Nathalie Maertens opent speciaalzaak in wijnen

Zaterdag 26 augustus opent Nathalie Maertens haar speciaalzaak in wijnen in de Kapellestraat 116 in Oostkamp. Met Nathalie Vino treedt ze daarmee in de voetsporen van haar mama Pascale, die in de Hertsbergestraat Luca Vins uitbaatte.

Nathalie (33) woont samen met haar vriend Stijn Dombrecht (35) en haar twee dochters Olivia (7) en Paulien (5). Ze studeerde handel en bedrijfsbeheer, met toen al in het achterhoofd het idee een eigen zaak op te starten. Nathalie kon reeds op jonge leeftijd kennis maken met het rijke pallet aan smaken van de verschillende wijnen die haar mama verkocht. Ze ging mee naar de wijndomeinen en hielp ook mee in Luca Vins.

Passie voor wijnen

Door omstandigheden verhuisde ze een tijd geleden naar Gistel en ging ze aan de slag als consulente bij een poetsbureau, maar de passie voor wijnen bleef en het begon ook weer te kriebelen om hier iets mee te doen. Eerst met een webshop en dan met een kleine winkel in Gistel. Toen ze wist van het pand in de Kapellestraat heeft ze dan ook zeer snel beslist om terug naar Oostkamp te komen.

“Ik miste Oostkamp wel en ben ook blij dat ik hier Nathalie Vino kan starten. Natuurlijk heeft het feit, dat mama reeds gestopt was met Luca Vins en er geen andere wijnshop in Oostkamp was, ook meegespeeld”, vertelt Nathalie.

Nathalie Vio staat voor veel meer dan enkel de verkoop van wijnen. “We zullen op regelmatige basis degustaties organiseren, dit samen met culinaire pareltjes die mijn broer Nicolas zal serveren. Ook kan er een gepersonaliseerd event plaatsvinden met passende food en drinks.”

Sterke dranken

Naast het rijke aanbod aan wijnen zal ook de passie van haar mama voor whisky door Nathalie verdergezet worden. Zo zal er een ruim aanbod aanwezig zijn, evenals andere sterke dranken en likeuren.

Nathalie Vino is bereikbaar via 0497 93 93 25, via Facebook en Instagram. Meer info: www.nathalievino.be.

The post Nathalie Maertens opent speciaalzaak in wijnen is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Terminaal zieke Janis (23) dolgelukkig met titel van Club Brugge: “In De Tafel van Gert had Simon Mignolet het aan hem beloofd”

De ongeneeslijk zieke Huntington-patiënt Janis De Zitter (23) uit Avelgem is grote Clubfan. “Na het laatste fluitsignaal tegen Cercle was hij door het dolle heen. Hij zei ‘Voor mij, voor mij. Mignolet heeft het gezegd’”, vertelt mama Annabel Forêt. In De Tafel van Gert had de doelman Janis gezegd dat ze heel hard hun best zouden doen om zijn droom

Lees meer »

Gemeentearchief Emelgem komt na 65 jaar terug

Het gemeentearchief van Emelgem, dat sinds 1959 in bewaring gegeven werd aan het Rijksarchief, komt terug naar Izegem. “Daardoor zal het stadsarchief ook de archiefstukken van de deelgemeenten Kachtem én Emelgem bevatten”, zegt schepen van archief Kurt Himpe, die het nieuws bekend maakte in aanloop van de Internationale Archiefdag.
The post Gemeentearchief Emelgem komt na 65 jaar terug appeared

Lees meer »

“Zelfs al duurt regering vormen opnieuw 500 dagen, dan nog is de democratie niet in gevaar”: hoe ons kiessysteem institutioneel standhoudt

Of u het nu leuk vindt of niet, op 9 juni zijn er verkiezingen en moeten we gaan stemmen voor een nieuw Vlaams, federaal en Europees parlement. Voor velen nu een corvee, maar voor onze voorouders was naar de stembus trekken helemaal niet zo evident, vertelt historicus en rector van de Universiteit Antwerpen Herman Van Goethem in De Wereld Vandaag

Lees meer »

Knokke-Heist wil openbare verlichting volledig verledden tegen 2028

De gemeente Knokke-Heist wil haar openbare verlichting tegen 2028 volledig ombouwen naar ledverlichting. Deze gemeentelijke beleidsvisie past binnen de klimaatdoelstellingen en de ambitie van de Vlaamse Regering om Vlaanderen volledig te verledden tegen 2030. Dankzij de investering in verledding kunnen alle steden en gemeenten samen maar liefst jaarlijks 54 miljoen euro besparen op energieverbruik en 44.000 ton aan CO2.

Lees meer »

Brugse Uitpas wordt uitgebreid om de drempel voor verenigingen te verlagen

De Brugse gemeenteraad keurde dinsdagavond een wijziging goed aan het reglement van de Uitpas. Van zodra verenigingen (sport, jeugd of cultuur) meer dan 10 procent leden hebben met recht op het kansentarief wordt er voortaan een extra compensatie voorzien vanuit de stad Brugge. Dit om de instapdrempel in de Uitpas voor verenigingen te verlagen.
The post Brugse Uitpas wordt

Lees meer »

Platworm: de glibberige bedreiging voor de Brusselse regenworm

In Elsene duikt de Obama nugara, een uitheemse landplatworm op. De worm komt ons land binnen via potplanten en vormt een bedreiging voor de Brusselse regenworm. De verrassende aanwezigheid van de Obama nungara in Elsene benadrukt de noodzaak van FlatwormWatch, een nieuw project dat wil nagaan welke soorten uitheemse landplatwormen zich in Brussel bevinden.

Lees meer »

Torhout vervoert kampmateriaal van jeugdverenigingen

Het reglement voor het kampvervoer van de Torhoutse jeugdverenigingen is vernieuwd. Via een puntensysteem zijn er stadssubsidies verkrijgbaar. Bovendien is het mogelijk om onder bepaalde voorwaarden het kampvervoer door de technische dienst van de stad te laten uitvoeren. De gemeenteraad keurde het reglement maandagavond goed.
The post Torhout vervoert kampmateriaal van jeugdverenigingen appeared first on KW.be.

Lees meer »