Kris en Marc leven al 60 jaar gelukkig en ‘close’ met elkaar

60 jaar geleden, op 28 april 1964, trouwden Kris Lapere (82) en Marc Vanwijnsberghe (83) op het stadhuis van Roeselare. 60 jaar later was het feest ten huize Kris en Marc in de Kortrijksestraat op de wijk Caïphas.

De ontluikende liefde groeide op de sociale school ‘De Centrale’ in Roeselare. Marc studeerde er af als maatschappelijk assistent en werkte zijn hele beroepsloopbaan bij het SBO (Studie- en Beroeps Oriëntering), later PMS en nu CLB (Centrum voor Leerlingen Begeleiding). Kris was vertegenwoordigster in textielwaren bij haar broer en baatte in het verlengde hiervan een vijftal jaren de kledijwinkel Prutske in de Hoogstraat uit. Ze zijn de gelukkige ouders van Koen en Nele. Koen woont met zijn partner Nathalie Clarisse in Hooglede en hun dochter Nele met haar partner Erwin Janssens in Zwijndrecht.

Tal van engagementen

Marc heeft een indrukwekkend aantal (sociale) engagementen opgenomen. Zo was hij in de jaren zestig medestichter van het jeugdclubhuis Tjing met tal van hobbyclubs en waar onder meer de basis van de latere cultuurtempel De Spil werd gelegd. Verder was hij actief in de Gezinskring, het Davidsfonds, Gregorius kerkkoor, gelegenheidsspreker voor het ACW, voorzitter van de Gezinsbond Rumbeke, voortrekker in de vzw De Waterman, waar men zich verdiepte in de spirituele en mystieke wereld, gekoppeld aan een eigen meditatiegroep. Ook is hij auteur van drie boeken: ‘Doorbijten’, een grotendeels autobiografisch werk, ‘Liefde in oorlogstijden’ en ‘Berichten van de Overkant’. Daarnaast ontwerpt hij kruiswoordraadsels. Marc was en is een bezige bij en benadrukt dat zijn vrouw Kris hem al die tijd steunde. Haar grote hobby is het inkleuren van prenten. Beide kleurenwiezen in de kaartclub Ter Leest, waar Marc voorzitter is. Kris en Marc waren ook vaak in de bolletra van het dienstencentrum Ten Elsberge te vinden. “Door al die jaren close met elkaar te leven, zijn we al die jaren een gelukkig paar”, besluiten ze. (AD)

The post Kris en Marc leven al 60 jaar gelukkig en ‘close’ met elkaar is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Organisator EBU reageert voor het eerst op turbulente Songfestivaleditie: “Betreuren dat sommige delegaties zich niet aan regels houden”

De European Broadcasting Union, de organisator van het Songfestival, heeft voor het eerst gereageerd op de controversiële editie van dit jaar. Aan kranten The Mirror en Irish Independent vertelt EBU dat ze het betreuren dat sommige delegaties op het Songfestival in Zweden de regels niet hebben gerespecteerd. De organisatie zal het evenement wel evalueren.

Lees meer »

Nachtwacht brengt nieuwe single ‘Samen Sterk’ uit

De nieuwe Nachtwacht single ‘Samen sterk’ is vanaf nu te beluisteren. De bijhorende videoclip, die vorige week werd opgenomen in Steenbakkerijmuseum ’t Geleeg in Boom, is nu te bekijken op het YouTube kanaal van Nachtwacht en op Studio 100 TV.
The post Nachtwacht brengt nieuwe single ‘Samen Sterk’ uit appeared first on KW.be.

Lees meer »

Conner Rousseau (Vooruit) moet toch voor rechter verschijnen wegens racistische uitspraken over Roma-gemeenschap

Er komt dan toch een openbaar proces tegen de voormalige Vooruit-voorzitter Conner Rousseau voor zijn racistische uitspraken over de Roma-gemeenschap. Dat schrijft Het Laatste Nieuws en het nieuws wordt bevestigd aan onze redactie. Hoewel het parket het niet nodig vond om de politicus voor de rechtbank te brengen, heeft een Brusselse vzw hem rechtstreeks gedagvaard.

Lees meer »

Europese leiders veroordelen aanslag tegen Fico: “Laffe aanval”

Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen veroordeelt de “verachtelijke aanval” op de Slovaakse premier Robert Fico. “Zulke geweldplegingen hebben geen plaats in onze samenleving en ondermijnen de democratie, ons waardevolste goed”, schrijft ze in een boodschap op X, het vroegere Twitter. Europese Raadsvoorzitter Charles Michel zegt gechoqueerd te zijn.

Lees meer »

Plannen nieuwe Kruispoortbrug in Brugge zijn klaar: brug wordt opgeschoven, kruispunten conflictvrij

De nieuwe Kruispoortbrug in Brugge wordt bijna 100 meter opgeschoven, waardoor ze recht aansluit op de Maalse Steenweg. Het wordt een tafelbrug, waar ook schepen sneller onderdoor kunnen varen. Er komen ook 2 nieuwe kruispunten, voor een vlotter en veiliger verkeer. Over de nieuwe brug zullen enkel auto’s mogen rijden, de noordelijke Kruispoortbrug wordt enkel toegankelijk voor fietsers en voetgangers.

Lees meer »

In Oegandese hoofdstad Kampala zijn controversiële wereldleiders de helden van het drukwerk

Het is drukwerk troef in Nasser Road, een mythische plek in de Oegandese hoofdstad Kampala. De straat staat bekend om haar creatieve print­industrie, in al haar facetten. Nieuwe reisdocumenten, diploma’s of een nieuwe identiteitskaart rollen er van de persen, maar naast het frauduleuzere werk vind je er verrassende posters en kalenders met een controversiële wereldleider in de hoofdrol. Soms is

Lees meer »

Albert Heijn kondigt komst van drie nieuwe winkels aan in West-Vlaanderen

Er staan drie nieuwe winkels in West-Vlaanderen op de planning van Albert Heijn: namelijk Ruiselede, Jabbeke en Sint-Michiels in Brugge. Met die aankomende openingen kleurt Albert Heijn de provincie opnieuw een stuk blauwer.
The post Albert Heijn kondigt komst van drie nieuwe winkels aan in West-Vlaanderen appeared first on KW.be.

Lees meer »