Marieke uit ‘Don’t worry be happy’ kijkt uit naar nieuwe vorm van wonen: “Mijn lichaam vraagt stilaan enig basiscomfort”

Jarenlang leidde Marieke Van Coppenolle (64) een zwervend en sober bestaan. Maar haar leeftijd begint meer comfort te vragen. De vrouw die bekend werd met haar ecologisch stiltehuisje in Lille, kijkt uit naar een andere vorm van wonen. “Een tiny house ligt voor de hand, maar helaas loopt de wetgeving achter.”

 

Meer krantenkoppen in België

Minstens drie doden door tyfoon Gaemi in Taiwan

In Taiwan zijn door tyfoon Gaemi, die hevige regen en stormen veroorzaakt, minstens drie mensen om het leven gekomen. Dat melden de Taiwanese autoriteiten. Nog eens 284 mensen raakten gewond en 450.000 gezinnen zaten tijdelijk zonder stroom.

Lees meer »

Federale regeringsonderhandelingen versnellen: 80 besparingsvoorstellen doorgerekend door ambtenaren

Voorzichtig optimisme op het Koninklijk Paleis vandaag, want ondanks donkere budgettaire wolken is er sprake van ‘versnelling’ en ‘voorzichtige vooruitgang’ aan de federale onderhandelingstafel. De vijf partijvoorzitters lijken een manier gevonden te hebben om de heetste hangijzers aan elkaar te koppelen. En ook op Vlaams niveau schiet het op. Dit is de exacte stand van zaken.

Lees meer »

Macron: “Geen nieuwe regering voor einde van Olympische Spelen”

De Franse president Emmanuel Macron gaat geen nieuwe regering benoemen voor het einde van de Olympische Spelen, die duren tot half augustus. In naam van de “politieke wapenstilstand” die hij zelf heeft afgekondigd, “want dit zou wanorde scheppen” tijdens het sportevenement dat in Parijs wordt gehouden.

Lees meer »

“De rookontwikkeling was enorm”: Dino (62) breekt deur open om buurvrouw (82) te redden uit brand in Wervik

Paniek dinsdagavond in centrum Wervik: toen brand werd opgemerkt, verlieten mensen in allerijl hun rijhuis, behalve de 82-jarige vrouw uit wiens woning de rook kwam. Buurman Dino Malfait (62) twijfelde niet en forceerde de deur. “We mogen van geluk spreken dat we thuis waren”, klinkt het. Intussen liet het parket weten dat de vrouw buiten levensgevaar is.
The post

Lees meer »

Mama Kate steunt school met Lego en Playmobil

Kate Nkoane, de mama van Zonneburcht-leerling Lerato, zette in het kader van haar CVO Miras-opleiding een actie voor het goede doel op poten. Samen met enkele medestudenten organiseerde ze een grote Lego- en Playmobil-inzameling.
The post Mama Kate steunt school met Lego en Playmobil appeared first on KW.be.

Lees meer »

Eendracht Aalst mag van Voetbal Vlaanderen in Merelbeke spelen, gemeente vraagt juridisch advies

Voetbalclub Eendracht Aalst mag van Voetbal Vlaanderen komend seizoen in Merelbeke spelen. De club uit 1e provinciale zocht een nieuw stadion, omdat het van het stadsbestuur van Aalst niet meer in het Pierre Cornelisstadion mag spelen. Het gemeentebestuur van Merelbeke kan wel nog altijd beslissen dat het terrein om organisatorische of veiligheidsredenen niet geschikt is. De gemeente wint nu juridisch

Lees meer »

Zussen uit Rumbeke stappen Dodentocht voor papa die aan pancreaskanker lijdt

Zussen Ellen (35) en Evelien (33) Dewyspelaere kunnen het zeer goed met elkaar vinden. Terwijl Ellen ondertussen mama is van twee zoontjes, avonturiert Evelien als single de wereld rond. Ze koestert daarbij nog heel wat plannen. Maar eerst willen ze (opnieuw) de Dodentocht stappen en dat met het goede doel voor ogen. De fondsen die ze inzamelen gaan naar de

Lees meer »