Gouden jubileum voor Daniel en Marleen uit Meulebeke

Daniel Cappelle en Marleen Damman werden samen met hun familieleden uitgenodigd in het kasteel Ter Borcht naar aanleiding van hun gouden huwelijksjubileum.

Daniel werd op 6 oktober 1950 geboren in Ardooie. Het gezin telde 11 kinderen. Vader Benonie was wever en moeder Magdalena zorgde voor haar kroost. Op 14-jarige leeftijd ging Daniel werken in een houtzagerij in Pittem. Na 12 jaar zocht hij een andere uitdaging. Hij vond die bij loodgieter Roger Van Astele in Meulebeke. Nog eens 12 jaar later nam Daniel het bedrijf van Roger over.

In 2013 ging hij met pensioen. In zijn vrije tijd is Daniel een fervent Harley Davidson rijder en is hij vinkenier aangesloten bij Niet Rijk maar Recht. Marleen Damman werd op 4 november 1954 geboren. Ze woonde samen met haar ouders en haar twee broers op De Paanders. Op 15-jarige leeftijd ging Marleen werken bij firma Debruyne tot in 1989. Daarna hielp ze thuis met de administratie van het bedrijf van haar echtgenoot. Het koppel leerde elkaar kennen in café Vienne in Meulebeke. De ene ontmoeting volgde in snel tempo de andere op en na drie jaar traden ze op 4 augustus 1973 in het huwelijksbootje.

Daniel en Marleen hebben twee zonen: Kenny, gehuwd met Jelske Van Dormael en Jens gehuwd met Sara Bruyneel. Met hun twee zonen trokken Daniel en Marleen er iedere vakantie op uit, samen met een bevriend koppel met kinderen. Ze bezochten toen vooral Center Parks. Er zijn vier kleinkinderen: Marai, Rune, Ari en Nio.

Hobby’s

Daniel is in de ban van zijn tuin en onderhoudt die dan ook plichtsbewust. Marleen houdt meer van shoppen met vriendinnen en van een leuk terrasje.

The post Gouden jubileum voor Daniel en Marleen uit Meulebeke is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Obbi Oulare (28) eist 300.000 euro schadevergoeding van ex-makelaar: “Alleen in het voetbal mag je geld verdienen op kap van een ander”

Zo’n 300.000 euro. Dat is het bedrag dat voetballer Obbi Oulare (28) eist van zijn voormalige voetbalmakelaar en diens vennootschap, voor het innen van commissies waar ze volgens Oulare geen recht op hadden. “Hij was in die periode nog minderjarig en daar mag je geen commissievergoedingen voor krijgen”, oordeelde zijn advocaat Pieter Helsen. Aan de kant van de verdediging gaan

Lees meer »

Open atelier in Houthulst

Op 3, 4 en 5 mei stellen ook in Houthulst kunstenaars hun atelier voor het publiek open.
The post Open atelier in Houthulst appeared first on KW.be.

Lees meer »

Quiz – Hoe goed ken jij Damme?

Hoe goed ben jij op de hoogte van het reilen en zeilen in Damme? Heeft Tijl Uilenspiegel geen geheimen voor je? Ken je alle kastelen die de stad rijk is? Of ben je fan van de Damse stadsdichter? Waag dan je kans in deze op en top Damse gemeentequiz. Veel succes!
The post Quiz – Hoe goed ken jij

Lees meer »

Golfkarretjes uit Knokke-Heist te zien op de Olympische spelen in Parijs: “Voor transport van VIP-gasten van bekend kledingmerk”

Golfkarretjes: ze zijn een vertrouwd beeld in de chique winkelstraten van Knokke maar deze zomer zijn ze ook in Parijs te zien zien op de Olympische Spelen. “Wij mogen de golfkarretjes leveren voor het transport van de VIP-gasten van een bekend kledingmerk”, zegt zaakvoerster Magdalena Suchora van Invest Mobile uit Knokke-Heist.
The post Golfkarretjes uit Knokke-Heist te zien op

Lees meer »

Britse legerchef luidt noodklok: “Wereldwijde spanningen bereiken kookpunt”

De Britse legerchef heeft gewaarschuwd dat “sluimerende spanningen” overal in de wereld die “tot het kookpunt aan het komen zijn”. Volgens admiraal Sir Tony Radakin wordt de wereld ontegensprekelijk “veel gevaarlijker”. Maar de stafchef blijft ook hoopvol: “De internationale orde wordt op de proef gesteld, maar onze nationale en collectieve belangen convergeren en zetten gelijkgestemde landen aan tot actie.”

Lees meer »

Kris en Marc leven al 60 jaar gelukkig en ‘close’ met elkaar

60 jaar geleden, op 28 april 1964, trouwden Kris Lapere (82) en Marc Vanwijnsberghe (83) op het stadhuis van Roeselare. 60 jaar later was het feest ten huize Kris en Marc in de Kortrijksestraat op de wijk Caïphas.
The post Kris en Marc leven al 60 jaar gelukkig en ‘close’ met elkaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

14 experten waarschuwen voor ongeziene wooncrisis: “Willen we dat mensen in containers wonen?”

Eigenaars worden huurders, prijzen stijgen nog verder en de bouw van extra woningen zit in het slop. Experten uit alle hoeken van zowel de private als sociale huisvesting slaan eensluidend alarm in een open brief. “We stevenen af op een ongeziene wooncrisis.” Hoe nijpend is het woonprobleem momenteel? Wie dreigt daarvan (nog meer) het slachtoffer te worden? En vooral: hoe

Lees meer »

Hemelvaartsdag: welke diensten zijn open en wie maakt de brug?

9 mei is Hemelvaartsdag, opnieuw een feestdag deze maand. Voor vele werknemers betekent dat een dagje verlof, voor wie de brug maakt, zelfs twee. Dat wil ook zeggen dat sommige diensten mogelijk een dagje vrij nemen, of zelfs de brug maken. Kan u de trein nemen? Is de lokale Colruyt geopend? Een overzicht van wat donderdag open is, en welke

Lees meer »

Kuststeden ontsnappen aan overstromingsramp na nachtelijke sabotage, ex-sluiswachter wast handen in onschuld: “Onbegrijpelijk wat die man bezield heeft”

Op 20 juni 2022 ontsnapten vier kuststeden aan een ongeziene catastrofe nadat op zes locaties sluizen werden opengedraaid en pompen geactiveerd. Een alerte sluiswachter kon op het nippertje vermijden dat het gebied tussen Zeebrugge en Bredene twee meter onder water kwam te staan. De sabotage zou het werk zijn geweest van ex-sluiswachter S.D. (42), maar die ontkent voor de rechtbank

Lees meer »

Duits Europarlementslid mishandeld en ernstig gewond

Het Duitse Europarlementslid Matthias Ecke is in Dresden mishandeld en ernstig gewond geraakt. Dat gebeurde toen hij vrijdagavond verkiezingsposters aan het ophangen was, zegt de politie. De politicus van de linkse partij SPD van bondskanselier Olaf Scholz is overgebracht naar het ziekenhuis en zal geopereerd moeten worden.

Lees meer »