PSV is kampioen van Nederland na spektakelstuk tegen Sparta Rotterdam, Bakayoko scoort zesde keer op rij

PSV is kampioen van de Eredivisie. De Eindhovenaren wonnen voor eigen publiek met 4-2 van Sparta Rotterdam en zijn daardoor niet meer te achterhalen door uittredend kampioen Feyenoord. 

Meer krantenkoppen in België

Vrijwilliger Veronique zoekt extra helpende handen voor nieuw WZC Sint-Jan Baptist: “Geeft heel veel voldoening”

Het nagelnieuwe woonzorgcentrum Sint-Jan Baptist zoekt nog vrijwilligers. Het zorgcentrum, beheerd door zorggroep Curando Zuid, verwelkomde op 15 april zijn eerste bewoners. “Het is meer dan enkel een woonzorgcentrum, het is ook een buurthuis.”
The post Vrijwilliger Veronique zoekt extra helpende handen voor nieuw WZC Sint-Jan Baptist: “Geeft heel veel voldoening” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jacques (73) vertrekt voor de vijftigste keer vanuit Wakken op Hallebedevaart: “Na mijn huwelijksfeest ben ik de groep nog achterna gefietst”

Ruim 4.200 kilometer. Dat is de afstand die Jacques Verbeure (73) in totaal afgelegd zal hebben als hij er komend weekend in slaagt voor de vijftigste (!) keer de jaarlijkse bedevaart vanuit Halle naar Wakken af te leggen. Die traditie volgt hij al sinds zijn achttiende.
The post Jacques (73) vertrekt voor de vijftigste keer vanuit Wakken op Hallebedevaart:

Lees meer »

Cultuurhuis De Leest ‘boert goed’ met zeer succesvolle voorverkoop: al voor 70.000 euro aan tickets verkocht

Met de slogan “De Leest boert goed” startte het Izegemse cultuurhuis De Leest op zaterdag 18 mei de voorverkoop voor het najaarsprogramma 2024. “En die slogan blijkt ook uit het zeer hoge aantal ticketkopers tijdens de voorverkoopdag. Het ziet er zelfs naar uit dat we van een record kunnen spreken”, zegt een tevreden schepen van Cultuur Kurt Himpe (N-VA).

Lees meer »

Gemeente bedankt “onmisbare” vrijwilligers met feestelijk ontbijt

Met een feestontbijt heeft het gemeentebestuur zijn vrijwilligers in de kijker gezet. “Ze zijn onmisbaar in onze dagelijkse werking. We zijn zo dankbaar dat we op hen kunnen rekenen”, zei de bevoegde schepen Natacha Lejaeghere.
The post Gemeente bedankt “onmisbare” vrijwilligers met feestelijk ontbijt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zelenski gelooft niet in staakt-het-vuren tijdens Olympische Spelen: “Rusland zou dan enkel verder oprukken”

De Oekraïense president Zelenski denkt dat Rusland een gevechtspauze tijdens de Olympische Spelen in Parijs deze zomer enkel zou gebruiken om verder op te rukken. De Franse president Emmanuel Macron had, net als heel wat organisaties, opgeroepen tot een olympische wapenstilstand. Maar de Russische president Poetin liet al weten dat hij niet van plan is om een staakt-het-vuren in acht

Lees meer »

LIVE. Slovaakse premier Robert Fico (59) niet langer in levensgevaar na urenlange operatie, dader zegt dat hij “niet eens is met beleid van de regering”

Robert Fico (59), de premier van Slovakije, is neergeschoten na een ministerraad. Een reporter van dagblad ‘Denník N’ zag dat de eerste minister van de grond moest worden getild en werd weggereden. Volgens de Slovaakse media is de premier inmiddels geopereerd en niet langer in levensgevaar. De aanval vond plaats voor een cultureel gemeenschapscentrum in de stad Handlova. De dader

Lees meer »

Bert uit ‘Boer zkt vrouw’ is geen ‘nieuwe man’: “Ik wil dat mijn vrouw voor het huishouden zorgt”

Slechts vier vrouwen schreven zich in voor de West-Vlaamse vlasboer Bert Vermeersch(28) in ‘Boer zkt vrouw’, maar toch nodigde hij maar twee kandidates uit op z’n erf. En enkele opmerkelijke uitspraken leverden hem ook meteen heel wat kritiek op. “Ik vind niet dat je iemand kwetst als je eerlijk bent”, verdedigt hij zich nu voor het eerst. Bert weet dat

Lees meer »