Tweede Zomertoer van Oldtimerclub Pittem-Egem

Op zondag 30 juni organiseert Oldtimerclub Pittem-Egem haar tweede editie van de Zomertoer. Tijdens deze volledig verzorgde dag zullen de deelnemers kunnen genieten van lekker eten en daarnaast een mooie rondrit maken langs landelijke wegen.

“Vorig jaar organiseerden we voor de eerste maal onze Zomertoer, waarbij we met 35 deelnemers tevreden terugkijken op deze primeur”, vertelt Hendrik Reilhof. “De beslissing om dit jaar opnieuw te organiseren en te proberen het aantal deelnemers te overtreffen was dan ook snel genomen. We willen er ook dit jaar weer een leuke namiddag van maken. We voorzien een rondrit van om en bij de 90 km langs landelijke wegen, waarbij we nu al kunnen verklappen dat we richting Hooglede en Passendale zullen rijden. Zoals bij vele andere organisaties zijn de vele wegenwerken mogelijke spelbrekers en we zullen dan ook de dagen voor 30 juni de hele rit nog eens doorlopen, zodat de deelnemers voor geen verrassingen komen te staan.”

Uitgebreid programma

“We hebben ook dit maal weer een goed gevuld programma. Alle deelnemers worden vanaf 10.30 uur verwacht aan de ontmoetingsruimte in de Eikeldreef in Pittem voor het afhalen van het roadbook en de nodige drank- en eetkaarten. Om 11 uur wordt een glaasje cava aangeboden, waarna kan aangeschoven worden voor een barbecue à volonté. Om 13 uur vertrekt de rondrit met onderweg twee stopplaatsen. Iedereen wordt rond 17 uur weer in de Eikeldreef verwacht voor een braadworst en een drankje.”

“Uiteraard zijn ook niet-deelnemers van harte welkom om iets te komen drinken en te genieten van de bolides. In september voorzien we als tweede activiteit voor het eerst een rondrit door Pittem en Egem met de bewoners van wzc Sint-Remigius. Niet alleen willen we de bewoners een leuke namiddag bezorgen, zelf gaan we hier ook veel plezier aan beleven.” (JG)

Deelnemen aan de Zomertoer kost 50 euro voor leden en 55 euro voor niet-leden. Er kan tot 20 juni ingeschreven worden door het verschuldigde bedrag over te schrijven op BE67 1030 8231 6187, met vermelding ‘inschrijving Zomertoer 2024’ + naam, adres, gsm-nummer en het aantal personen + het merk en type van de oldtimer. Voor meer informatie kan u bellen naar 0476 22 08 93 of mailen naar [email protected].

The post Tweede Zomertoer van Oldtimerclub Pittem-Egem is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Volley, Muziek, Petanque en foodtrucks op Damme Beach: “Het leukste gratis festival”

Op 19, 20 en 21 juli organiseert een groepje Sijselenaars opnieuw Damme Beach op de site van de voormalige kazerne. “Het leukste gratis festival van Damme en omstreken”, zegt woordvoerder Gunther Cochuyt. “Dit jaar brengen we onder meer dj’s Flo Windey ft Skyve.”
The post Volley, Muziek, Petanque en foodtrucks op Damme Beach: “Het leukste gratis festival” appeared first

Lees meer »

LIVE OLYMPISCHE SPELEN. Minister van Sport maakt duik in de Seine om aan te tonen dat waterkwaliteit oké is, ook burgemeester van Parijs is dat van plan

Parijs maakt zich op voor de dertigste editie van de Olympische Spelen, die plaatsvinden van vrijdag 26 juli tot zondag 11 augustus. In het Belgische kamp heerst de medaillekoorts en ook internationaal staan alle neuzen richting Franse hoofdstad. Volg al het nieuws in aanloop naar de olympiade in onze liveblog hieronder.

Lees meer »

Oost-Vlaanderen gaat naar code oranje: “Risico op zware neerslag, hagel en forse rukwinden” – “Hou rekening met stormschade”

Een zware regen- en onweerszone trekt momenteel van zuidwest naar noordoost over ons land. Het onweer gaat gepaard met buien, eventueel hagel en mogelijk zeer zware rukwinden die schade kunnen veroorzaken. Het KMI schaalt sommige provincies op naar code oranje, omdat er voldoende kans is dat op meerdere plaatsen de rukwinden meer dan 90 km/u kunnen bereiken. Het noodnummer 1722

Lees meer »

Pfizer werkt aan concurrent voor Ozempic in pilvorm

Pfizer werpt zich op de miljardenmarkt van nieuwe generatie afslankmiddelen zoals Ozempic. De farmareus werkt aan een gelijkaardig middel in pilvorm. Het medicijn is nog in de ontwikkelingsfase. De eerste resultaten van een nieuwe studie zien er goed uit, meldt Pfizer donderdag.

Lees meer »

KIJK. “Geloof me, jullie kunnen me niet raken”: woedende Djokovic zet boeroepers op Wimbledon stevig op hun nummer

Novak Djokovic bereikte maandagavond probleemloos de kwartfinales op Wimbledon door de Deen Holger Rune in drie sets (6-3, 6-4, 6-2) te verslaan. Toch was er achteraf van feeststemming geen sprake bij de 24-voudige grandslamwinnaar. Hij was woedend dat een deel van het publiek hem tijdens zijn partij had uitgejouwd. “Het was respectloos en dat accepteer ik niet.”

Lees meer »