Hoe stelt ultraloper Matthieu Bonne het? “Het weer is onze grootste vijand”

Zondag 24 maart om 16.00 uur startte Matthieu Bonne met zijn wereldrecordpoging: 1.038 kilometer lopen in zes dagen. Meer dan Twee dagen, 66 uur, 1250 rondjes en 487 kilometer verder is de Bredenaar nog steeds in the running om een nieuw record te vestigen (info woensdag 27 maart 10.27 uur).

Van 20 tot 26 maart 2023 fietste hij solo de langste afstand ooit in zeven dagen tijd, namelijk 3.619,72 kilometer. Amper zes maand later zwom Matthieu nonstop 131 kilometer in open water. Om het gestoorde sportjaar compleet te maken, begon hij nu zondag met zijn derde wereldrecordpoging in 12 maanden: 1.038 kilometer lopen in zes dagen tijd.

Trage diesel

Matthieu is volgens zijn manager Matthias Lievens een ontzettend trage diesel. Hij komt heel traag op gang, maar eens hij onder stoom komt, is hij niet meer af te stoppen. De eerste dagen had Matthieu het dan ook lastig. Zondagnacht viel hij op zijn knie, maar daar ondervindt hij gelukkig geen last meer van. De boosdoener was vooral de geplande slaapbreak die in het water viel. Die was te kort om, én te eten, én op adem te komen, én verzorgd te worden. Maar na de eerste lastige dag, gaat het nu beter. “Vannacht heeft hij een eerste goede slaapbreak gehad nadat de eerste mislukte. Die twee uur slaap heeft hem deugd gedaan. Vanochtend om 4.00 uur is hij terug vol goede moed gestart”, aldus Matthias

© Stefanie Reynaert

Steeds meer supporters

De slaappauzes worden ingelast op de moeilijkste momenten, dus ‘s nachts van 01.00 uur tot 03.00 uur. Matthieu’s moeder en pluspapa zijn 24/7 aanwezig om hem aan te moedigen. Maar ook supporters zijn overdag talrijk van de partij. “We merken dat de supporters toenemen. We hebben buurtbewoners die dagelijks eens passeren, maar ook mensen die vanuit bijvoorbeeld het Brusselse of Antwerpse een dagje Matthieu komen aanmoedigen.” ‘s Nachts staat hij er niet alleen voor, ultralopers Ludo en Kenneth gaan mee de uitdaging aan waardoor ook de donkere uurtjes minder zwaar zijn. “Niet de nachten, maar het weer is onze grootste vijand. Vandaag staat er veel wind, morgen verwachten we veel regen. Dat zijn factoren die het er allesbehalve makkelijker op maken.”

Al bij al zit het zowel fysiek als mentaal nog goed bij Matthieu. “Na de lastige dag van gisteren, maakte hij rond 18.00 de klik in zijn hoofd. Hij heeft er een korte, maar goede nachtrust op zitten, en kan er nu weer volledig tegenaan. Ik heb er vertrouwen in”, sluit Matthias af.

© Stefanie Reynaert

Wie Matthieu Bonne wil aanmoedigen kan dit op de piste van sportpark de Molenkouter in het Oost-Vlaamse Merelbeke of online via star-tracking.be/liveevent/sixdays.

The post Hoe stelt ultraloper Matthieu Bonne het? “Het weer is onze grootste vijand” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“In het dagelijkse leven zouden we elkaar voorbijlopen”: wordt het wel wat tussen Michiel en Rune in ‘Boer zkt vrouw’?

“Als de tranen opkomen, moeten ze eruit.” Voor het oog van meer dan een half miljoen kijkers liet melkveeboer Michiel Dubucq (27) vorige week zijn emoties de vrije loop in ‘Boer zkt vrouw’. De keuzemomenten wogen zwaar op hem, maar uiteindelijk koos hij toch voor Rune. De twee vertrekken nu op romantische trip naar Turkije, maar wordt het ook wat?

Lees meer »

Drie jongeren vluchten weg nadat ze met gehuurde BMW tegen geparkeerde wagens en gascabine knallen in Ardooie

De N37 in Ardooie, een belangrijke verbindingsweg tussen Roeselare en Tielt, bleef woensdagavond ruim twee uur afgesloten na een zwaar ongeval. Een BMW ramde twee geparkeerde wagens naast de weg en reed ook een gascabine stuk. Terwijl de brandweer en Fluvius het gaslek probeerden te dichten speurde de politie de drie inzittenden op. De drie jongeren vluchtten richting de firma

Lees meer »

Van Gerwen heeft de meeste miljoenen en laat ze ook het meest rollen: het geld achter de vier Premier League-finalisten

De Premier League darts kent morgen z’n ontknoping met de grote finale in Londen, uiteraard LIVE te zien op VTM 2. Michael van Gerwen, Luke Littler, Luke Humphries en Michael Smith zijn de vier finalisten die mogen strijden om de eindzege én om de slordige 322.000 euro die wordt overgemaakt naar de winnaar. Maar wie verdiende nu eigenlijk al het

Lees meer »

Bestuur van Songfestival steunt diskwalificatie Joost Klein: “De gedragsregels moeten consequent gevolgd worden”

Het internationale bestuur van het Eurovisiesongfestival steunt de beslissing om Joost Klein (26) te diskwalificeren. Dat laat Bakel Walden, voorzitter van de zogenoemde Reference Group, weten aan de songfestivalwebsite ‘Eurovoix’. Deze referentiegroep bestaat uit enkele delegatiehoofden, uitvoerend producenten van eerdere edities en songfestivalbaas Martin Österdahl.

Lees meer »

Ticketsverkoop gestart voor oefenmatch in Kortrijk van Belgian Cats en andere basketbalteams voor Olympische Spelen

Nog een tweetal maanden en het is zover: dan starten de Olympische Spelen in Parijs, waar de Belgian Cats opnieuw zullen strijden voor goud. De basketbalspeelsters zullen ter voorbereiding vier oefenmatchen spelen in België, waarvan twee in De Lange Munte in Kortrijk. De selectie van de Belgian Cats voor deze matches is opnieuw overwegend West-Vlaams Ook de Belgian Lions en

Lees meer »

Tunnel onder druk kruispunt in Ieper stap dichterbij, ook nieuwe fietsbrug op komst

Studiebureau Arcadis deed een eerste onderzoek naar de herinrichting van het kruispunt van de Noorderring (N38) met de Pilkemseweg en stelt voor om het doorgaand verkeer van de Noorderring onder het kruispunt te laten rijden. Voor fietsers zou er een nieuwe brug over het Kanaal Ieper-IJzer komen.
The post Tunnel onder druk kruispunt in Ieper stap dichterbij, ook nieuwe

Lees meer »

Julio stelt thuis kunstwerken tentoon

Julio Maetens (75) woont samen met zijn echtgenote Marleen Roggemans in de Cassierslaan in Houthulst. Julio is een selfmade kunstenaar die verrassend mooie tekeningen en schilderijen tevoorschijn tovert. Op 25 en 26 mei stelt hij bij hem thuis tentoon.
The post Julio stelt thuis kunstwerken tentoon appeared first on KW.be.

Lees meer »

25 jaar geleden deed dioxinecrisis België daveren: terug naar grootste voedselschandaal ooit

Precies 25 jaar geleden barstte de dioxinecrisis los in België, een tot dan ongezien voedselschandaal met verregaande gevolgen. De crisis leidt niet alleen tot een verkiezingsnederlaag voor de CVP van toenmalig premier Jean-Luc Dehaene, maar ook tot de oprichting van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV). Dat moet voorkomen dat we als consument nog besmet voedsel

Lees meer »

Kortrijkse Yellow Tiger Manon Stragier supportert voor Lommel en lief Jari De Busser in cruciaal promotieduel: “Ik heb meer stress bij Jari’s matchen dan hijzelf”

Zondag is de dag van de waarheid. Niet alleen voor KV Kortrijk, maar ook voor Lommel SK. Kortrijk moet een 1-0 voorsprong verdedigen in eigen huis. De druk zal ongekend hoog liggen voor de spelers. Ook hun entourage ondervindt dat ongetwijfeld. Hoe gaan zij daar mee om? Welke rol hebben zij in deze cruciale fase van de competitie. We vroegen

Lees meer »