Twee Duitse politici gewond na aanval voor parlement in Stuttgart

Voor het deelstaatparlement in Stuttgart zijn woensdag twee politici van de extreemrechtse partij AfD aangevallen. Ze zijn daarbij gewond geraakt, zo meldt de lokale politie.

 

Meer krantenkoppen in België

Nooit stond hij zó scherp: hoe Tyson Fury dankzij een dieet met dagelijks 6.000 calorieën klaar is voor titelkamp tegen Usyk

Om zaterdag in Riyad de ook ongeslagen Oleksandr Usyk (37) te kloppen en voor het eerst sinds bijna 25 jaar (Lennox Lewis was de laatste in 2000) de houder van alle titelriemen bij de zwaargewichten voor de vier verschillende boksbonden te worden, heeft Tyson Fury (35) veel voor over. Zelfs een dieet. Dat levert hem, zoals hij dat zelf zegt,

Lees meer »

DISCUSSIE. Moet bouwen in overstromingsgebied verboden worden?

De gemeente Voeren kreeg opnieuw te maken met zware overstromingen door onder meer de aanhoudende regen tijdens de afgelopen dagen. Door de klimaatverandering neemt het risico op overstromingen ook alleen maar toe. Daarmee rijst de vraag of er een verbod moet komen op het bouwen van woningen in overstromingsgebied.

Lees meer »

Hoogseizoen op Mount Everest eist eerste dode

De eerste dode van het hoogseizoen op de Mount Everest is vrijdag aangetroffen. Het gaat om een 53-jarige bergbeklimmer uit Mongolië die sinds vorig weekend vermist werd. Zijn 31-jarige compagnon is nog steeds spoorloos. Dat heeft een woordvoerder van de Nepalese toerismeautoriteit vrijdag gemeld.

Lees meer »

Horloges F1-legende Michael Schumacher geveild

Acht horloges die eigendom waren van de legendarische F1-piloot Michael Schumacher zijn dinsdag geveild in het Zwitserse Genève. De meest waardevolle ging onder de hamer voor omgerekend zo’n 1,2 miljoen euro. Daarbij komt voor de koper nog tussen de 20 en 26 procent commissie voor het veilinghuis Christie’s.

Lees meer »

Oostenrijkse politie arresteert 14-jarig meisje voor plannen terreuraanslag op “ongelovigen”

Speurders hebben volgens Oostenrijkse media mogelijk een terroristische aanslag van een 14-jarige meisje uit Montenegro verijdeld. De tiener wordt ervan verdacht een mesaanval te willen plegen bij de Jakominiplatz in de stad Graz. Bij een huiszoeking werd onder andere een mes, bijl en kleding in beslag genomen. De aanval zou gericht zijn tegen “ongelovigen”, meldt de Oostenrijkse politie.

Lees meer »