Russische soldaten gebruiken seksueel geweld als oorlogsmiddel: “Vaak moesten familieleden in de nabije kamer het aanhoren”

Oekraïense vrouwen, jong en oud, die in gebieden wonen die in Russische handen waren, getuigen over hoe ze zich naakt voor soldaten moesten presenteren, hen oraal moesten bevredigen, werden verkracht. Daarbij draait het niet alleen om lust, maar ook om vernedering.

 

Meer krantenkoppen in België

Oostendse comedian Mohsin Abbas heeft vol seizoen met 30 shows

Met 30 voorstellingen van zijn eerste zaalshow bekroont Oostendenaar Mohsin Abbas een mooi parcours. “Ik start bewust niet in Oostende met de tournee om mijn Nederlands wat te oefenen”, zegt Mohsin die de marketing en booking voor zijn shows zelf doet.
The post Oostendse comedian Mohsin Abbas heeft vol seizoen met 30 shows appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Bart De Wever mag gerust premier worden”

Dit is “geen overwinning”, maar een “historisch moment”, zei MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez op de bijeenkomst van zijn partij in Brussel. De Franstalige liberalen dromen al hardop van een nieuwe ‘Zweedse’ coalitie.

Lees meer »

Politie-inspecteur niet vervolgd na dodelijke schietpartij in centrum Brugge

De politie-inspecteur die vorig jaar een 41-jarige man neerschoot in het centrum van Brugge wordt niet vervolgd. Volgens het parket gaat het om wettelijke zelfverdediging en kan hem strafrechtelijk niets verweten worden. Bij het schietincident kwam Alexander B. (41), geen onbekende voor de politie, om het leven.
The post Politie-inspecteur niet vervolgd na dodelijke schietpartij in centrum Brugge appeared

Lees meer »

Oorlogsverzamelaar Johan (69) krijgt slechts heel klein deeltje van collectie terug van rechter: “25 jaar verzamelen kapotgemaakt”

Twee jaar moest hij wachten op een oordeel, maar het draaide uit op een bittere pil voor oorlogsverzamelaar Johan Jonckheere (69) uit Vladslo bij Diksmuide. Van de 946 stuks die bij hem in beslag werden genomen, krijgt hij er amper 6 terug. De rest werd als verboden wapens bevonden, en daarvoor krijgt de man ook nog eens 4 maanden cel

Lees meer »

Melissa Depraetere is geen burgemeesterskandidaat in Harelbeke: “Uitslag van deze verkiezingen verandert daar niets aan”

Melissa Depraetere, Vooruit-lijsttrekker voor de kamer in West-Vlaanderen, maakte zondag een uitstekende beurt tijdens de nationale verkiezingen. “Maar die hebben geen gevolgen voor de rangorde in mijn thuisstad Harelbeke”, zegt de voorzitter van Vooruit. “Huidig burgemeester Alain Top werd vorig jaar al aangeduid als lijsttrekker en kandidaat-burgemeester voor Vooruit/Groen. Deze uitslag verandert daar niets aan.”

Lees meer »

Politieke reacties na stap opzij van Van Quickenborne: “Hij wikt en beschikt binnen Team Burgemeester”

Alle Kortrijkse politieke kopstukken hadden hun mening klaar na de beslissing van Vincent Van Quickenborne om een stapje terug te zetten als lijsttrekker van zijn ‘eigen’ Stadslijst voor Kortrijk. Ruth Vandenberghe (Stadslijst voor Kortrijk) reageert als kersvers lijsttrekker opgelucht, Wouter Vermeersch (Vlaams Belang) en Axel Ronse (N-VA) nemen de handschoen op en David Wemel (Groen) ziet hoe Van Quickenborne zijn

Lees meer »

EK-sfeer bij de Duivelboys in Vlamertinge

Op maandag 17 juni om 18 uur spelen de Rode Duivels hun eerste wedstrijd op het Europees kampioenschap in Duitsland tegen Slowakije. Wie de wedstrijd graag wil bekijken, samen met andere supporters, moet dan op het Kerkplein in Vlamertinge zijn. Officiële supportersvereniging Vlamertingse Duivelboys belooft opnieuw heel wat sfeer en ambiance.
The post EK-sfeer bij de Duivelboys in Vlamertinge

Lees meer »

Volvo roept 72.000 elektrische auto’s van model EX30 terug wegens softwareprobleem

De Zweedse autoconstructeur Volvo Cars roept bijna alle 72.000 elektrische auto’s van het model EX30 terug wegens een mogelijke softwarefout. Dat meldt het bedrijf maandag. Door de softwarefout zouden de snelheidsmeters van de wagens in een testmodus belanden bij het starten van de motor. Om de fout op te lossen, is er een software-update nodig die op afstand (over-the-air) uitgevoerd

Lees meer »