Marieke uit ‘Don’t worry be happy’ kijkt uit naar nieuwe vorm van wonen: “Mijn lichaam vraagt stilaan enig basiscomfort”

Jarenlang leidde Marieke Van Coppenolle (64) een zwervend en sober bestaan. Maar haar leeftijd begint meer comfort te vragen. De vrouw die bekend werd met haar ecologisch stiltehuisje in Lille, kijkt uit naar een andere vorm van wonen. “Een tiny house ligt voor de hand, maar helaas loopt de wetgeving achter.”

 

Meer krantenkoppen in België

ASSISEN. Hele dag gehamerd op “essentiële rol” van Lorine De Witte, verdediging noemt het “karaktermoord”: “Nooit zo’n hard proces meegemaakt. Ik ben er misselijk van”

Doodslag. Daarvoor staan Athena Man en Lorine De Witte terecht op het assisenproces rond de dood van Caroline Kint (65). Bij het eind van de pleidooien betwistte Athena Man die kwalificatie niet. En daardoor werd enkel Lorine De Witte geviseerd voor haar “essentiële rol” in het drama. Haar advocaten noemden het een “karaktermoord”. “Barbertje moet hangen. Deze bagger is hallucinant.”

Lees meer »

Ilona Vandenberghe (PVDA) in de wolken met zetel in Vlaams Parlement: “Nu kan ik iets doen met mijn verontwaardiging over onrecht”

Oostende stuurt voor het eerst een PVDA-verkozene naar Brussel. Lijsttrekker Ilona Vandenberghe (59) werd verkozen in het Vlaams Parlement met 6.488 stemmen, waarvan 1.013 uit Oostende. “Ik ben al mijn hele leven verontwaardigd over onrecht. Dit mandaat geeft me de kans daar iets aan te doen. Dat is beter dan aan de kant blijven staan.”
The post Ilona Vandenberghe

Lees meer »

Brand vlak bij Brussels Airport is volledig geblust

De uitslaande brand die donderdag woedde in een loods op goederenluchthaven Brucargo, is volledig geblust. De perimeter in de omgeving werd, in samenspraak met de politie, opgeheven. Een klein team blijft nog even stand-by om eventuele opflakkeringen te voorkomen. Dat meldt de brandweer Vlaams-Brabant-West vrijdagochtend.

Lees meer »

“Ze zijn nog altijd even ondeugend als een tienerkoppel”: Jo De Poorter ontrafelt het geheim van Albert en Paola

Deze zomer zijn koning Albert (90) en koningin Paola (86) 65 jaar getrouwd. Dat ze nog steeds bij elkaar zijn, mag een wonder heten. Hun Italiaanse sprookjeshuwelijk werd namelijk zwaar op de proef gesteld door overspel, een buitenechtelijk kind en maar liefst twee verzoeken tot echtscheiding. Royaltykenner Jo De Poorter (57) dook voor z’n nieuwe boek in de turbulente relatie

Lees meer »

Diamant voor Rafaël en Cecilia

Rafaël Uyttenhove en Cecilia Van Parijs hebben samen met hun kinderen, kleinkinderen en familie hun diamanten huwelijksjubileum gevierd. Zij werden door de burgemeester en schepenen ontvangen in Ter Borcht.
The post Diamant voor Rafaël en Cecilia appeared first on KW.be.

Lees meer »