemt en verkoopt.

Lees meer »

Brandstichter blijft in de cel: “Mijn cliënt heeft de feiten bekend”

De 30-jarige M.E. blijft een maand langer in de cel op verdenking van brandstichting in zijn voormalige woning langs de Noordlaan in Roeselare. Dat besliste de raadkamer van Kortrijk vrijdag. “Mijn cliënt heeft de feiten bekend, we hebben dus niet aangedrongen op zijn vrijlating”, zegt advocaat Jonas Van Oyen.
The post Brandstichter blijft in de cel: “Mijn cliënt heeft

Lees meer »

“Wellicht vloeit er een traantje”: Lieselotte Verkest uit Oostduinkerke neemt binnenkort afscheid van acrogym na BK in Breendonk

Na haar Vlaamse titel in de categorie B11-18 hoopt Lieselotte Verkest volgende week ook een mooie prestatie neer te zetten op het BK acrogym in Breendonk. Dat wordt haar laatste grote wedstrijd, want de Oostduinkerkse zet na de turnshow van haar club eind deze maand een punt achter haar carrière.
The post “Wellicht vloeit er een traantje”: Lieselotte Verkest

Lees meer »

Huwelijksbootje van Andrea en André vaart al 70 jaar

Andrea Verstaen (97) en André Pollet (96) vierden op vrijdag 26 april in Koers hun 70ste huwelijksverjaardag. Ze huwden in Lichtervelde op 14 april 1954. Schepen en voorzitter van Motena Bart Wenes kwam hen en de familie namens de stad groeten en uitgebreid feliciteren.
The post Huwelijksbootje van Andrea en André vaart al 70 jaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Het Hoogland krijgt vernieuwd speellandschap

Het graspleintje in de wijk het Hoogland heeft plaats gemaakt voor een speellandschap. Die wijziging kadert in het project ‘Groene Prikkels’ van het Regionaal Landschap.
The post Het Hoogland krijgt vernieuwd speellandschap appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE GAZA. “Alle partijen bereid tot nieuwe gesprekken wapenbestand” – Offensief in Rafah gaat voort – België wil wapenembargo tegen Israël

Geen bestand, maar nog meer oorlogsgeweld: Tel Aviv kiest voor de aanval. Vorige nacht vonden aanhoudende bombardementen plaats en Israëlische tanks vielen Rafah binnen. Voorlopig is sprake van 27 doden. “De antiterreuroperatie is plaatselijk en in omvang beperkt”, stelt het Israëlische leger. Ruim een miljoen ontheemde Palestijnen zouden schuilen in de stad. “Er moet een rode lijn zijn”, stelt minister

Lees meer »