Daniel Kahneman overleden: de psycholoog die economen deed inzien dat mensen niet rationeel zijn

21:51 Daniel Kahneman, die als psycholoog een Nobelprijs Economie kreeg voor het neerhalen van de rationele ‘homo economicus’, is op 90-jarige leeftijd overleden. 

Meer krantenkoppen in België

Zware onweersbuien veroorzaken wateroverlast in Limburg en Antwerpen, ook Nederland geteisterd door noodweer

Nadat het midden en zuiden van Nederland donderdag overdag al flink geteisterd werden door onweer, hagel en regen, zijn de buien in de avond opgeschoven naar ons land. Zo zetten stevige regenbuien straten in heel Limburg blank en ook in de provincie Antwerpen veroorzaakte het onweer overlast, zo melden ‘Het Belang van Limburg’ en ‘VRT nieuws’. Het KMI waarschuwt nog

Lees meer »

370 aanwezigen op eerste reünie van het GO! Atheneum in Veurne

De grote turnzaal van het GO! Atheneum in Veurne liep op zaterdagavond vol met 370 oud-leerlingen, partners en leraars van de school. Maxim Lebrun, mede-organisator van de reünie, en directeur Eddy Caluwaerts waren buitengewoon tevreden met de grote opkomst.
The post 370 aanwezigen op eerste reünie van het GO! Atheneum in Veurne appeared first on KW.be.

Lees meer »

Samen verjaardag vieren als nichtjes en nu samen trotse mama: “Médard en Viktor verschillen slechts een dag”

De nichten Gracia en Maren Berghe zijn 26 jaar geleden met één week verschil van elkaar ter wereld gekomen. Eind april mochten de nichtjes beide hun zoontje verwelkomen, die zagen de dag na elkaar het levenslicht. “Eerst hebben wij jarenlang onze verjaardag samen gevierd en nu zullen onze zoontjes dat ook kunnen doen, we kijken er al zo hard naar

Lees meer »

Jupiler Pro League – Club maakt lastige verplaatsing naar Antwerp

Komend weekend start in de Champions’ Play-offs alweer een cruciale speeldag in de strijd om een nieuwe landstitel in de Jupiler Pro League. Na de zesde speelronde zijn er met RSC Anderlecht en Club Brugge twee competitieleiders, maar eerste achtervolger Union volgt op amper een puntje in de stand.
The post Jupiler Pro League – Club maakt lastige verplaatsing

Lees meer »

Meerderheidspartij Eendracht trekt met burgemeester als kopman naar de kiezer: “Ik wil er weer voluit voor gaan”

Meerderheidspartij Eendracht heeft zijn huiswerk voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober zo goed als af. Lijsttrekker wordt zoals verwacht burgemeester Koenraad Degroote, die graag de sjerp voor een zevende ambtstermijn wil omgorden.
The post Meerderheidspartij Eendracht trekt met burgemeester als kopman naar de kiezer: “Ik wil er weer voluit voor gaan” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Congolese president Tshisekedi: “Oorlog met Rwanda is mogelijk”

Een oorlog tussen Congo en Rwanda is mogelijk. Daarvoor waarschuwt de Congolese president Felix Tshisekedi in een interview met de Franse krant Figaro. Tshisekedi deed de uitspraken tegen de achtergrond van de hevige gevechten die al maanden aan de gang zijn in het oosten van Congo tussen het regeringsleger en rebellengroep M23, gesteund door Rwanda.

Lees meer »

Omwonenden Schipdonkkanaal Oost-Vlaanderen ongerust over belasting op meerwaarde van hun grond

Bewoners langs het Schipdonkkanaal zijn ongerust over een belasting die ze zouden moeten betalen op de meerwaarde van hun grond. Die grond was jarenlang gereserveerd om het kanaal te verbreden, maar die verbreding komt er niet. De Vlaamse overheid heft een belasting op gronden die een herbestemming krijgen en daardoor in waarde stijgen. Zo dreigen de bewoners langs het Schipdonkkanaal

Lees meer »