Kortrijkse Yellow Tiger Manon Stragier supportert voor Lommel en lief Jari De Busser in cruciaal promotieduel: “Ik heb meer stress bij Jari’s matchen dan hijzelf”

Zondag is de dag van de waarheid. Niet alleen voor KV Kortrijk, maar ook voor Lommel SK. Kortrijk moet een 1-0 voorsprong verdedigen in eigen huis. De druk zal ongekend hoog liggen voor de spelers. Ook hun entourage ondervindt dat ongetwijfeld. Hoe gaan zij daar mee om? Welke rol hebben zij in deze cruciale fase van de competitie. We vroegen het aan Manon Stragier, geboren in Kortrijk en de vriendin van Lommel-doelman Jari De Busser.

Jari De Busser (24) is sinds 2020 keeper bij Lommel SK. Dit seizoen is hij een van de spilfiguren in het succesverhaal van de ploeg. Zijn vriendin Manon Stragier is niet minder straf. Ze speelt volleybal voor Asterix Avo Beveren als receptie-hoek. Dit seizoen won ze niet alleen de beker en de competitie, maar werd ze ook nog eens speelster van het jaar. Momenteel is ze met de Yellow Tigers vol aan de bak in de Golden League. Ze weet dus als geen ander hoe ze moet omgaan met die prestatiedruk.

Voordeel

“Volgens mij is het een voordeel voor Jari dat ik als partner ook in de topsportwereld zit”, verklaart ze. “Ik weet als geen ander hoe je moet omgaan met de druk om te presteren. Ik besef wat hij doormaakt en weet hoe ik hem daarin kan steunen.”

“Ik besef wat hij doormaakt en weet hoe ik hem daarin kan steunen”

“Helaas kon ik er in de heenmatch niet bij zijn en zal ik er zondag ook niet kunnen zijn omdat ik zelf moet spelen. Maar misschien vind ik dat nog niet eens zo erg. Het geeft mij namelijk enorm veel stress om in het stadion aanwezig te zijn. Ik weet niet hoe het komt, maar ik heb meer stress bij zijn wedstrijden dan bij de mijne. Misschien is dat zo omdat ik zijn prestaties niet zelf in de hand heb. Het feit dat hij een doelman is, heeft daar misschien ook mee te maken. Als hij iets fout doet, wordt dat een goal.”

Zowel Jari De Busser als zijn vriendin Manon Stragier doen aan topsport: hij als doelman bij Lommel, zij als volleybalster bij Asterix Avo Beveren en de Yellow Tigers. © BELGA

“Ik verwacht dan ook een stresserende wedstrijd”, gaat ze verder. “Ik weet dat Kortrijk betere spelers heeft en meer kans heeft om te winnen met hun 1-0 voorsprong, maar Lommel maakt zeker ook kans. Als ik me niet vergis hadden ze vorige week meer balbezit. Alleen slaagden ze er niet in om daar kansen uit te puren. De weinige kansen die ze afdwongen werden dan niet afgewerkt. Maar in voetbal zit het verschil soms in een klein hoekje. Je hoeft niet de betere ploeg zijn om te winnen. Ik geloof er dus in dat het mogelijk is. Met wat geluk vallen de ballen op de juiste plaats en kan Lommel zomaar eens winnen.” (JDB)

Zondag 26 mei om 13.30 uur: KV Kortrijk – SK Lommel

The post Kortrijkse Yellow Tiger Manon Stragier supportert voor Lommel en lief Jari De Busser in cruciaal promotieduel: “Ik heb meer stress bij Jari’s matchen dan hijzelf” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Apple stelt eigen AI-systeem voor

Apple heeft zijn eigen generatieve AI-systeem Apple Intelligence gelanceerd. Het Amerikaanse technologiebedrijf wil het verschil maken met personalisering door het slimme systeem te laten leren uit gegevens in verschillende apps, berichten en e-mails op een toestel.

Lees meer »

Bijzondere vadertjesdag: Stefaan Sintobin (Vlaams Belang) en zoon Jonathan Haeyaert presenteren zich beiden aan de kiezer

Het is vandaag niet enkel verkiezingszondag maar ook vadertjesdag. Ten huize Sintobin in Brugge is dat nog iets extra speciaal. Zowel Stefaan Sintobin (derde plaats Vlaams Parlement voor Vlaams Belang) als zijn (plus)zoon Jonathan Haeyaert (derde opvolgersplaats Kamer voor Vlaams Belang) presenteren zich vandaag aan de kiezer.
The post Bijzondere vadertjesdag: Stefaan Sintobin (Vlaams Belang) en zoon Jonathan Haeyaert

Lees meer »

Politicologen zien twee redenen voor succes van Vlaams Belang in West-Vlaanderen: “Ventilus en stikstof”

De woede van de landbouwers omwille van het stikstofdossier én de onvrede over de beslissingen van de Vlaamse regering over van de Ventilus-hoogspanningsverbinding. Dat zijn volgens politicologen Herwig Reynaert en Carl Devos (UGent) de redenen voor het eclatante succes van Vlaams Belang in onze provincie.
The post Politicologen zien twee redenen voor succes van Vlaams Belang in West-Vlaanderen: “Ventilus

Lees meer »

Verkiezingsresultaten in Ledegem: zo heeft jouw gemeente gestemd

Ook de inwoners van Ledegem trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in het Vlaams Parlement, de Kamer en Europa? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van 2024 in Ledegem.
The post Verkiezingsresultaten in Ledegem: zo heeft jouw gemeente gestemd appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE GAZA. Israëlisch leger heeft vier gijzelaars levend bevrijd uit Gazastrook: “Operatie met hevige bombardementen als steun aan grondtroepen”

Het Israëlische leger heeft bij “een gewaagde operatie” in het Nuseirat-vluchtelingenkamp, in het midden van de Gazastrook, naar eigen zeggen vier gijzelaars bevrijd die op 7 oktober waren ontvoerd door Hamas-terroristen. Het gaat om Noa Argamani (26), Shlomi Ziv (39), Almog Meir (22), Andrej Kozlov (27). “Alle vier zijn levend en wel terug in Israël”, luidt het in een verklaring.

Lees meer »