Assisen Caroline Kint – “Iedereen weet dat ze onschuldig is” (vader Lorine De Witte)

Op het assisenproces over de doodslag op Caroline Kint (65) zijn de getuigenverhoren afgerond. De vader van Lorine De Witte (53) schreeuwde donderdagnamiddag de onschuld van zijn dochter uit. Ook de zware jeugd van de beschuldigde kwam opnieuw aan bod.

Eddy De Witte stelde onmiddellijk dat hij over de kinderjaren van Lorine eigenlijk weinig kon vertellen. “De moeder is ermee vertrokken naar Kuurne en ik zat in Roeselare. Haar beste tijd was bij mijn ouders. Haar moeder was een heks”, klonk het. De vader van de beschuldigde verwees daarbij ook naar het brokkenparcours van zijn zoon Ringo. “Zij heeft mijn zoon zo gemaakt. Hij heeft domme dingen moeten doen om te overleven.”

Lees alle artikels over het assisenproces over de moord op Caroline Kint in dit dossier.

Tegenwoordig heeft Eddy De Witte wel een vrij hechte band met zijn dochter. “Ze heeft me nooit iets misdaan. Ze zorgt alleszins goed voor me. Als ik ziek was, kwam ze af van Kortrijk om mijn huis te kuisen en mijn boodschappen te doen.”

De getuige had met bepaalde uitspraken al meermaals de lachers op zijn hand gekregen, maar ging pas echt in overdrive toen de verdediging naar zijn inschatting van de feiten polste.

Schuldig verzuim

“Ze is nog altijd onschuldig. Ze heeft niet meegedaan aan die moord. Ze is er niet aangekomen. Ze heeft haar niet opgejaagd. Ze heeft geen opdracht gegeven. Iedereen weet dat ze onschuldig is. Ze moest hier op mijn plaats zitten als getuige.” De vader van Lorine De Witte voegde er nog aan toe dat het hoogstens om schuldig verzuim ging.

Door haar moeilijke thuissituatie kwam de beschuldigde als tiener in een instelling terecht. Volgens Monique R. was De Witte speels en flink. “Ze hield geen blad voor de mond. Ze was ook graag gezien, vooral bij de jongens. Maar ze heeft daar nooit misbruik van gemaakt.”

De getuige wist ook dat Lorine goed voor haar zoon zorgde en erg bekommerd was om haar broer. “Haar broer was haar God. Ze bleef er veel voor doen en ging op bezoek in de gevangenis.”

“De mooie tijden in mijn jeugd waren wel met Lorine. Zij heeft haar jong leven opgeofferd voor ons” – jongere zus

De jongere zus van de beschuldigde legde dan weer uit dat ze al twintig jaar geen contact meer hebben. “Ons verleden met mama was niet echt OK. Ik wou dat liefst allemaal achter mij laten. Maar de mooie tijden in mijn jeugd waren wel met Lorine. Zij heeft haar jong leven opgeofferd voor ons.”

De breuk kwam er toen de toenmalige partner van Lorine De Witte amok maakte na de begrafenis van het kindje van haar zus. “Opeens hoorde ik tieren en roepen. Het bloed vloog overal in het rond. Mike is Lorine daar komen wegsleuren.” Op vraag van de verdediging bevestigde de getuige nog dat Lorine ondanks alles voor hun terminale moeder zorgde.

Zorgzame vrouw

Een goede vriendin van De Witte benadrukte ook dat de beschuldigde het hart op de juiste plaats heeft. “Er zit daar zeker niets van kwaad in. Het is een zorgzame vrouw. Het is een perfecte moeder voor haar kinderen.”

Volgens Sophia V. was Lorine in shock door de feiten. “Ze huilde dat ze niet begreep wat er gebeurd was. Dat zijn geen dingen die je zomaar direct kan verwerken in je hersenen. Iedereen zou zich een keer in haar plaats moeten stellen.”

Boodschappen

Ten slotte werd de behulpzame kant van de beschuldigde in de verf gezet. “Door het feit dat ik slecht ter been ben, heeft ze dan spontaan voorgesteld om af en toe boodschappen te doen voor mij”, verklaarde een buurtbewoner.

Een café-uitbater herinnerde zich hoe Lorine De Witte en Caroline Kint vaak op het terras zaten. “Toen mijn vrouw last had van haar rug, is Lorine een paar uur komen poetsen bij ons”, klonk het ook.

Vrijdag pleidooien

Na de laatste getuigenis vroeg voorzitter Bart Meganck aan de beschuldigden of ze aan de vele verklaringen nog iets toe te voegen hadden. “Ik heb gewoon heel veel spijt van hetgeen gebeurde, vooral naar de nabestaanden van het slachtoffer toe. Ik heb dit nooit gewild. Gelijk welke straf ga ik zeker ondergaan. Ik weet dat ik gestraft moet worden”, zei Athena Man.

Haar advocate Nina Van Eeckhaut voegde er even later nog aan dat de verdediging niet zal betwisten dat Man zich schuldig maakte aan doodslag.

Vrijdagochtend starten de pleidooien.

The post Assisen Caroline Kint – “Iedereen weet dat ze onschuldig is” (vader Lorine De Witte) is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Studenten krijgen punten cadeau op “moeilijk” toelatingsexamen geneeskunde

Alle studenten die begin juli het toelatingsexamen geneeskunde aflegden, hebben punten extra gekregen. De examencommissie stelde vast dat het examen een “hoge moeilijkheidsgraad” had en besliste daarom iedereen voor beide examenonderdelen dertien extra punten toe te kennen, meldt het Agentschap voor Hoger Onderwijs maandag. Studenten dierengeneeskunde kregen per onderdeel vijf punten extra om het quotum te halen.

Lees meer »

Nederland schendt fundamentele kinderrechten, stelt internationale kinderrechtenorganisatie

Nederland schendt fundamentele kinderrechten. Dat concludeert de internationale kinderrechtenorganisatie KidsRights op basis van wereldwijd onderzoek, uitgevoerd in samenwerking met de Erasmus Universiteit Rotterdam. Volgens KidsRights gaat het al jaren slecht met de bescherming van kwetsbare kinderen en is Nederland op de wereldranglijst dit jaar 12 plaatsen gedaald op het gebied van kindergezondheidszorg.

Lees meer »

Duitsland levert verdachte van schietpartij in Bavegem uit, man is aangehouden

De raadkamer van Oudenaarde heeft een verdachte aangehouden voor een schietpartij in Bavegem, in november vorig jaar. Toen kreeg een man twee kogels in zijn been terwijl hij buiten stond te roken. De verdachte is opgepakt in Duitsland en aan ons land uitgeleverd. De schietpartij veroorzaakte ophef, want ze gebeurde enkele dagen na de moord op een advocate in Sint-Lievens-Houtem.

Lees meer »

Trio uit Kortrijk riskeert tot 3 jaar cel voor afpersing klanten prostitutiewebsite

Drie drugsverslaafde vrienden uit Kortrijk riskeren tot drie jaar cel voor afpersing van drie klanten van prostitutiewebsite Redlights.be. Het trio lokte de slachtoffers naar de plaats van afspraak maar daar kregen ze geen meisje te zien maar werden ze met geweld hun geld afhandig gemaakt.
The post Trio uit Kortrijk riskeert tot 3 jaar cel voor afpersing klanten prostitutiewebsite

Lees meer »

Van de uitvaart tot haar erfenis: Shannen Doherty liet specifieke instructies achter voor na haar dood

Shannen Doherty overleed zaterdag op 53-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Maar al maanden voor haar overlijden had ze alles geregeld wat er na haar dood zou moeten gebeuren. Samen met haar familie werkte ze alle details uit, van haar uitvaart tot haar nalatenschap. In haar podcast ‘Let’s Be Clear’ deelde Doherty deze plannen met haar luisteraars.

Lees meer »

Bestuur van provinciale afdeling van Tuinhier voor gezellig etentje bijeen

In aanwezigheid van provinciaal voorzitter Dirk De fauw (vooral bekend als burgemeester van Brugge) en provinciaal secretaris David Ghesquière (uit Torhout) kwam het bestuur van de West-Vlaamse koepel van Tuinhier samen voor zijn jaarlijkse receptie en etentje. Ook de partners waren uitgenodigd.
The post Bestuur van provinciale afdeling van Tuinhier voor gezellig etentje bijeen appeared first on KW.be.

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Amerikanen stoppen met tijdelijke pier voor hulp aan Gazastrook

Palestijnse gewapende groepen uit Gaza hebben honderden oorlogsmisdaden begaan tijdens de aanval op Israël op 7 oktober. Dat zegt Human Rights Watch (HRW) in een vandaag gepubliceerd rapport. Het gaat om een van de meest diepgaande internationale studies tot nu toe naar de aanval die de huidige oorlog in Gaza ontketende. Lees hier de ontwikkelingen van woensdag 17 juli terug.

Lees meer »

LIVE VERKIEZINGEN VS. Ook Obama en Pelosi zouden nu twijfelen over kandidatuur van Joe Biden – “Mogelijk beslist hij dit weekend om uit de race te stappen”

Op 5 november trekken de Amerikanen voor de zestigste keer naar de stembus voor de presidentsverkiezing. Houdt huidige president Joe Biden de strijd vol tot november en gooien de rechtszaken nog roet in het eten voor Donald Trump? Volg de aanloop naar deze verkiezingen met wereldwijde impact in onze liveblog.

Lees meer »