Invloedrijke psycholoog en Nobelprijswinnaar Daniel Kahneman op 90-jarige leeftijd overleden

De Israëlisch-Amerikaanse psycholoog Daniel Kahneman is overleden. Dat bevestigde de Amerikaanse Princeton-universiteit, waar hij doceerde, woensdag lokale tijd. Hij werd 90 jaar. 

Meer krantenkoppen in België

Deurinck en De Clercq hebben goesting in minifestival op Sinksenfeesten: “‘Sinxen 24’ is het jaarlijkse visitekaartje van ‘t Straatje”

Ook in de sprookjeseditie van 2024 zal uitgaansbuurt ’t Straatje in Kortrijk een van dé feestlocaties op de Sinksenfeesten zijn. Of toch zeker als het afhangt van Peter Deurinck (Den Bras en Den Trap) en Dieter De Clercq (Café 56), die ook dit jaar weer de handen in elkaar slaan. “Dé boodschap is dat we er weer ongelooflijk veel zin

Lees meer »

Een ongeval is uitgesloten, maar wat gebeurde er dan met Laura en Marc op Tenerife? Politie houdt rekening met drie pistes

Gruwelijk vermoord door een crimineel, een femicide of een ‘zelfmoordpact’? Veertien dagen nadat vrienden het Vlaamse echtpaar Marc Olbrechts (71) en Laura Trappeniers (66) voor het laatst zagen op hun geliefde Tenerife, blijft het mysterie groot. De vrouw werd dood en verminkt teruggevonden, hun auto dook nu ook op, maar de man blijft onvindbaar.

Lees meer »

Twee uur opladen, en je kan zelf de lucht in met deze drone: “Sjeiks nemen ze mee op hun jacht en boeren moeten niet meer de tractor op”

“Iedereen is een piloot.” De slogan van het bedrijf Jetson lijkt niet eens meer zo veraf, nu de Vlaamse CEO Stéphan D’haene (50) mensen laat vliegen met drones. De vliegende bol van professor Gobelijn, de speeder uit ‘Star Wars’ of de vliegende schotels van ‘The Jetsons’, maar dan in het echt. “Je steekt hem twee uur in het stopcontact, en

Lees meer »

“Netanyahu wil vooral zijn eigen hachje redden”: is met het grondoffensief op Rafah het einde van de oorlog in Gaza in zicht?

Het Israëlische leger begon vanmorgen met de gedwongen evacuatie van zowat 100.000 inwoners van het oostelijke deel van Rafah. Dit wijst erop dat het grondoffensief op de stad, waar 1,4 miljoen Palestijnse vluchtelingen verblijven, nakend is. Waarom wil Netanyahu koste wat het kost die aanval uitvoeren? Wordt dat dan het sluitstuk van de oorlog? En wat betekent de belegering van

Lees meer »

Dirk (48), die tienerdochter aan zelfdoding verloor, haalt opvallend kunstwerk naar Vlaanderen: “Erover zwijgen helpt niemand”

Een metershoog kunstwerk dat aandacht vraagt voor zelfdoding bij jongeren, is aan een opmerkelijke tocht door Vlaanderen bezig. Overal waar het passeert, beroert het de gemoederen. Dirk Degelaen, die zijn dochter verloor aan zelfdoding, haalde het naar België. “Ik heb mijn dochter niet kunnen redden. Hiermee wil ik iets terugdoen.”

Lees meer »

Werkgroep Beeldende Kunst stelt tentoon in voormalig Izegems borstelmuseum

Voor het oude borstelmuseum een nieuwe toekomst krijgt als onderdeel van een sociaal woonproject vindt er in het weekend van 4 en 5 mei nog een allerlaatste evenement plaats. De Werkgroep Beeldende Kunst van Izegem laat er elf beeldende kunstenaars onder de noemer ‘Atelier in Beeld – 2024’ exposeren.
The post Werkgroep Beeldende Kunst stelt tentoon in voormalig Izegems

Lees meer »