Beter weer bij ons dan in Griekenland tijdens verlengd weekend: tot 24 graden verwacht de komende dagen

Het verlengd weekend is in zicht, en het belooft een stralend weekend te worden. We krijgen zelfs beter weer dan in Griekenland. “Zondag zijn er uitschieters tot 25 graden mogelijk.”

 

Meer krantenkoppen in België

Matthieu Bonne verkoopt fiets waarmee hij wereldrecord verpulverde: “Het is tijd voor een nieuwe metgezel”

Er altijd van gedroomd om een legendarische fiets in je bezit te hebben? Dit is je kans. Ultrasporter Matthieu Bonne verkoopt de tweewieler waarmee hij in de Amerikaanse staat Arizona 3.619 kilometer in zeven dagen door zijn pedalen maalde. Goed voor een wereldrecord.
The post Matthieu Bonne verkoopt fiets waarmee hij wereldrecord verpulverde: “Het is tijd voor een nieuwe

Lees meer »

Zo schatten de Belgen de EK-kansen van Rode Duivels in (en de mannen dromen iets meer dan de vrouwen)

Is de Belg optimistisch, of eerder pessimistisch over de kansen van onze Rode Duivels op het EK? Onderzoeksbureau Nielsen Sports Belgium ging het via een steekproef bij 2.000 landgenoten na. Wat blijkt? Vier procent ziet ons land straks Europees kampioen worden. Dat is (niet geheel verrassend) minder dan het vorige EK. Al zijn de mannen iets optimistischer dan de vrouwen.

Lees meer »

Bijzondere speler, bijzondere aanpak: het masterplan van Tedesco met veeleisende ‘drone’ Kevin De Bruyne

Hij ziet, hij ziet wat jij niet ziet. Het voorbije anderhalf jaar hebben ze amper met elkaar samengewerkt, maar toch is ook Domenico Tedesco danig onder de indruk geraakt van de adembenemende intuïtie van Kevin De Bruyne. Waarom de bondscoach der Rode Duivels zijn aanvoerder als zijn ‘drone’ beschouwt, straks op het EK in Duitsland. En waarom De Bruyne op

Lees meer »

Assisen Caroline Kint – “Iedereen weet dat ze onschuldig is” (vader Lorine De Witte)

Op het assisenproces over de doodslag op Caroline Kint (65) zijn de getuigenverhoren afgerond. De vader van Lorine De Witte (53) schreeuwde donderdagnamiddag de onschuld van zijn dochter uit. Ook de zware jeugd van de beschuldigde kwam opnieuw aan bod.
The post Assisen Caroline Kint – “Iedereen weet dat ze onschuldig is” (vader Lorine De Witte) appeared first on

Lees meer »

Petra De Sutter reageert voor het eerst: “Wat De Wever in zijn speech heeft gezegd, klinkt niet goed voor ons”

Tekenend voor de campagne stond Petra De Sutter zondagavond centraal op het podium van Groen, geflankeerd door de twee voorzitters. Haar partij gaat erop achteruit, maar minder dramatisch dan de peilingen hadden voorspeld. Welk gevoel overheerst bij De Sutter? Hoe kijkt ze naar de resultaten van N-VA en Vlaams Belang? En wil ze in een Vlaamse of federale regering stappen?

Lees meer »

Clementine Reynebeau uit De Panne timmert volop aan mooie voetbaltoekomst: “Vaste waarde worden bij Red Flames en carrière in buitenland”

Clementine Reynebeau speelde dit seizoen bij de B-ploeg van Club YLA. De jonge talentvolle aanvalster uit De Panne mocht ook deelnemen aan het EK bij de jonge Red Flames en droomt op termijn van een carrière in het buitenland.
The post Clementine Reynebeau uit De Panne timmert volop aan mooie voetbaltoekomst: “Vaste waarde worden bij Red Flames en carrière

Lees meer »

Monument in Visserskapel wordt opnieuw ingezegend: hier bidden families voor hun geliefden op zee

Op zaterdag 29 juni wordt het monument ‘Aan allen die op zee het leven’ lieten in de Visserskapel O.L.V. Ter Duinen opnieuw ingezegend. “Aan het monument werden intussen de namen van recent op zee gebleven Bredenaars toegevoegd”, legt pastoor Nikolaas Vanneste van de pastorale eenheid Galilea Bredene-Vuurtoren uit.
The post Monument in Visserskapel wordt opnieuw ingezegend: hier bidden families

Lees meer »

Oostendeleest.be brengt nu al 70 stadslezers samen

Lezen is hipper dan ooit, ook in Oostende. De bibliotheek lanceerde recent het onlineplatform ‘Oostende Leest’ waar boekenliefhebbers leestips en literaire activiteiten kunnen terugvinden. Zeventig Oostendenaars registreerden zich al als stadslezer en willen actief meewerken aan het platform. Op het platform oostendeleest.be vind je ondertussen al ruim honderd boeken- en leestips.
The post Oostendeleest.be brengt nu al 70 stadslezers

Lees meer »