Geblondeerde Brusselaar (20) lokt chef-kok op kerstavond met list naar buiten en berooft hem van Audi e-tron: “Hij werd flink toegetakeld”

Een chef-kok van een restaurant in De Panne, die in de ochtend van kerstavond bezig was met de voorbereidingen voor zijn maaltijden, werd buiten plots met geweld beroofd van zijn Audi e-tron. Daarvoor lokte een 20-jarige Brusselaar, met geblondeerd haar, hem met een list naar buiten. W.B. riskeert er 38 maanden cel voor. “Mijn cliënt probeerde zich nog vast te klampen aan de wagen, maar viel en raakte flink toegetakeld”, zegt de advocaat van de chef-kok.

Het was kerstavond en het beloofde druk te worden in het restaurant van D. in De Panne. De man was ‘s ochtends al vroeg in de weer met de voorbereidingen van de maaltijden. Opeens schrok hij om 5.45 uur op want een onbekende man was naar de zijkant van het restaurant gelopen, klopte aan en maakte daar nogal veel misbaar in het Frans. “Excuses, excuses! Ik ben net tegen je auto gereden. Kom je mee zodat we dit kunnen regelen?” Nietsvermoedend graaide D. de sleutels van zijn Audi e-tron mee en ging naar buiten.

Flink toegetakeld

“Eenmaal buiten kreeg hij meteen een flinke duw en een pak slaag”, sprak zijn advocaat. “Daarop viel hij en kon die onbekende man de sleutels mee graaien. Het bleek om een list te gaan: er was helemaal geen sprake van een aanrijding. Die man nam ogenblikkelijk plaats in de Audi en sloot alles af. Mijn cliënt klampte zich nog vast aan de auto om het wegrijden te verhinderen, maar kwam ten val en raakte daarbij flink toegetakeld. Hij kon zeven dagen niet werken.”

De Audi werd enkele uren later per toeval ontdekt door de politie in Brugge. Verdachte W.B., een man uit Ukkel, had de wagen immers fout geparkeerd. Intussen stond de wagen wel al als geseind én werd een persoonsbeschrijving van W.B. doorgegeven: een sportief gebouwde kerel met opvallend geblondeerd haar. Desondanks ontkende hij alles. Hij beweerde de auto in bruikleen te hebben gekregen van een vriend.

Zware feiten

De procureur vorderde 38 maanden cel. “Want niet alleen is het heel duidelijk dat hij diegene is die de Audi met geweld stal, hij werd immers herkend door zijn geblondeerd haar, bovendien pleegde de man dezelfde avond gelijkaardige feiten in De Panne”, sprak de procureur. “Toen belde hij aan bij een dame en gebruikte de list dat hij een dief zag morrelen aan haar auto. Maar de vrouw vertrouwde het zaakje niet en ging niet naar buiten. Hiervan werd later melding gemaakt bij de politie. Bovendien kreeg W.B. in december nog 240 uren werkstraf in Brussel voor het stelen van wagens. Dit gaat om zware feiten bij nacht en met gebruik van de auto om te vluchten. Ik vorder 38 maanden cel.”

“Geblondeerd haar? Doe ik niet!”

W.B. vraagt over de hele lijn de vrijspraak. “Er is gewoon geen enkel bewijs”, zegt zijn raadsman. “Hij zegt het zelf: hij heeft een opvallend uiterlijk en geblondeerd haar. Waarom zou hij met die opvallende kenmerken zo’n feiten plegen? Men is hier gewoon overijverig geweest om hem te beschuldigen. Bovendien wordt hij ook beschuldigd van poging tot diefstal bij die vrouw, maar wat zou hij daar gepoogd hebben te stelen? Bovendien nogmaals: hij was het niet.”

Vonnis op 19 maart. (JH)

The post Geblondeerde Brusselaar (20) lokt chef-kok op kerstavond met list naar buiten en berooft hem van Audi e-tron: “Hij werd flink toegetakeld” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Xavier (22) opent strandbar Bar B’O aan strandpost 2 in Bredene: “Mensen kunnen hier genieten van de rust”

Strandbar Bar B’O is geopend in Bredene. De nieuwe hippe strandbar wil mensen in een rustige sfeer laten genieten van de unieke omgeving tussen strand en duinen en koos bewust om het terras te verharden zodat jong en oud hier iets kunnen komen drinken of eten. Xavier Boey (22), van de gelijknamige bekende bouwfamilie in Bredene, staat samen met mama

Lees meer »

“Krijg maar 900 euro uitkering, dus deal ik om bij te verdienen”: voorwaardelijke celstraffen voor drugsverkopers

Een kleine apotheek aan drugs. Dat vond de politie bij een huiszoeking in Roeselare. Eerder was de 35-jarige bewoner in de auto van zijn Franse leverancier geklist. Beiden krijgen een voorwaardelijke celstraf van 9 tot 12 maanden, maar effectieve boetes van 800 tot 1.600 euro.
The post “Krijg maar 900 euro uitkering, dus deal ik om bij te verdienen”:

Lees meer »

Er mag ook gelachen worden in ‘Special forces’: ex-wielrenner Jan Bakelants geeft op eigen wijze coördinaten door

Dat het VTM-programma ‘Special forces’ een serieuze zaak is, werd de afgelopen weken al meerdere keren duidelijk, maar in de aflevering van maandag gaat het er even iets luchtiger aan toe. Ex-wielrenner Jan Bakelants blijkt zo zijn eigen manier te hebben om coördinaten door te geven. Gevolg? Zowel de overige rekruten als de chefs kunnen hun lach niet onderdrukken.

Lees meer »

Kim Huybrechts succesvol geopereerd aan sleutelbeen na vechtpartij: “Plots werd ik aangevallen met motorhelm”

Kim Huybrechts (38) is succesvol geopereerd. De darter brak bij een vechtpartij na de bekerfinale tussen Antwerp en Union het sleutelbeen van zijn werparm op twee plaatsen. “Ik was weerloos”, vertelde hij daarover aan VTM Nieuws vanop z’n ziektebed in AZ Monica Deurne. Gelukkig gaat het niet om een complexe breuk, Huybrechts hoopt over vier weken alweer te kunnen darten.

Lees meer »

Bakker Huybrecht opent opnieuw de deuren in Wevelgem

“Ik kom helemaal van Marke en ben zo blij dat de bakkerij weer open is. Het beste brood van de streek!” De klant voor mij is maar wat gelukkig dat bakkerij Huybrecht terug van weggeweest is, nadat ze in december 2022 wegens gezondheidsredenen van de uitbaters de deuren moest sluiten. Op zondag, maandag en woensdag is de winkel weer open.

Lees meer »

Droomfinale tussen Avanti Brugge en Oostkamp in Top Division Two

De finale van de play-offs in Top Division Two krijgt een droomaffiche. Niet alleen plaatsten de kampioenen van beide reeksen zich, bovendien wordt het de verhoopte derby tussen Oostkamp en Avanti Brugge.
The post Droomfinale tussen Avanti Brugge en Oostkamp in Top Division Two appeared first on KW.be.

Lees meer »

Europees lijsttrekker Hilde Vautmans komt vlak voor verkiezingen in opspraak, en dat is niet alleen vervelend voor haar

Foutief gebruik van Europees geld en medewerkers en een toxische werksfeer. Het is het weekblad Knack dat deze aantijgingen in de schoenen schuift van Europees lijsttrekker Hilde Vautmans. De Open VLD’ster ontkent formeel elke beschuldiging, maar op minder dan een maand voor de verkiezingen is het niet alleen voor haar, maar ook voor Open VLD een bijzonder vervelende zaak.

Lees meer »