Gouverneur Nationale Bank waarschuwt voor begrotingstekort en toekomst van democratie

We moeten het hoofd koel houden in een ontwrichte wereld, en daarvoor moeten we onze begroting op orde krijgen en alert zijn voor populisme en polarisatie. Dat heeft gouverneur Pierre Wunsch van de Nationale Bank (NBB) gezegd in Gent, naar aanleiding van Rerum Novarum, het feest van de christelijke werknemersbeweging. 

Meer krantenkoppen in België

Waarom worden meerderjarigen die riooldeksel van brug gooiden niet verdacht van moord?

De drie meerderjarigen die een riooldeksel van een snelwegbrug gooiden, zijn aangehouden. Opvallend: op verdenking van kwaadwillige belemmering van het verkeer, met de dood tot gevolg. Het parket was nochtans een moordonderzoek gestart. De twee minderjarigen worden aan de jeugdrechter overgedragen. Advocaat Grégory Everaert legt uit hoe dit kan en welke straf ze alsnog riskeren.

Lees meer »

Eerste communie in Keiem-Leke

Op donderdag 9 mei was het in de Sint-Niklaaskerk in Keiem feest voor de kinderen van gemeenteschool Klavertje Vier van Keiem en voor de kinderen van het gemeenteonderwijs in Leke. Voor Keiem waren dat Flor Boen, Margaux Darras, Clara Debergh, Noeka Decorte, Joren Demarche, Remi Depauw, Elle Dewitte, Elize Driesse, Zoë Sarrazijn, Billy-Lou Serpieters, Nelle
The post Eerste communie

Lees meer »

“Enkele tientallen” bussen van De Lijn staan aan de kant wegens faillissement Van Hool

De Vlaamse openbaarvervoersmaatschappij De Lijn heeft op dit moment “enkele tientallen” bussen aan de kant staan als gevolg van het faillissement van Van Hool, zo bevestigt een woordvoerder dinsdag. Naarmate de tijd vordert, verwacht het bedrijf dat dat aantal nog zal toenemen en dus is men “zeer bezorgd”. “Er is een bijzondere werkgroep opgericht die bekijkt welke acties we kunnen

Lees meer »

EU-lidstaten keuren nieuwe asiel- en migratiepact definitief goed

De lidstaten van de Europese Unie hebben zonder discussie het licht op groen gezet voor het nieuwe asiel- en migratiepact. Het wetgevend pakket, zegt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor, “zal zorgen voor een beter functionerend systeem, met vlotte grensprocedures en werkende digitale systemen die over heel de EU met elkaar in verbinding staan”.

Lees meer »

Petitie voor fietspad langs Britse militaire begraafplaats in Dranouter

De leerlingen van de dorpsschool De Zafant in Dranouter steunen de petitie van de gemeente voor een fietspad in de Dikkebusstraat. Dat fietspad moet onder meer passeren langs een Britse begraafplaats van soldaten uit de Eerste Wereldoorlog. Het Vlaams agentschap Onroerend Erfgoed vindt een fietspad storend voor het zicht op de begraafplaats.

Lees meer »