Kortrijkse Yellow Tiger Manon Stragier supportert voor Lommel en lief Jari De Busser in cruciaal promotieduel: “Ik heb meer stress bij Jari’s matchen dan hijzelf”

Zondag is de dag van de waarheid. Niet alleen voor KV Kortrijk, maar ook voor Lommel SK. Kortrijk moet een 1-0 voorsprong verdedigen in eigen huis. De druk zal ongekend hoog liggen voor de spelers. Ook hun entourage ondervindt dat ongetwijfeld. Hoe gaan zij daar mee om? Welke rol hebben zij in deze cruciale fase van de competitie. We vroegen het aan Manon Stragier, geboren in Kortrijk en de vriendin van Lommel-doelman Jari De Busser.

Jari De Busser (24) is sinds 2020 keeper bij Lommel SK. Dit seizoen is hij een van de spilfiguren in het succesverhaal van de ploeg. Zijn vriendin Manon Stragier is niet minder straf. Ze speelt volleybal voor Asterix Avo Beveren als receptie-hoek. Dit seizoen won ze niet alleen de beker en de competitie, maar werd ze ook nog eens speelster van het jaar. Momenteel is ze met de Yellow Tigers vol aan de bak in de Golden League. Ze weet dus als geen ander hoe ze moet omgaan met die prestatiedruk.

Voordeel

“Volgens mij is het een voordeel voor Jari dat ik als partner ook in de topsportwereld zit”, verklaart ze. “Ik weet als geen ander hoe je moet omgaan met de druk om te presteren. Ik besef wat hij doormaakt en weet hoe ik hem daarin kan steunen.”

“Ik besef wat hij doormaakt en weet hoe ik hem daarin kan steunen”

“Helaas kon ik er in de heenmatch niet bij zijn en zal ik er zondag ook niet kunnen zijn omdat ik zelf moet spelen. Maar misschien vind ik dat nog niet eens zo erg. Het geeft mij namelijk enorm veel stress om in het stadion aanwezig te zijn. Ik weet niet hoe het komt, maar ik heb meer stress bij zijn wedstrijden dan bij de mijne. Misschien is dat zo omdat ik zijn prestaties niet zelf in de hand heb. Het feit dat hij een doelman is, heeft daar misschien ook mee te maken. Als hij iets fout doet, wordt dat een goal.”

Zowel Jari De Busser als zijn vriendin Manon Stragier doen aan topsport: hij als doelman bij Lommel, zij als volleybalster bij Asterix Avo Beveren en de Yellow Tigers. © BELGA

“Ik verwacht dan ook een stresserende wedstrijd”, gaat ze verder. “Ik weet dat Kortrijk betere spelers heeft en meer kans heeft om te winnen met hun 1-0 voorsprong, maar Lommel maakt zeker ook kans. Als ik me niet vergis hadden ze vorige week meer balbezit. Alleen slaagden ze er niet in om daar kansen uit te puren. De weinige kansen die ze afdwongen werden dan niet afgewerkt. Maar in voetbal zit het verschil soms in een klein hoekje. Je hoeft niet de betere ploeg zijn om te winnen. Ik geloof er dus in dat het mogelijk is. Met wat geluk vallen de ballen op de juiste plaats en kan Lommel zomaar eens winnen.” (JDB)

Zondag 26 mei om 13.30 uur: KV Kortrijk – SK Lommel

The post Kortrijkse Yellow Tiger Manon Stragier supportert voor Lommel en lief Jari De Busser in cruciaal promotieduel: “Ik heb meer stress bij Jari’s matchen dan hijzelf” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE GENTSE FEESTEN. Dat God een Gentenaar is!

Het is weeral dag drie van de Gentse Feesten! Het jonge volkje heeft al meer dan z’n deel gekregen, met onder meer de Ketnetband en de Vlaspoppenworp. Intussen is het tijd voor wat goddelijke beleving — in het Gents, uiteraard. De stembanden van Koen Crucke blijken alvast gesmeerd, later vanavond is het nog aan Urbanus. Mis niets van deze Gentse

Lees meer »

Gigantische explosie in Bulgaarse vuurwerkfabriek: één dode, twee vermisten

Op de site van een vuurwerkfabriek in een voorstad van de Bulgaarse hoofdstad Sofia heeft zich een zware ontploffing voorgedaan. Hierbij zijn zes opslagplaatsen voor vuurwerk beschadigd geraakt. Een 49-jarige man is om het leven gekomen en zijn 20-jarige dochter heeft ernstige brandwonden opgelopen, aldus minister van Binnenlandse Zaken Kalin Stoyanov. Twee mensen worden nog vermist.

Lees meer »

Twee weken wegenwerken op E17 richting Frankrijk tussen Kortrijk en Aalbeke

Het Agentschap Wegen en Verkeer voert in augustus twee weken wegenwerken uit op de E17 richting Frankrijk tussen Kortrijk en Aalbeke. Het asfalt en de wegmarkeringen worden er vernieuwd. Om hinder te beperken, vinden de werken plaats na de festivalweekends van Alcatraz en Kamping Kitsch Club in Kortrijk. Het verkeer zal tijdens de werken over twee rijstroken moeten in plaats

Lees meer »

Luc Bellings zoekt de beste Brusselse wafel aan de kust en deelt twéé perfecte scores uit: “Een omweg naar deze badplaats waard”

Ook in hartje zomer kan een warme Brusselse wafel heerlijk smaken. Daarom prijken ze ook aan de kust op alle mogelijke menukaarten. Maar waar vind je nu de allerlekkerste? Luc Bellings bezocht vijf adressen tussen Knokke en De Panne en deelde zelfs twee keer (!) een 10 op 10 uit: “Waarvan één topper zelfs voor de spotprijs van 3 euro.”

Lees meer »

“Medailles zijn soms grote kunst op klein formaat”: Koksijde toont catalogus en expo over unieke collectie van Yvo Peeters

Koksijdenaar Yvo Peeters (75) reisde zo’n 50 jaar de hele wereld rond. Die reisverhalen bundelde hij vorig jaar in zijn boek ‘Vanuit de Westhoek de wijde wereld in’. Yvo pende meer dan 100 boeken, poëziebundels en essays bij elkaar. Daaraan voegt hij nu een opmerkelijke publicatie toe: ‘Vita Metallica’, gekoppeld aan een medailletentoonstelling in het Koksijdse gemeentehuis.
The post

Lees meer »

Geertruide en Marcel uit Izegem klinken op hun gouden jubileum

Burgemeester Bert Maertens en schepenen Kurt Himpe en Tom Verbeke gingen in feestzaal Hoornaert in Kachtem Marcel Corteville (74) en Geertruide Vandommele (76) feliciteren met hun huwelijksjubileum.
The post Geertruide en Marcel uit Izegem klinken op hun gouden jubileum appeared first on KW.be.

Lees meer »

8,5 miljoen Microsoft-toestellen getroffen door problemen bij Crowdstrike

Een probleem met de update van software van cyberveiligheidsbedrijf Crowdstrike lag vrijdag aan de basis van een van de grootste informaticastoringen ooit. In totaal werden 8,5 miljoen toestellen, die draaiden op systemen van Microsoft, getroffen, zo schrijft dat bedrijf zelf op haar blog. Dat komt overeen met minder dan één procent van alle Windows-toestellen.

Lees meer »

Trump zegt dat Kamala Harris “nog makkelijker te verslaan is” en dat “niemand gelooft dat Biden echt Covid had”: “Moeten campagnegeld terugbetalen wegens fraude”

Donald Trump heeft uitgebreid gereageerd op de terugtrekking van Joe Biden als presidentskandidaat. Hij zegt onder meer dat huidig vicepresident Kamala Harris “nog makkelijker te verslaan” is, en dat niemand gelooft dat Biden echt Covid-19 had. “Moet de Republikeinse Partij niet terugbetaald worden wegens fraude?”

Lees meer »