KIJK. Premature baby geboren in Gaza nadat moeder sterft door aanval in Gaza: “Ze had veilig in de buik van haar mama moeten zitten”

In Rafah is een zwangere Palestijnse vrouw samen met haar man en dochter omgekomen bij een aanval van Israël. Dokters zijn er wel in geslaagd om de baby, een meisje, levend ter wereld te brengen. Het kind ligt in een couveuse om aan te sterken, meldt Al-Jazeera. 

Meer krantenkoppen in België

‘Fata Morgana’-presentator Steph Goossens schikt zich in zijn rol uit de spotlights: “Ik probeer van elke dag iets fantastisch te maken”

Met de aanhoudende herfstige lente leek de Belgische zomer stilaan wel een fata morgana. Twintig jaar geleden was dat écht zo. Op 20 juni 2004 was op Eén (nu VRT 1) de eerste aflevering van ‘Fata Morgana’ te zien. Telkens werd één bepaalde stad op stelten gezet met vijf moeilijke opdrachten die binnen een week volbracht moesten worden. Ex-presentator Steph

Lees meer »

“Onaanvaardbaar”: Brugse regenboogbankjes na één dag al beklad met graffiti

Amper een dag nadat ze werden ingehuldigd, zijn in Brugge drie ‘regenboogbankjes’ al beklad met graffiti. “No gay pride, only white pride”, luidt het onderschrift bij een video waarin gemaskerde pesonen de bankjes bekladden. De bankjes werden vrijdag voorgesteld als symbool voor de steun aan de LGBTQI+-gemeenschap.
The post “Onaanvaardbaar”: Brugse regenboogbankjes na één dag al beklad met graffiti

Lees meer »

Briljanten huwelijk voor Rogier en Noëlla

Ze zien er nog fit uit, Rogier Vandenberghe en Noëlla Decoene. Ze stralen op hun diamanten huwelijksverjaardag in gezelschap van de familie op het terras met zicht op het Vijverhof. Ze werkten allebei in de Franco Belge, de tapijtenweverij. Pas toen ze samen uitgingen, sloeg de vonk over. “De eerste zoen, dat weten we niet
The post Briljanten huwelijk

Lees meer »

Davidsfonds Meulebeke bestaat 100 jaar: “Onze sterkte ligt bij de leden”

De leden van de Meulebeekse Davidsfondsafdeling vierden het 100-jarig bestaan van hun vereniging. De feestzitting vond plaats in kasteel Ter Borcht. Toespraken waren er van burgemeester Verwilst, Ivan Van Cauwenberghe, vertegenwoordiger Davidsfonds Nationaal, en van Filip De Clerck, plaatselijke Davidsfondsvoorzitter.
The post Davidsfonds Meulebeke bestaat 100 jaar: “Onze sterkte ligt bij de leden” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Europees lijsttrekker Hilde Vautmans komt vlak voor verkiezingen in opspraak, en dat is niet alleen vervelend voor haar

Foutief gebruik van Europees geld en medewerkers en een toxische werksfeer. Het is het weekblad Knack dat deze aantijgingen in de schoenen schuift van Europees lijsttrekker Hilde Vautmans. De Open VLD’ster ontkent formeel elke beschuldiging, maar op minder dan een maand voor de verkiezingen is het niet alleen voor haar, maar ook voor Open VLD een bijzonder vervelende zaak.

Lees meer »

Oostenrijkse politie arresteert 14-jarig meisje voor plannen terreuraanslag op “ongelovigen”

Speurders hebben volgens Oostenrijkse media mogelijk een terroristische aanslag van een 14-jarige meisje uit Montenegro verijdeld. De tiener wordt ervan verdacht een mesaanval te willen plegen bij de Jakominiplatz in de stad Graz. Bij een huiszoeking werd onder andere een mes, bijl en kleding in beslag genomen. De aanval zou gericht zijn tegen “ongelovigen”, meldt de Oostenrijkse politie.

Lees meer »