TikTok vecht mogelijk verbod in VS aan bij de rechter

TikTok gaat een klacht indienen bij een Amerikaanse rechtbank tegen de wet die leidt tot een mogelijk verbod van de populaire video-app in de Verenigde Staten. Dat heeft een woordvoerder woensdag gemeld.

 

Meer krantenkoppen in België

Poperinge krijgt standbeeld dat Metallica eert

Op woensdag 12 juni om 11 uur wordt op de parking van de Maekeblydezaal in de Doornstraat in Poperinge een standbeeld onthuld ter ere van de metalgroep Metallica. Aanleiding is de herdenkingsvierdaagse van 40 jaar Heavy Sound Festival, en het feit dat de toen nog jonge snaken van Metallica in 1984 liefst driemaal in Poperinge optraden.
The post Poperinge

Lees meer »

Goud voor Jean-Marie en Monique

Op 19 april 1974 gaven Jean-Marie Eeckhout (69) en Monique De Loore (69) elkaar het jawoord. Die huwelijksverjaardag vierden ze in restaurant De Golf op de Zeedijk in het bijzijn van hun familie. Jean-Maire werkte hard voor zijn gezin. Hij deed dat als mechanieker bij staalproducent ArcelorMittal. Monique bleef ondertussen thuis om voor hun kinderen
The post Goud voor

Lees meer »

Bewoners van Kortrijkse wijk aan bos waar twee dames misbruikt werden, zagen het rond hen verloederen: “Ik zal blij zijn als ik hier weg ben”

Kortrijk is nog altijd in de ban van twee verkrachtingszaken. Yandro Vandemaele en Kaste Dene groeiden op in de Scheutistenlaan op de Sionwijk, palend aan het Kabouterbos waar een van de verkrachtingen gebeurde. Hun wijk is sinds enkele jaren negatief veranderd, zeggen de twee. “We zien het met lede ogen aan, vooral de afgelopen jaren is het erger geworden.”

Lees meer »

Parlementsvoorzitter VS naar New York om Trump te steunen

De Amerikaanse oud-president Donald Trump heeft bij de rechtbank in New York steun gekregen van een van zijn meest prominente partijgenoten. Voorzitter Mike Johnson van het Huis van Afgevaardigden zei tegen Amerikaanse media een van de “honderden miljoenen” burgers te zijn die zich grote zorgen maken over de vervolging van Trump.

Lees meer »

AvrosTros tekent protest aan tegen diskwalificatie Joost Klein

De AvroTros, de omroep die de Nederlandse inzending organiseert, gaat bij de European Broadcasting Union (EBU) protest aantekenen tegen de ‘gang van zaken’ rond de diskwalificatie van Joost Klein bij het Songfestival. Algemeen directeur Taco Zimmerman zei dat in de uitzending van het programma EenVandaag zaterdagavond.

Lees meer »

Duitse speurders starten nieuwe zoekactie naar Arian (6): jongen mogelijk in rivier gevallen en meegesleurd tot in Noordzee

Duitse speurders starten volgende week met een nieuwe zoekactie naar de 6-jarige Arian Arnold, de autistische jongen die al meer dan drie weken vermist is. De autoriteiten onderzoeken of het kind in een rivier is gesukkeld. Als dat het geval is, bestaat de kans dat Arians lichaam meegesleurd is tot in de Noordzee. “Iedereen stelt zich die vraag”, klinkt het

Lees meer »

Lieven (73) zwaait af als voorzitter van kerkfabriek Sint-Victor in Proven

Na 23 jaar als lid en 18 jaar als voorzitter van kerkfabriek Sint-Victor in Proven nam Lieven Top afscheid tijdens een gebedsdienst. Het ereteken Sint-Donatianus van het bisdom Brugge staat hem mooi, maar Lieven vreest dat er alsmaar minder mensen willen toetreden tot de kerkfabriek om de goederen van de parochie te beheren.
The post Lieven (73) zwaait af

Lees meer »

Dit is het moment waarop Slovaakse premier Fico wordt neergeschoten

Het moment waarop de Slovaakse premier Robert Fico wordt neergeschoten, werd gefilmd en gedeeld door de Slovaakse regionale zender RTV Prievidza. De vermoedelijke dader Juraj C. – een zeventiger uit Levice – vuurde vijf kogels af en raakte de eerste minister van Slovakije onder meer in de buik en het bekken. De dader werd snel tegen de grond gewerkt en

Lees meer »

IN BEELD – Ipads geraakten overhit tijdens zwoele, maar wél uiterst geslaagde shownamiddag ‘45/65’ van Jo Vally in Kasteel van Eernegem

Zondag vierde Jo Vally niet enkel moederdag, maar ook zijn cd-/vinylvoorstelling ‘45/65’ bij Arno Depoorter en Yannick Haerins in de orangerie van het Kasteel van Eernegem. Zo’n 150 mensen waren present.
The post IN BEELD – Ipads geraakten overhit tijdens zwoele, maar wél uiterst geslaagde shownamiddag ‘45/65’ van Jo Vally in Kasteel van Eernegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

President Macron roept noodtoestand uit in Nieuw-Caledonië na dagenlang zware rellen

In het Franse overzeese gebied Nieuw-Caledonië, een eiland ten noordoosten van Australië, zijn zware rellen uitgebroken in de hoofdstad Nouméa. De rellen zijn het gevolg een uit de hand gelopen protest tegen een wetswijziging die meer Franse eilandbewoners stemrecht zou geven. Daarbij zijn al drie mensen om het leven gekomen. Er vielen ook honderden gewonden. Meer dan 130 mensen zijn

Lees meer »