Britse legerchef luidt noodklok: “Wereldwijde spanningen bereiken kookpunt”

De Britse legerchef heeft gewaarschuwd dat “sluimerende spanningen” overal in de wereld die “tot het kookpunt aan het komen zijn”. Volgens admiraal Sir Tony Radakin wordt de wereld ontegensprekelijk “veel gevaarlijker”. Maar de stafchef blijft ook hoopvol: “De internationale orde wordt op de proef gesteld, maar onze nationale en collectieve belangen convergeren en zetten gelijkgestemde landen aan tot actie.” 

Meer krantenkoppen in België

Facelift gemeentehuis verloopt vlot: Succesvolle verhuizing van loketten naar oude bib blijft duren tot einde december

Aanvankelijk was voorzien dat de loketten van het Wingense gemeentehuis slechts tijdelijk in maart en in oktober zouden verhuizen. Maar de dienstverlening in de oude bib aan het Gemeenteplein verloopt zo vlot, dat beslist werd de tijdelijke verhuizing te verlengen tot einde december. “Dat is makkelijker voor de diensten en voor de renovatiewerken”, vertelt schepen voor dienstverlening Brecht Warnez.

Lees meer »

Feest voor twaalf eerstecommunicanten in Madonna

Op zaterdag 11 mei was het feest voor twaalf eerstecommunicanten in de kerk van Madonna. Op de foto zien we Amy Bouckaert, Reinout Cappoen, Emilla Debruyne, Tiebo Depuydt, Lize De Rudder, Mathis De Sutter, Julie Dupon, Eléonore Noyelle, Tuur Schotte, Eli Vandenbroucke, Tibo Van Insberghe en Ellis Verbrugghe samen met de catechisten Heidi Desmedt en
The post Feest voor

Lees meer »

Verongelukte helikopter Iraanse president gevonden: “Geen teken van leven”

De Iraanse staatstelevisie meldt dat de reddingsdiensten “geen teken van leven” hebben vastgesteld in de zondag verongelukte helikopter die de Iraanse president Ebrahim Raisi aan boord had. De helikopter werd deze ochtend vroeg gelokaliseerd, na een lange zoekactie in slechte weersomstandigheden. De helikopter, waar ook de Iraanse buitenlandminister in zat, stortte neer op de flank van een berg in noorden

Lees meer »

Oplichter uit Nederlands programma ‘Oplichters Aangepakt’ overlijdt kort na uitzending: “Diep bedroefd”

De Nederlandse zender RTL heeft de laatste aflevering van het programma ‘Oplichters Aangepakt’ offline gehaald vanwege het plotse overlijden van een betrokkene in de uitzending. Uit onderzoek blijkt dat het gaat om de man die in het programma werd beschuldigd van het oplichten van een ouder echtpaar. Hij zou enkele dagen na de uitzending uit het leven zijn gestapt.

Lees meer »

Neergeschoten Slowaakse premier Fico na tweede operatie gestabiliseerd

De toestand van de bij een aanslag levensgevaarlijk gewond geraakte Slovaakse premier Robert Fico is gestabiliseerd, maar blijft ernstig. Dat maakte minister van Gezondheid Zuzana Dolinkova zaterdag bekend aan het ziekenhuis in Banska Bystrica waar Fico opgenomen werd. Een tweede operatie, vrijdag, geeft reden tot optimisme, voegde vicepremier en minister van Defensie Robert Kalinak toe.

Lees meer »

Yves Segers hoofdact op Dorpsfeest

Het Avondmarktcomité Oostnieuwkerke organiseert op zaterdag 25 mei de 22ste editie van het Dorpsfeest. Zanger Yves Segers fungeert als trekpleister.
The post Yves Segers hoofdact op Dorpsfeest appeared first on KW.be.

Lees meer »

Infomarkt over ontdubbeling drukke expresweg N58

In het GC Gilwe in de Wervikstraat in Geluwe organiseert het Agentschap Wegen en Verkeer vandaag, donderdag, van 17 tot 20 uur een infomarkt over de ontdubbeling van een deel van de drukke expresweg N58 in Geluwe. Aannemer wordt de NV Stadsbader uit Harelbeke. De werken zouden volgend jaar starten.
The post Infomarkt over ontdubbeling drukke expresweg N58 appeared

Lees meer »