Nathalie Piepers wint op ‘Maand van de Markt’

Op de laatste dag van ‘Maand van de Markt’ werden 20 winnaars, de marktkramers en de bezoekers in de kijker gezet in Zwevegem.

Paul Verschuere kroop in de rol van omroeper en mocht Nathalie Piepers feliciteren, want de Zwevegemse sleepte de hoofdprijs van 300 euro in de wacht. Een mooi verjaardagscadeau, want Nathalie vierde op 1 mei haar verjaardag. Goed voorbereid met een lijstje in de hand, zette de winnares samen met marktleiders Filip Depraetere en Frank Planckaert, haar verovertocht in. Het resultaat was een goedgevulde bolderkar. De winnaars die naast de hoofdprijs grepen, gingen naar huis met een tas gevuld met een pak marktbonnen. Zwevegem kan terugblikken op een geslaagde editie van ‘Maand van de Markt’ met meer dan 1.500 deelnameformulieren.

The post Nathalie Piepers wint op ‘Maand van de Markt’ is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Van belastingbrief tot verkeersboete in één digitale portefeuille: wat kan je ermee en hoe veilig is de nieuwe app MyGov.be?

Vandaag is de nieuwe digitale portefeuille MyGov.be gelanceerd. De app kan door iedereen worden gedownload. Identiteitskaart, doktersbriefjes, zelfs je geboorteakte en diploma’s, samen op één plek in je smartphone. Staatssecretaris voor Digitalisering Mathieu Michel (MR) legt uit hoe de app een belangrijke rol zal spelen in je dagelijkse leven. “Via de app kunnen alle mogelijke documenten, attesten en bewijzen worden

Lees meer »

Berucht servet van Messi’s eerste contract geveild voor een monsterbedrag: “Deze jongen moéten we hebben”

Dertien jaar was Lionel Messi, toen een scout van FC Barcelona hem voor het eerst zag spelen. Zijn naam: Carles ‘Charly’ Rexach. Even later – in 2000 – liet hij de Argentijn zijn eerste ‘contract’ tekenen op een servet. Dat stukje papier is vrijdag onder de hamer gegaan voor een bedrag van 762.000 pond (ongeveer 890.000 euro) bij het Britse

Lees meer »

Sneukeltocht op tweede Sinksendag verdwijnt dan toch niet: “Ons doel? Mensen samenbrengen”

Na het verdwijnen van de Gezinsbond in Oostrozebeke was iedereen de mening toegedaan dat hiermee ook de traditionele Sneukeltocht op tweede Sinksendag ten dode was opgeschreven. Niets is echter minder waar. Een nieuwe organisatie heeft het initiatief overgenomen en wil op maandag 20 mei tonen wat het in zijn mars heeft. Woordvoerder Veerle Halsberghe licht het opzet van de vernieuwde

Lees meer »

Gouverneur roept dossier zeiljacht Tomidi terug naar de haven

Na een klacht van Alternatief24 heeft de gouverneur de beslissing van de gemeenteraad, om de schenking van het zeiljacht Tomidi te aanvaarden, vernietigd. “De gouverneur noemt de beslissing onzorgvuldig. Het gemeentebestuur heeft deze beslissing overhaast genomen, zonder visie en zonder zicht op de kosten”, aldus Vicky Dereere.
The post Gouverneur roept dossier zeiljacht Tomidi terug naar de haven appeared

Lees meer »

Dima (16) kwam na inval in Oekraïne in Vlaams pleeggezin terecht: “Eén keer heb ik mijn familie teruggezien, nu kan dat niet meer”

Bijna zijn hele familie zit in het Oekraïense leger. Dat moet volstaan, vond zijn moeder. Ze greep haar kans toen ze Dmytro Soloid – Dima voor de vrienden – na de inval van Poetin kon laten vluchten. Zo werd de 16-jarige Oekraïense tiener pleegzoon van Peter Van Renterghem (58) uit het Oost-Vlaamse Wondelgem. De jongen getuigt over de knagende heimwee

Lees meer »

Een keizer, een koning en een prins op koningsschieting Sint-Joris

Het nieuwe seizoen van de koninklijke handboogmaatschappij Sint-Joris Oostvleteren werd officieel op gang geschoten met de koningsschieting waarbij de leden de hoofdvogel naar beneden moeten zien te halen.
The post Een keizer, een koning en een prins op koningsschieting Sint-Joris appeared first on KW.be.

Lees meer »

Politiezone Vlas krijgt nieuw ingerichte Gemeentelijke Crisiscel en Commandopost Events

Stads- en veiligheidsdiensten ontplooiden een volledig nieuwe Gemeentelijke Crisiscel, kortweg GCC. Deze cel moet dienen om bij grote rampen en in grote noodsituaties – waarbij de burgemeester alle hulpdiensten rond zich nodig heeft – alles vlot en veilig te kunnen coördineren.
The post Politiezone Vlas krijgt nieuw ingerichte Gemeentelijke Crisiscel en Commandopost Events appeared first on KW.be.

Lees meer »