INTERVIEW. De advocate (27) van de stiefdochter van Eddy Snelders: “Mama kwam ooit kijken toen ik een dader van seksueel geweld bijstond. Ze kon het niet aanhoren”

Ze weet nog hoe hard ze schrok toen ze enkele jaren geleden als stagiair-advocaat haar eerste zedendossier op haar bord kreeg én al meteen foto’s zag waarop baby’s en peuters werden misbruikt. Vandaag doet Manon Cop (27) heel bewust énkel nog zedendossiers, van voyeurisme over wraakporno tot verkrachting. Waarom? De advocate van de stiefdochter van Eddy Snelders vertelt het in een exclusief gesprek met HLN. 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Sexy dansbeweging doet Bad Bunny in netelige positie belanden: rapper hangt met broekrits vast aan danseres

De rapper Bad Bunny maakte een gênant momentje mee tijdens een concert op het Caraïbische eiland Puerto Rico. Een van zijn danseressen komt intiem tegen hem aanschuren, maar blijft met haar panty vasthangen aan zijn broekrits. De twee klungelen even tot dat de vrouw zich kan losrukken. Bad Bunny, die een knipperlichtrelatie heeft met topmodel Kendall Jenner, loopt snel van

Lees meer »

Leerlingen zevende jaar Maricolen stellen pop-upwinkel voor: “Rode cijfers vermijden”

Voor de laatstejaars van het secundair onderwijs zijn de zwaarste weken van het schooljaar aangebroken. Voor de leerlingen van het zevende jaar Modespecialisatie en Trendstudie van het Technisch Instituut Heilige Familie (Maricolen) is de examenperiode extra stresserend want deze week worden hun creatieve werken tentoongesteld en verkocht in een pop-upwinkel in de Academiestraat.
The post Leerlingen zevende jaar Maricolen

Lees meer »

Gloednieuw wzc Sint-Jan Baptist feestelijk geopend: “Nieuwe dynamiek in onze gemeente”

Met trots kondigde vzw Curando de officiële opening aan van de gloednieuwe woon- en zorgsite Sint-Jan Baptist in de Elleboogstraat, hartje Spiere-Helkijn. De feestelijke ceremonie vond plaats op vrijdag 7 juni in aanwezigheid van enkele bijzondere buitenlandse gasten. “Het nieuwe woonzorgcentrum Sint-Jan Baptist is de start van een nieuwe dynamiek in Helkijn”, aldus burgemeester Dirk Walraet (79).
The post

Lees meer »

Poetin herhaalt Russische eisen voor vredesgesprekken: “Oekraïne moet zich terugtrekken uit deze regio’s”

De Russische president Vladimir Poetin heeft zijn eisen voor vredesgesprekken met Oekraïne nog eens op tafel gelegd. Zo herhaalde hij dat Rusland zou akkoord gaan met een staakt-het-vuren als het Oekraïense leger zich terugtrekt uit de oblasten Donetsk, Loegansk, Cherson en Zaporizja: de vier regio’s die Rusland al langer formeel heeft geannexeerd.

Lees meer »

PORTRET. Luis de la Fuente, een goede loebas die ver komt met people management en gezond ‘boerenverstand’

Spanje blijft het proberen. Dit keer mag Luis de la Fuente (62) trachten om op het EK voetbal een prijs te winnen met die mix aan ervaring (Nacho, Carvajal, Morata), leiderschap (Rodri, Jesus Navas), en jong talent (Pedri, Nico Willams, Lamine Yamal). De onbekende De la Fuente tracht met zijn Bond zonder Naam-aanpak een kampvuur te creëren bij Spanje. Zien

Lees meer »

LIVE GAZA. Antony Blinken in Egypte om staakt-het-vuren te onderhandelen in Gazastrook

De Verenigde Staten hebben zondag de VN-veiligheidsraad gevraagd te stemmen over hun voorstel voor een plan voor een onmiddellijk staakt-het-vuren en vrijlating van gijzelaars in Gaza. Volgens diplomatieke bronnen is de stemming gepland voor vandaag. Lidstaten zouden zondag een derde versie hebben ontvangen van een plan van de Amerikaanse president Joe Biden dat in drie fasen tot een “duurzaam staakt-het-vuren”

Lees meer »