Lotus Bakeries gaat samenwerken met grootste concurrent: nieuwe producten en speculoos in India

De Oost-Vlaamse koekjesbakker Lotus Bakeries gaat samenwerken met Mondelez International, de grootste koekjesfabrikant ter wereld. Mondelez gaat Lotus-speculoos bakken in India en er komen onder meer Milka-chocoladeproducten met Lotus-speculoos. Dat hebben beide bedrijven donderdag aangekondigd.

 

Meer krantenkoppen in België

Bezieler van Kallemoeie Jan Hostyn overleden

Jan Hostyn is op 11 juni op 70-jarige leeftijd overleden. De bezieler van Marionettentheater Kallemoeie en voormalige campusmanager van Syntra West in Oostende leed al enkele jaren aan kanker.
The post Bezieler van Kallemoeie Jan Hostyn overleden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Terug naar Zee brengt minder mobiele mensen met een strandbuggy naar de waterlijn in Zeebrugge

Dank zij het project ‘Terug naar Zee’ worden minder mobiele mensen voortaan met een strandbuggy tot aan de waterlijn in Zeebrugge gebracht. Het gaat om een proefproject van 22 juli tot en met 15 augustus, dat Rotary Knokke-Oostkust mee mogelijk maakt.
The post Terug naar Zee brengt minder mobiele mensen met een strandbuggy naar de waterlijn in Zeebrugge appeared

Lees meer »

Bezetters moeten Bloemekeswijkbos in Gent verlaten van rechter: “We zitten in de bomen, dat ze ons maar komen halen” 

In Gent moeten de actievoerders die het Bloemekeswijkbos al bijna een maand bezetten op bevel van de vrederechter het terrein verlaten. Op de site in deelgemeente Wondelgem plant De Lijn een nieuwe stelplaats. De actievoerders protesteren daartegen, omdat het stukje natuur daardoor zou verdwijnen. Van de rechter moeten ze vandaag vertrekken. Doen ze dat niet, dan kunnen er verdere stappen

Lees meer »

Man dood aangetroffen op strand Blankenberge

In Blankenberge is een man van 69 dood aangetroffen op het strand ter hoogte van de Charlierhelling. Strandredders probeerden hem nog te reanimeren, maar alle hulp kwam te laat. Volgens de politie gaat het om een natuurlijk overlijden.

Lees meer »

Ex-profrenner Maurits Lammertink (33) ging een ijsje halen, had hij dat maar nooit gedaan: nu is hij alles kwijt

Op een zomeravond in juni 2021 ging de Nederlandse profrenner Maurits Lammertink met zijn gezin een ijsje halen. Maar na een zwaar ongeval die dag moet de professionele wielrenner van destijds nu zien te leven met hersenletsel. Zonder zijn vrouw en drie kinderen, omdat dat niet meer gaat. “Ik hoop ooit wel weer gelukkiger te worden”, zegt hij bij het

Lees meer »

Actiegroep vecht vergunning van camping van Tomorrowland aan: “Organisatie vergat aantal aanvragen in te dienen”

De actiegroep Leefmilieu Rupelstreek heeft beroep aangetekend tegen de vergunning van Dreamville, de camping van Tomorrowland. Over een week komen daar 40.000 festivalgangers aan. Maar het zou dus kunnen dat de voorbereidingen op de camping zullen moeten worden stopgezet, en dat de camping niet volledig gebruikt kan worden. Volgens de actiegroep heeft het dancefestival enkele milieuregels overtreden.

Lees meer »

“Bloemen en kransen vlogen in het rond”: vrijgezellen vandaliseren straat in Poperinge waar ze overnachten

In de Poperingse binnenstad vlogen ’s nachts bloemen en kransen in het rond. Dronken twintigers op vrijgezellenweekend trokken een spoor van vernieling door de straat waar ze overnachtten. “We verwachten dat die gasten ons vergoeden, anders krijgt dit een gerechtelijk staartje.”
The post “Bloemen en kransen vlogen in het rond”: vrijgezellen vandaliseren straat in Poperinge waar ze overnachten appeared

Lees meer »

Londen gaat strijdkrachten evalueren om land te beschermen voor “gevaarlijker wereld”

De nieuwe Britse regering gaat de strijdkrachten evalueren, om het land te beschermen voor een “gevaarlijker en meer volatiele wereld”. De defensie-uitgaven zullen “verantwoordelijk verhoogd worden” om “het uitgeholde Britse leger te versterken”. Starmer wil de uitgaven verhogen tot 2,5 procent van het bnp, kondigde hij aan nadat hij vorige week de NAVO-top in Washington heeft bijgewoond.

Lees meer »

Hanne Vandenbroucke verbetert persoonlijk record in polsstokhoogspringen: “Vier meter is plots geen droom meer, maar realiteit”

Tijdens de Moore-Guldensporenmeeting in Kortrijk verbeterde Hanne Vandenbroucke haar persoonlijk record tot 5,77 meter in het polsstokhoogspringen. Daarmee werd ze knap tweede na de Britse Jessica Robinson.
The post Hanne Vandenbroucke verbetert persoonlijk record in polsstokhoogspringen: “Vier meter is plots geen droom meer, maar realiteit” appeared first on KW.be.

Lees meer »