Nathalie Sander uit het Tieltse Sint-Andriesziekenhuis is ‘Nurse of the Year’

Elk jaar zoekt het rekruteringsbedrijf Care Talents naar de ‘Nurse of the Year’. “Winnen tegen een grootstad wordt moeilijk”, zei genomineerde Nathalie Sander (40) uit het Tieltse Sint-Andriesziekenhuis eerder. En kijk: ze wint toch, uit niet minder dan 500 kandidaten! “Nathalie is kritisch, ondernemend, empatisch, toegewijd en een warme persoonlijkheid”, aldus het oordeel van de jury.

Ambassadeurs en acteurs Herman Verbruggen, Stef Vanlee en Eline De Munck hebben tijdens de feestelijke Awardshow in het Studio 100 Pop-up Theater in Puurs de verschillende awards en prijzen uitgereikt. Zij ging samen met een vakjury op zoek naar dé verpleegkundige, dé zorgkundige en hét zorgteam van 2023. Voor die verkiezing werden maar liefst 100.000 stemmen uitgebracht.

Tijdens dat spetterend feest met optredens van The Soulbrothers, Crazy Sir G en DJ Smiley werd Nathalie Sander (40) uit het Tieltse Sint-Andriesziekenhuis verkozen tot ‘Nurse of the Year’. “Amaai, wow”, is de eerste reactie van pijnverpleegkundige Nathalie Sander. Ze is totaal verrast. “Ik weet echt niet wat zeggen”, stamelt ze. “Het is alvast een mooie bekroning voor mij en mijn team. Het geeft een warm gevoel te beseffen dat je voor de mensen toch iets betekent.”

“Al van kinds af aan schreef ik in de vriendenboeken dat ik later verpleegster wilde worden”, vertelt Nathalie. “Ik zorgde altijd voor de kleinsten op school en liep tijdens de speeltijd altijd met een kleuter aan elke vinger. Na mijn opleiding ben ik gestart in het Sint-Andriesziekenhuis in Tielt, op de dienst Interne Geneeskunde en Oncologie. Na het overlijden van mijn oma heb ik mij bijgeschoold tot palliatieve zorg. Ik wilde alles proberen om het comfort van palliatieve patiënten te verhogen zodat hun laatste dagen zo mooi mogelijk konden zijn.”

Gedreven

Sinds 2016 zet Nathalie als coördinator haar schouders onder de Pijnkliniek van het Sint-Andriesziekenhuis. Ze bouwde een hecht team uit en die zijn niet zuinig met complimentjes wat hun teamcoördinator betreft. “Nathalie is oprecht, positief, flexibel, betrokken, gedreven, met het hart op de juiste plaats waardoor ze zichzelf wel eens durft te vergeten”, klinkt het in koor.

Wat maakt eigenlijk het verschil tussen een normale en een goede verpleegster? “Een gedreven verpleegster is voornamelijk met haar patiënten en haar organisatie bezig. Het werk moet gedaan zijn, ook al moet je langer blijven dan verwacht”, reageert Nathalie. “Gelukkig kan ik terugvallen op een hecht team, dat draait als een goed geoliede machine. Dat maakt de job aangenaam.”

“Al van kinds af aan schreef ik in de vriendenboeken dat ik later verpleegster wilde worden” – Nathalie Sander

Ook de jury is vol lof over de kersverse ‘Nurse of the Year 2023’. “Nathalie Sander is kritisch en ondernemend voor haar patiënten. Ze verzorgt hen niet zoals ze zelf wil verzorgd worden, maar zoals ze wenst dat haar ouders verzorgd worden”, aldus de jury. “Ze ademt empathie en heeft verschillende stappen genomen in haar carrière maar steeds met volle toewijding. Ze zal ook steeds de patiënt centraal zetten en hen altijd volledig betrekken bij de behandeling of genezing. Ze heeft ons vertrouwen gewonnen met haar warmte, kennis en persoonlijk verhaal.”

Zorgen voor anderen

“Het zorgen voor de anderen staat centraal in mijn leven”, aldus nog Nathalie. “Vroeger voor de kleinsten, nu voor mijn patiënten, mijn collega’s, mijn gezin, maar ook voor mijn ouders. Mijn vader is namelijk ernstig ziek en is in behandeling in UZ Leuven. Niet alle pijn is te behandelen, maar je kan als verpleegster wel een meerwaarde bieden. Comfort en ‘quality of life’ zijn uiteindelijk toch heel belangrijk voor eender welke patiënt.”

The post Nathalie Sander uit het Tieltse Sint-Andriesziekenhuis is ‘Nurse of the Year’ is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Gilde Karel De Goede huldigt verdienstelijke leden

De Koninklijke Gilde Karel De Goede vierde onlangs haar jaarlijkse patroonsfeest. Deze schuttersgilde, opgericht in 1927, is een typische wintermaatschappij waarbij op liggende wip geschoten wordt vanaf eind september tot Pasen.
The post Gilde Karel De Goede huldigt verdienstelijke leden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ooit zo close, nu een bitsige vete: hoe is het gesteld met de band tussen de ‘Harry Potter’-acteurs en J.K. Rowling?

De Britse schrijfster J.K. Rowling (58) ligt al lange tijd onder vuur vanwege haar standpunten over transgender personen. Niet alleen haar fans zijn verbolgen, maar ook de acteurs die destijds bekend werden dankzij haar boeken. Daniel Radcliffe (34), Emma Watson (34), Rupert Grint (35) en vele anderen stonden onder druk om een kant te kiezen. Wie heeft dat gedaan en

Lees meer »

“Dawn (25) was parfum aan het kopen voor haar huwelijk”: agent ontdekt ter plaatse dat verloofde bij dodelijke slachtoffers van steekpartij in Sydney hoort

Totale shock voor Ashley Wildey: de agent was uitgerukt om zijn collega’s te helpen bij de steekpartij in Sydney, maar zijn verloofde bleek plots een van de dodelijke slachtoffers te zijn. Dawn Singleton (25) was de dochter van John Singleton, een 82-jarige miljonair die zijn fortuin vergaarde in de reclamewereld.

Lees meer »

“Oekraïense oorlog had allang gedaan kunnen zijn”: geheimen van de vredesgesprekken met Rusland onthuld

Oekraïne moest z’n leger reduceren tot hooguit 85.000 soldaten en 342 tanks. Dat was één van de Russische eisen tijdens de vredesgesprekken die er in de eerste weken van de oorlog zijn geweest. Moskou overwoog in ruil zelfs om de Krim terug te geven, schrijft het maandblad ‘Foreign Affairs’. Dat bemachtigde een schat aan nooit naar buiten gebrachte details. “De

Lees meer »

Nathalie krijgt toestemming voor vijf jaar extra bar ‘t Hof in Bredene: “We gaan door zolang het geestig is”

Haar verhaal begon met een serieuze afknapper, maar zes maanden nadat Nathalie Dumon goedkeuring kreeg voor de uitbating ervan heeft ze van het gemeentebestuur van Bredene nu ook groen licht gekregen voor vijf jaar extra bar ’t Hof. “Ik ben superblij, ook omdat de rust in de buurt intussen is teruggekeerd en iedereen heeft kunnen zien dat ’t Hof een

Lees meer »

Moeder van 3 veroordeeld tot 40 maanden cel als spilfiguur in Nederlands phishingnetwerk

“Ik heb geen geld en geen eten voor mijn kinderen.” Een 38-jarige vrouw uit Menen wekte hij in haar vriendenkring medelijden op maar maakte daar uiteindelijk schaamteloos misbruik van door hen mee te sleuren in een netwerk van phishing- en oplichting. Tienduizenden euro’s van tientallen slachtoffers verdwenen in haar zakken en die van de Nederlandse bonzen die buiten schot bleven.

Lees meer »

Blind Getrouwd-deelnemers geven de aftrap van de 14-daagse pleisterverkoop van Rode Kruis Vlaanderen

Na hun opvallende verschijning in de voorbije twee jaar in het VTM-programma Blind Getrouwd maken Jolien De Neve, Brecht Heldenbergh en Joren Dumont zich klaar om de allereerste Rode Kruispleister aan te kopen. Het officiële startschot van de populaire stickercampagne.
The post Blind Getrouwd-deelnemers geven de aftrap van de 14-daagse pleisterverkoop van Rode Kruis Vlaanderen appeared first on KW.be.

Lees meer »