Drie jongeren vluchten weg nadat ze met gehuurde BMW tegen geparkeerde wagens en gascabine knallen in Ardooie

De N37 in Ardooie, een belangrijke verbindingsweg tussen Roeselare en Tielt, bleef woensdagavond ruim twee uur afgesloten na een zwaar ongeval. Een BMW ramde twee geparkeerde wagens naast de weg en reed ook een gascabine stuk. Terwijl de brandweer en Fluvius het gaslek probeerden te dichten speurde de politie de drie inzittenden op. De drie jongeren vluchtten richting de firma D’Arta weg.

De omgeving van de N37 in Ardooie werd woensdagavond omstreeks 19:00 uur opgeschrikt door een luide knal. “Een enorm geluid. Ik ging onmiddellijk kijken wat er gebeurd was”, aldus Stefan Dewilde die langs de Pittemsestraat (N37) woont.

Voor zijn woning trof hij een grote ravage aan. Even voordien was het compleet verkeerd gelopen voor drie jongeren in een BMW. Zij reden vanuit Tielt in de richting van Roeselare. De chauffeur wou een inhaalmanoeuvre maken, maar verloor de controle over het stuur van de BMW. De wagen knalde links naast de weg tegen twee geparkeerde wagens. Ook een kleine gascabine deelde in de brokken. Er ontstond een lek in de middendrukleiding.

Inzittenden vluchten

De drie jongeren geraakten heelhuids uit hun huurwagen. Een van hen bleef aanvankelijk even liggen met een wonde aan het hoofd, maar al snel zetten de drie inzittenden van de BMW op een lopen. Terwijl de brandweer en medewerkers van Fluvius zich ontfermden over het gaslek, zette de politie de achtervolging op de jongeren in.

Zij probeerden via de omgeving van de firma D’Arta te vluchten. De politie zette drones en honden in om hen terug te vinden. De jongeren zouden woensdagavond al opgepakt zijn, al is dat momenteel nog niet door de politie bevestigd.

Rijp voor de schroothoop

Iets na 21:00 uur was het gaslek gedicht en konden de takelwerken starten. Vooral een Dacia die aangereden werd door de BMW is heel zwaar beschadigd, maar ook de BMW en een geparkeerde Renault Kadjar zijn rijp voor de schroothoop.

Stefan Dewilde mat de schade aan zijn beide voertuigen op. “Maar doordat ook die gascabine geraakt werd, kon dit nog veel erger afgelopen zijn.” De N37 bleef uiteindelijk ruim tweeënhalf uur afgesloten voor het verkeer.

(BF)

The post Drie jongeren vluchten weg nadat ze met gehuurde BMW tegen geparkeerde wagens en gascabine knallen in Ardooie is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LG Vladslo plaatst groot scherm voor Rode Duivels

Op zaterdag 22 juni kan je in Vladslo terecht om de match van de Rode Duivels op groot scherm te kijken. In OC De Zwaan op het Vladsloplein ontvangt de Landelijke Gilde van Vladslo de supporters met open armen. De deuren gaan al open om 18 uur, drie uur voor de aftrap dus. De inkom is gratis.
The post

Lees meer »

Om de Tour te winnen (als ploegmaat): kersvers vader Victor Campenaerts gaat voor nieuwe wending in carrière en kiest voor Visma-Lease a Bike

Victor Campenaerts (32) is op weg naar Visma-Lease a bike. Ook Soudal Quick-Step en Ineos Grenadiers toonden concrete interesse, maar de Nederlandse ploeg lijkt het te gaan halen omdat het een contract van drie jaar kan/wil aanbieden. Campenaerts, die afgelopen weekend voor het eerst vader werd van zoontje Gustaaf, wordt volgend jaar dus ploegmaat van Wout van Aert.

Lees meer »

Ex-gijzelaar Andrey Kozlov (27) werd “gebrainwasht” door Hamas: “Hij dacht dat Israëlische soldaten hem kwamen vermoorden”

Hamas probeert Israëlische gijzelaars in de Gazastrook “te brainwashen” en “mentaal te breken”. Dat zegt de familie van de 27-jarige Andrey Kozlov, een gijzelaar die vorige week na acht maand gevangenschap gered werd tijdens een Israëlische bevrijdingsoperatie. Volgens zijn familie werd Andrey al die tijd “onmenselijk” behandeld. “Op het heetste moment van de dag wikkelden de terroristen hem in dekens.”

Lees meer »

Heeft CD&V nu verloren of niet? “Misschien iets te veel Sammy en iets te weinig Vincent”

CD&Vierde: geen podiumplek voor Sammy Mahdi en de zijnen. Waar de christendemocraten hadden gemikt op een derde plaats, lijken ze genoegen te moeten nemen met hooguit een vierde stek, ná rechtstreekse concurrent Vooruit. Volgens voormalig boegbeeld en oud-premier Yves Leterme heeft zijn partij te weinig durf en smoel getoond. Een analyse die sommigen in de zaal deelden: “We hebben bijvoorbeeld

Lees meer »

Tweede Zomertoer van Oldtimerclub Pittem-Egem

Op zondag 30 juni organiseert Oldtimerclub Pittem-Egem haar tweede editie van de Zomertoer. Tijdens deze volledig verzorgde dag zullen de deelnemers kunnen genieten van lekker eten en daarnaast een mooie rondrit maken langs landelijke wegen.
The post Tweede Zomertoer van Oldtimerclub Pittem-Egem appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Heel wat mensen verklaarden me knettergek”: Stephanie Hendryckx baat al zes jaar frituur ‘t Bergske uit in Klerken

Tegenover de kerk in Klerken en bij OC Heuvelhuis vinden we frituur ‘t Bergske. Achter de toonbank staat de altijd vriendelijke Stephanie Hendryckx (37), mama van Lore (15), Charles (13), Leona (10) en Julien (8).
The post “Heel wat mensen verklaarden me knettergek”: Stephanie Hendryckx baat al zes jaar frituur ‘t Bergske uit in Klerken appeared first on KW.be.

Lees meer »

Stad Kortrijk behaalt opnieuw Vlaams label ‘Sportbedrijf’

Met het label ‘Sportbedrijf’ wil Sport Vlaanderen alle bedrijven stimuleren om hun medewerkers aan te zetten tot sporten en bewegen. Ook Stad Kortrijk mag – al voor de tweede keer – het label in ontvangst nemen.
The post Stad Kortrijk behaalt opnieuw Vlaams label ‘Sportbedrijf’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVEBLOG EK ATLETIEK. Belgian Tornados snellen naar Europese titel op 4×400 meter – Zilver voor Vermeulen op 1.500 meter

En dat is vier! België heeft op de slotavond van het EK atletiek in Rome nog een vierde gouden medaille gepakt. De Belgian Tornados snelden naar de Europese titel op de 4×400 meter, bij de vrouwen pakten de Belgian Cheetahs op hetzelfde nummer brons. Komt daar later op de avond nog een knalprestatie bij? Volg het allemaal in onderstaande liveblog!

Lees meer »