Zij zijn na 9 juni plots hun job kwijt: wat gebeurt er met politici die niet verkozen raakten?

“Het doet pijn, ja”, zegt Marino Keulen. Na 29 jaar onafgebroken in het Vlaams Parlement te hebben gezeteld voor Open VLD, is de Limburgse ex-minister zijn zitje kwijt. Maar wat gaan hij en al die andere kandidaten die niet verkozen raakten nu doen? En hebben ze recht op een ‘gouden handdruk’?

 

Meer krantenkoppen in België

Vier prinsen op een rij

De koningskinderen – prinses Eleonore, prins Gabriel, kroonprinses Elisabeth en prins Emmanuel – verlaten samen de Sint-Michiel- en Sint-Goedelekathedraal in Brussel na het Te Deum. Ze woonden er ­samen met hun ouders, koning Filip en ­koningin Mathilde, en enkele honderden anderen de traditionele katholieke viering van de nationale feestdag bij.

Lees meer »

“Hij sloeg het beest met een metalen stang”: ook Oostenrijkse olympiër beschuldigd van fysieke mishandeling van paard

Het stof rond de zaak-Charlotte Dujardin, de Britse amazone die haar paard sloeg met een zweep, is nog niet gaan liggen of er duikt al een nieuw schandaal op in de paardensport. Ook de Oostenrijker Max Kühner (50), deelnemer aan de Olympische Spelen, is aangeklaagd voor het fysiek mishandelen van een paard. Kühner zou het beest geslaan hebben met een

Lees meer »

“Zeker 80 gewonden” na Israëlische luchtaanval op havenstad in Jemen, ook munitiedepots in Libanon getroffen

Het Israëlische leger heeft een luchtaanval uitgevoerd op doelwitten van de Houthirebellen in de havenstad Hodeida, in Jemen. Daarbij zijn volgens de Houthi’s zeker 80 gewonden gevallen. De aanval is een duidelijke reactie op de droneaanval op Tel Aviv van gisteren, zegt de Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant. Ook 3 munitiedepots van Hezbollah in het zuiden van Libanon zouden

Lees meer »

Been van surfer aangespoeld na aanval door haai in Australië

Het afgerukte been van de surfer die dinsdagochtend lokale tijd door een haai aangevallen werd bij de Australische badplaats Port Macquarie , is aangespoeld op het strand. Dat heeft de politie gezegd. Het werd door buurtbewoners in ijs verpakt en vervolgens overgevlogen naar het ziekenhuis in Newcastle, waar de surfer wordt verzorgd.

Lees meer »

Zware dakbrand in Maaseik, geen gewonden

In Maaseik is een zware dakbrand uitgebroken in een huis op de Diestersteenweg. De brandweer had een hele tijd nodig om het vuur te blussen en het dak dicht te leggen. Er vielen geen gewonden, maar de schade is groot.

Lees meer »

Prostitutiehuis in Lanaken moet opnieuw 6 weken sluiten: “Hier aan prostitutie doen, is vragen om problemen”

Het gemeentebestuur van Lanaken heeft beslist om een prostitutiehuis in de Bessemerstraat vanaf vandaag opnieuw 6 weken lang te sluiten. Het nam die maatregel al eens in maart. De reden is de aanhoudende overlast die met de prostitutie gepaard gaat. Een auto en verschillende vuilnisbakken gingen al in vlammen op. Op straat is veel lawaai door draaiende motoren en luide

Lees meer »

Nieuw festival Rock Bottled @Pomme Charelle: “We feesten als actiemiddel”

Op zaterdag 24 augustus organiseren enkele enthousiaste muziekliefhebbers op het terrein van Pomme Charelle in de Aardenburgkalseide de eerste editie van Rock Bottled @Pomme Charelle. “Naast het muzikale voeren we met ons festival actie tegen de planbatenheffing, die bewoners van de voormalige reservatiestrook van het Schipdonkkanaal dreigen te moeten betalen”, klinkt het bij de organisatoren.
The post Nieuw festival

Lees meer »