Jaar nadat eerste baby in hun armen stierf, verwelkomen Jonas en Elodie uit Zonnebeke hun schrikkelkindje: “We noemden hem naar Marcel”

Een geboorte op een schrikkeldag was geen thema bij Jonas en Elodie. “Hij is gezond, da’s het belangrijkste”, zegt het jonge koppel opgelucht. Een jaar eerder zagen ze hun eerste baby’tje sterven in hun armen.

Clément Marcel Deraedt zag op 29 februari om 10.30 uur het levenslicht in het Ieperse Jan Yperman Ziekenhuis. Ouders Jonas Deraedt (23) en Elodie Gombert (21) uit Zonnebeke kozen bewust voor een tweede naam.

“We noemden hem naar Marcel, als eerbetoon”, vertelt het koppel donderdagnamiddag openhartig met Clément op de arm. “Marcel is ons eerste baby’tje. Hij was slechts een hand groot toen hij vorig jaar plots ter wereld kwam na een te korte zwangerschap. Zijn schedeltje bleek niet te zijn dichtgegroeid. Er kon geen hulp meer baten. We konden nog een uurtje samen doorbrengen: af en toe zagen we zijn handjes en voetjes bewegen en dan is hij gestorven in onze armen.”

Grote angst

Tijdens de tweede zwangerschap, die vijf maanden later volgde, wachtte het koppel bang af. “Hoewel het ziekenhuis ons probeerde gerust te stellen, liepen we negen maanden rond met grote angst. Clément zat altijd goed op schema met zijn gewicht en lengte. We hoefden ons geen zorgen te maken, maar dat is gemakkelijk gezegd. We wilden niet dat dit opnieuw zou gebeuren. Wanneer hij zou geboren worden maakte ons niets uit, als hij maar gezond zou zijn. De bevalling zelf verliep vlot, maar ik had wel veel pijn. Toen we Clément voor het eerst in het echt zagen, voelden we ons erg opgelucht.”

Vreemde dag

Clément is een flinke knaap van 3,330 kilogram en 50,5 centimeter. “Hij was uitgerekend op 24 februari. We gingen vijf dagen overtijd, maar de bevalling verliep natuurlijk. De familie is natuurlijk ook heel blij en hoopvol, ze konden niet meer wachten. Niemand stond echt stil bij de datum. Intussen beseffen we wel dat vandaag een beetje een rare dag is. We zullen zijn verjaardag op 28 februari moeten vieren en op schrikkeldagen vieren we misschien wel twee keer z’n verjaardag.”

Bezoek aan grote broer

Marcel wordt nooit vergeten. “Vandaar de tweede naam van Clément, al is het een leegte die we nooit zullen kunnen vullen. Elke zondag gaan we Marcel bezoeken op de begraafplaats van Zonnebeke. Hij ligt in een graf voor drie, want later worden we bij hem begraven. Nu blijven we nog drie nachten in het ziekenhuis en zondag mogen we normaal naar huis. Dan nemen we hem voor het eerst mee naar z’n broertje.” (TP)

The post Jaar nadat eerste baby in hun armen stierf, verwelkomen Jonas en Elodie uit Zonnebeke hun schrikkelkindje: “We noemden hem naar Marcel” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Directeur Secret Service noemt beveiliging tijdens aanslag op Trump “grootste operationele mislukking in decennia”

De moordpoging op de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump tijdens een campagnemeeting in Butler in de staat Pennsylvania is de “grootste operationele mislukking van de geheime dienst in decennia”. Dat heeft Kimberly Cheatle, directeur van de Amerikaanse Secret Service, maandag verklaard in een hoorzitting voor het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden.

Lees meer »

Neos Izegem lanceert ‘verenigingspil’ voor meer verbondenheid

“Neos is een vereniging waar iedere 55-plusser, die actief in het leven staat én van een stukje cultuur en andere interessante activiteiten wil genieten, zich thuis zal voelen”, zegt Rudy Pattyn, voorzitter van de lokale afdeling. Onlangs sloten ruim 80 leden het voorbije werkjaar af met een ‘Zomerhappening’ in kasteel Wallemote.
The post Neos Izegem lanceert ‘verenigingspil’ voor meer

Lees meer »

KIJK. Nieuwe beelden tonen chaos op dak na aanslag op Trump

Nieuwe vrijgegeven beelden tonen een chaotische nasleep van de aanslag op Trump, terwijl verschillende mensen van de veiligheidsdienst op het dak staan. Naast hen ligt Thomas Crooks, de 20-jarige schutter die werd doodgeschoten door de Secret Service. De veiligheidsdiensten proberen zo snel mogelijk te weten te komen wat er precies is gebeurd, maar het wordt alsmaar duidelijker dat de communicatie

Lees meer »

“UV-meters zijn ons belangrijkste meetinstrument”: Papa Koen Van den Bulcke over zoon Ilano, die aan zeldzame aandoening lijdt

Ilano Van den Bulcke lijdt aan de zeldzame aandoening XP. Contact met zonlicht en andere UV-gevoelige zaken zoals lampen en vuur zijn uit den boze. Voor de dappere Ilano uit De Panne zou het kwakkelweer dus meer een zegen dan een vloek kunnen zijn, al moeten we dat volgens papa Koen ook wat nuanceren.
The post “UV-meters zijn ons

Lees meer »

Minstens 174 doden en ruim 2.500 arrestaties bij studentenprotesten in Bangladesh

In Bangladesh zijn al minstens 174 mensen omgekomen, onder wie verschillende politiemensen, en ruim 2.500 mensen gearresteerd bij het recente straatprotest, zo berekende het Franse persagentschap AFP. Jongeren komen in het Aziatische land al weken op straat om hun ongenoegen te uiten over de herinvoering van een systeem waarbij overheidsbanen worden gereserveerd voor bepaalde groepen.

Lees meer »

Rusland stuurt gevechtsvliegtuigen voor Amerikaanse bommenwerpers boven Barentszzee

Rusland zegt zondag dat het gevechtsvliegtuigen heeft laten opstijgen om te verhinderen dat twee Amerikaanse strategische bommenwerpers de grens boven de Barentszzee zouden oversteken, in het noordpoolgebied. “Toen de Russische vliegtuigen naderden, corrigeerden de Amerikaanse strategische bommenwerpers hun traject, weg van de grens met Rusland”, zegt het Russische ministerie van Defensie.

Lees meer »

Tadej Pogacar als held onthaald in thuisland Slovenië, blik gaat nu volledig op WK (en niet op Olympische Spelen)

Het zijn drukke dagen voor Tadej Pogacar (UAE Team Emirates). Zondag kroonde de Sloveen zich nog met veel overmacht tot eindwinnaar in de Tour de France, twee dagen later kwam hij in actie tijdens het Natourcriterium in het Nederlandse Surhuisterveen. Pogacar won daar voor Jasper Philipsen. Vandaag volgde er een huldiging in zijn thuisland. Pogacar komt niet in actie op

Lees meer »

Neef van Trump hangt vuile was buiten in nieuw boek: “Hij zei dat ik mijn gehandicapte zoon beter zou laten sterven”

In zijn nieuwe boek doet Fred C. Trump III, de 61-jarige neef van Donald Trump (78), een aantal pijnlijke onthullingen over zijn nonkel. Het boek komt volgende week dinsdag uit, maar verschillende Amerikaanse kranten konden het nu al lezen. Fred C. vertelt in detail over een aantal grove uitspraken die Trump in het verleden deed. Zo raadde de ex-president zijn

Lees meer »