Drie minderjarigen gewond bij steekpartij aan station van Geel: dader vlucht weg via trein

Bij een steekpartij aan het station van Geel zijn drie gewonden gevallen, alle drie minderjarigen van Antilliaanse origine. Dat bevestigt burgemeester Vera Celis. Een persoon is opgepakt, maar het is niet duidelijk of die betrokken is bij de feiten.

 

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe reizende expo legt link tussen verleden en heden

Hier en daar zie je in het West-Vlaamse landschap paarse bloemen opduiken, nadat vorig najaar 50.000 alliumbollen aangeplant werden op 31 verschillende sites. Door het natte weer is het resultaat echter nog niet overal zichtbaar. Ondertussen werd ook een nieuwe reizende expo geopend.
The post Nieuwe reizende expo legt link tussen verleden en heden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wandelaarster filmt adembenemende vulkanische bliksemschichten: “Ik ben zo dankbaar”

De Amerikaanse Dani aanschouwde vorige maand een uniek fenomeen op reis in Guatemala. Na een bergbeklimming van vier uur kwam ze aan bij het basiskamp van Volcán Acatenango, dat op een hoogte van ongeveer 3400 meter ligt. En toen de zon eindelijk onderging, werd ze beloond met adembenemende vulkanische bliksemschichten. “Het voelde alsof mijn hart uit mijn borstkas sprong”, schrijft

Lees meer »

Nu protest groeit: botst massatoerisme op zijn grenzen? “We hebben kansen gemist omwille van snel geld”

In Venetië komen bewoners op straat, op Tenerife gingen er zelfs in hongerstaking. De locals zijn de massa’s toeristen die hun thuisplaats bezoeken meer dan beu. En net die revolutie van inwoners kan het toerisme misschien wel redden, zegt expert Jan van der Borg (Universita Venezia, KU Leuven). “Zij wakkeren het idee aan dat het dringend anders moet.”

Lees meer »

Is de kritiek op “circusact” terecht? Duitse spelers vernemen EK-selectie op heel originele wijze, wellicht ook goed nieuws voor Deniz Undav

Een droge opsomming van de EK-kern? Niet zo bij Duitsland. Niclas Füllkrug hoorde van zijn selectie vandaag via de ochtendradioshow live op WDR1, de Duitse dakbewerkster en influencer Chiara gaf maandag Manuel Neuer vrij en de 93-jarige ‘Oma Lotti’ onthulde Jonathan Tah via een taart. Volgens Bild is ex-Unionspits Deniz Undav de volgende in de rij.

Lees meer »

De 537 West-Vlamingen die jouw stem willen: Wie zijn ze? Wat doen ze?

Voor 537 West-Vlamingen staat zondag 9 juni met stip aangeduid in de agenda. Zij hopen op een rood bolletje naast hun naam, als we binnen exact een maand gaan stemmen voor de Vlaamse, federale en Europese verkiezingen. Maar wie zijn die mensen nu eigenlijk? En van waar komen ze? Wij zochten het uit.
The post De 537 West-Vlamingen die

Lees meer »

LIVEBLOG GIRO. “Ik verwacht een Vingegaard in heel goeie vorm”: Pogacar, die op rustdag ijsje eet, zit al met Tour in achterhoofd

Geen koers vandaag in de Giro, wel een welverdiende eerste rustdag in Napoli. Tadej Pogacar en co kruipen vandaag slechts kort en rustig op de fiets en daarnaast zijn er ook de nodige persconferenties. “Natuurlijk zit ik al met de Tour in het achterhoofd. Met deze kloof kan ik defensiever gaan koersen”, vertelt Pogacar. In onderstaande liveblog blijft u op

Lees meer »

Meer dan 200 doden bij overstromingen in Afghanistan

In de Afghaanse provincie Baghlan alleen al zijn meer dan 200 doden gevallen door overstromingen op vrijdag, waarbij 2.000 woningen zijn verwoest. Dat zegt de Internationale Organisatie voor Migratie. De plotse overstromingen waren het gevolgd van de hevige regenval van vrijdag.

Lees meer »