Meerderheidspartij Eendracht trekt met burgemeester als kopman naar de kiezer: “Ik wil er weer voluit voor gaan”

Meerderheidspartij Eendracht heeft zijn huiswerk voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober zo goed als af. Lijsttrekker wordt zoals verwacht burgemeester Koenraad Degroote, die graag de sjerp voor een zevende ambtstermijn wil omgorden.

De lijst bestaat uit tien mannen en negen vrouwen. De kern wordt naast de burgemeester gevormd door het huidige voltallige schepencollege, bestaande uit schepen van Mobiliteit Yves Lambrecht, schepen van Jeugd Bart De Keukeleire, schepen van Financiën Charlotte Vandemoortele en schepen van Lokale economie Gunther Simoens.

Vertrekkers en nieuwkomers

Daarnaast staan er ook enkele uittredende gemeenteraadsleden en leden van het Bijzonder Comité op de lijst: Rita Delmotte, Philip Wyffels, Lennert Vanquickenborne, Patrick Lippens, Barbara Heyde, Wendy Arickx, Sharon Vanderpelt en Ronny Taliman. “Nieuwkomers zijn Stijn Mannens, Renée Vanbetsbrugge, Eddy Flies, Marleen Bauwens, Lien Desmet en Stefanie Persijn”, weet de burgemeester. “Opmerkelijk is dat twee kandidates in de voetsporen treden van hun politieke vaders. Lien Desmet is de dochter van vroegere schepen Gaby Desmet en Stefanie Persijn is dochter van voormalig OCMW-voorzitter Noël Persijn, die liefst zeventien jaar die functie bekleedde. Zij zetten graag de familietraditie verder.”

“Kiezer beslist”

De burgemeester stelt zich graag kandidaat voor een volgende, zevende ambtstermijn. “Ons werk is nooit af, er ligt nog voldoende op de plank. Ook anderen uit onze ploeg krijgen de kans, maar finaal is het de kiezer die beslist. Gunt die me nog een termijn, dan wil ik er weer voluit voor gaan. Ik nader dan wel de pensioengerechtigde leeftijd, maar ook als advocaat zou ik nog even verder willen blijven werken. Mogelijk neem ik op dat vlak iets minder opdrachten aan, maar het vuur brandt nog altijd. Ik ben als lijsttrekker zeer tevreden met deze ploeg, die een mix van ervaring en vernieuwing voorstelt. Hij staat borg voor de verderzetting van een gezond beleid en van een optimale behartiging van de belangen van onze burgers.”

The post Meerderheidspartij Eendracht trekt met burgemeester als kopman naar de kiezer: “Ik wil er weer voluit voor gaan” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Geen mollenstreken, wel zenuwen en nonchalance”: verliezende finalist van ‘De mol’ maakte zichzelf soms verdacht

Hij wist ook wie de saboteur was, maar zag in de finale van ‘De mol’ de groepspot van 24.160 euro aan zijn neus voorbijgaan. Michaël Moens (41), de boomverzorger die voortaan ook als ‘de Andrea Bocelli van Grembergen’ kan worden aangesproken, was erg ontgoocheld. Al biedt een mooi gebaar van de winnaar wel troost. “Tijdens de reis heb ik met

Lees meer »

Schilderwerken op begraafplaats Stene-Dorp

Op de begraafplaats van Stene-Dorp zijn schilderwerken aan de gang. Naast diverse muren worden ook het schrijnwerk en de stenen boog met kruisbeeld voorzien van een nieuw laagje verf. De werken zijn op 26 april gestart en duren tot eind mei.
The post Schilderwerken op begraafplaats Stene-Dorp appeared first on KW.be.

Lees meer »

Op een mooie pinksterdag

Liever eerst het slechte nieuws? KV Oostende dus. Woensdag gooide de bewindvoerder een bommetje – de handdoek mag ook. In het kort: zelfs al zou hoofdaandeelhouder Conway (50,1 procent) ultiem toch zijn aandelen willen overdragen, dan leek de laatst overgebleven kandidaat-overnemer Apex Capital Global niet langer bereid tot de nodige kapitaalsinjectie. Door de schuldenberg van
The post Op een

Lees meer »

Internationaal verdrag goedgekeurd om AI in de hand te houden

De 46 landen van de Raad van Europa hebben, samen met een aantal partnerlanden zoals Japan en Mexico, een internationaal verdrag aangenomen over het gebruik van artificiële intelligentie (AI). Daarbij moet er respect voor de mensenrechten, de rechtstaat en de wettelijke standaarden van de democratie verzekerd worden.

Lees meer »

“De Swal is het project waar ik het meest trots op ben”: Georges Pollentier stopt na 50 jaar als voorzitter Natuurpunt

Het jubileum van 50 jaar Natuurpunt Ruidenberg valt samen met 50 jaar voorzitterschap door Georges Pollentier. Dat gaat niet ongemerkt voorbij, want op zaterdag 1 juni om 19 uur is er in zaal Zuudhove, in de Ichtegemstraat 14, een voorstelling en zal Georges meteen ook de fakkel doorgeven aan de nieuwe voorzitter, Hans Verplancke.
The post “De Swal is

Lees meer »

Van Maria tot Rosanne en Philippa

In wzc Waterdam in Roeselare mocht Maria Vandamme (93) met haar dochter Christine Debaes (64), haar kleindochters Bieke (38) en Annelien (36) Deceuninck en haar achterkleindochtertjes Rosanne Arteel (6) en Philippa Leeds (5 maanden) voor een dubbel viergeslacht op de foto.
The post Van Maria tot Rosanne en Philippa appeared first on KW.be.

Lees meer »

Mélody maakte bucketlist voor haar hond Jenny, die deze week overleed na slepende ziekte: “Ik kwam tien jaar lang thuis voor haar”

Tien jaar geleden redde Mélody Dieryckx haar hond Jenny uit de Griekse sloppenwijken. Begin deze week moest ze afscheid nemen van haar trouwe metgezel. Vorig jaar werd bij Jenny lymfeklierkanker vastgesteld, waarna Mélody een bucketlist voor haar hond samenstelde. “Ik kon me voorbereiden op haar overlijden, maar dat doet nu toch heel erg veel pijn.”

Lees meer »

Meer geluid en ook voelen: provincie Antwerpen maakt 7 toeristische trekpleisters meer toegankelijk voor blinden en slechtzienden

De provincie Antwerpen wil 7 populaire toeristische attracties extra toegankelijk maken voor mensen met een visuele beperking. Het zijn de Abdij van Bornem, Tabloo, het Gasthuismuseum, Hidrodoe, het Speelgoedmuseum, Technopolis en het Jakob Smitsmuseum. Er zijn aanpassingen in de gebouwen, maar ook meer klank en mogelijkheden om te voelen aan voorwerpen.

Lees meer »

Wat bezielde man die Slovaakse premier Fico neerschoot? Zoon van verdachte: “Misschien is er kortsluiting in zijn hoofd geweest”

Een 71-jarige dichter die nog ooit een vereniging stichtte tegen geweld. Dat is de verdachte van de aanslag tegen de Slovaakse premier Robert Fico. Die verkeerde enkele uren in levensgevaar nadat hij woensdagnamiddag van dichtbij werd neergeschoten. Fico is in vele opzichten omstreden en in Rusland wordt al geopperd dat Oekraïne wel achter de aanslag zal zitten. Maar wat weten

Lees meer »