Ticketsverkoop gestart voor oefenmatch in Kortrijk van Belgian Cats en andere basketbalteams voor Olympische Spelen

Nog een tweetal maanden en het is zover: dan starten de Olympische Spelen in Parijs, waar de Belgian Cats opnieuw zullen strijden voor goud. De basketbalspeelsters zullen ter voorbereiding vier oefenmatchen spelen in België, waarvan twee in De Lange Munte in Kortrijk. De selectie van de Belgian Cats voor deze matches is opnieuw overwegend West-Vlaams Ook de Belgian Lions en de U16 en U18 kan je eind juni in actie zien in Kortrijk.

De Olympische Spelen naderen met rasse schreden. In februari konden de Belgian Cats hun ticket voor de Olympische Spelen deze zomer in Parijs bemachtigen tijdens het kwalificatietornooi tegen Senegal. Het voorbereidingsprogramma van het vrouwelijke nationale basketbalteam begint nu meer vorm te krijgen. De Belgian Cats zullen in juni en juli vier vriendschappelijke oefenwedstrijden spelen in eigen land.

Voor de matches op 28 en 30 juni moet je niet ver gaan, want dan spelen ze in SC De Lange Munte in Kortrijk, de thuisbasis van de Cats. Vrijdagavond 28 juni nemen ze het om 20.30 uur op tegen China en zondag 30 juni om 17 uur is het de beurt aan Servië. Twee weken later, op 12 en 14 juli spelen ze twee oefenwedstrijden tegen Spanje en Canada in Charleroi. De week daarop spelen ze nog oefenwedstrijden tegen China en Japan op hun trainingskamp in Reims in Frankrijk.

Preselectie van het team

Bondscoach Rachid Meziane deelde al de preselectie van de 14 Belgian Cats, die met de voorbereidingen voor de Olympische Spelen zullen starten. En dat team ziet er zoals bijna gewoonlijk opnieuw overwegend West-Vlaams uit met 9 op de 14 speelsters uit onze provincie. Emma Meesseman en Elise Ramette uit Ieper, de tweelingzussen Becky en Billie Massey uit Oostende, Julie Vanloo uit Deerlijk, Serena-Lynn Geldof uit Oudenburg, Kyara Linskens uit Brugge, Nastja Claessens uit Waregem en Ine Joris uit Kortrijk haalden de selectie. De andere speelsters van de Belgian Cats zijn Bethy Mununga, Maxuella Lisowa-Mbaka, Julie Allemand, Antonia Delaere en Laure Résimont.

Nog meer wedstrijden

Maar de Belgian Cats zijn niet de enige basketbalploegen die je eind juni in Kortrijk in actie kan zien voor enkele oefenmatchen. Op woensdag 26 juni om 20.30 uur spelen de Belgian Lions tegen Nederland.

Ook de jeugdploegen van de Belgische basketbal komen in actie. Zaterdag 29 juni nemen de vrouwen van de U16 het om 14.30 uur op tegen Nederland. Enkel uren later om 17 uur is de U18 aan de beurt tegen Nederland. Zondag komen de Lions bij de jeugd in actie. Om 12 uur speelt de U16 een oefenwedstrijd tegen Nederland gevolgd door de U18 om 14.15 uur.

De tickets voor de oefenwedstrijden kan je kopen via deze link.

The post Ticketsverkoop gestart voor oefenmatch in Kortrijk van Belgian Cats en andere basketbalteams voor Olympische Spelen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe locatie wijnterras valt in de smaak

Tijdens de Ledegemse Batjes pakte de plaatselijke Davidsfonds-afdeling weer uit met haar wijnterras. Doordat de werken aan het Peereboomhuis gestart zijn moest de vereniging op zoek naar een nieuwe locatie om haar gesmaakte initiatief te organiseren. “Ondanks het frisse weer hebben we tijdens het Batjesweekend toch heel wat bezoekers over de vloer gehad. Op Batjeszondag
The post Nieuwe locatie

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Poetin: “We zijn bezig met strijd tegen hegemonie en ‘imperialistische’ beleid van de VS”

In Azov, in de Russische regio Rostov, is na een nachtelijke droneaanval brand uitgebroken in een olieraffinaderij. Volgens gouverneur Vasili Goloebev vlogen er olietanks in brand, maar zijn er voorlopig geen slachtoffers gemeld. Oekraïne, dat al meer dan twee jaar te lijden heeft onder een Russisch offensief, gaat regelmatig in de tegenaanval door drones te lanceren richting Russisch grondgebied. Kiev

Lees meer »

Menen, Wervik en Wevelgem krijgen opnieuw méér bushaltes: “Uniek experiment om vervoersarmoede tegen te gaan”

De nieuwe vervoersregeling van De Lijn zorgde voor het verdwijnen van een heel aantal bushaltes, ook in Menen, Wervik en Wevelgem. Echter, na goed zes maanden komen daar weer een tiental haltes bij voor flexbussen. Een experiment waarmee heel het grondgebied alsnog moet gedekt worden. “Zo kunnen we een voorbeeld zijn voor heel Vlaanderen.”
The post Menen, Wervik en

Lees meer »