Baby die geboren werd nadat haar moeder stierf door aanval in Gaza gestorven

De baby die zondag uit de baarmoeder van haar stervende moeder werd gered na een Israëlische luchtaanval in het zuiden van Gaza is overleden, dat meldt de BBC. De moeder was 30 weken zwanger. Bij de aanval kwamen ook nog 16 andere kinderen om het leven. 

Meer krantenkoppen in België

Malaise gevangenissen: stakingsaanzeggingen geactiveerd, vanaf woensdagavond kans op staking in West-Vlaamse gevangenissen

De stakingsaanzegging die de socialistische vakbond ACOD heeft ingediend voor onder andere de gevangenissen in West-Vlaanderen wordt geactiveerd. Dat zeggen de vakbonden na het overleg met het kabinet van minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open VLD) op dinsdag. De liberale vakbond VSOA en de christelijke vakbond ACV ondersteunen de stakingsaanzeggingen van ACOD.
The post Malaise gevangenissen: stakingsaanzeggingen geactiveerd,

Lees meer »

Brugs Mantelzorgnetwerk geeft eisenbundel voor toekomstig stadsbestuur af

In naam van 2200 mantelzorgers heeft het Brugs Mantelzorgnetwerk een memorandum afgegeven aan burgemeester Dirk De fauw en schepen voor Welzijn Pieter Marechal. De actievoerders vinden dat mantelzorgers onvoldoende erkenning en ondersteuning krijgen. Nochtans is er door het personeelstekort in de zorg en de kortere ligtijden in het ziekenhuis steeds meer nood aan mantelzorgers.
The post Brugs Mantelzorgnetwerk geeft

Lees meer »

In pand van Boudoir Boutique wordt nu chocolade verkocht

Home Sweet Home, de bekende chocoladehandel met eigen productie in Brugge van Christiaan Contant en Barbara Roelens, heeft onlangs een ruime nieuwe winkel in de Wollestraat geopend.
The post In pand van Boudoir Boutique wordt nu chocolade verkocht appeared first on KW.be.

Lees meer »

Olivier Vandecasteele, die vorig jaar werd vrijgelaten uit Iraanse cel, werkt aan humanitair project: “Ik ben aan het herstellen”

Olivier Vandecasteele werd vorig jaar in mei bevrijd uit een Iraanse cel. Hij bracht er maar liefst 455 dagen door in erbarmelijke omstandigheden. “Wat mij overkwam, is goed afgelopen. Welja, goed … It stays with me, dat is zeker”, zegt Vandecasteele in een interview met Bruzz. Vandaag werkt hij aan een nieuw humanitair project. “Het is een moeilijk evenwicht tussen

Lees meer »

Jaar cel voor dertiger die ‘met grote smile’ dronken man bewusteloos schopte in Brugse uitgaansbuurt

Een 30-jarige Zedelgemnaar heeft voor de Brugse rechtbank een jaar effectieve celstraf gekregen voor grof geweld in de Brugse uitgaansbuurt. Gillan W. sloeg en schopte een dronken man bewusteloos. “Hij schiep daar een duivels genoegen in”, aldus de procureur.
The post Jaar cel voor dertiger die ‘met grote smile’ dronken man bewusteloos schopte in Brugse uitgaansbuurt appeared first on

Lees meer »