Franse crimineel die uit celwagen werd bevrijd had gsm in cel en gaf instructies aan zijn kompanen

Meer dan een week nadat hij met geweld uit een celwagen werd bevrijd, heeft de Franse politie nog altijd geen spoor van Mohamed Amra (30). Nu blijkt dat hij meerdere gsm’s had om zijn zaakjes vanuit de cel te regelen. En dat hij drugsladingen liet stelen van rivaliserende benden.

 

Meer krantenkoppen in België

Duizenden Fransen komen op straat tegen extreemrechts

In verschillende steden in Frankrijk zijn woensdagavond, al voor de derde dag op rij, duizenden mensen op straat gekomen om te protesteren tegen de opkomst van extreemrechts. Er waren onder meer manifestaties in Rijsel, Toulouse en Lyon. Onder de deelnemers opvallend veel jonge mensen.

Lees meer »

Cantabile Dadizele brengt midzomerconcert

Op zondag 16 juni brengt het koninklijk zangkoor Cantabile Dadizele haar midzomerconcert in het gemeenschapscentrum den Ommeganck in Dadizele.
The post Cantabile Dadizele brengt midzomerconcert appeared first on KW.be.

Lees meer »

OPROEP. Blijf jij op vakantie bereikbaar voor het werk?

Ondanks het feit dat werknemers tijdens de vrije uren het wettelijke recht hebben op ‘deconnectie’, blijven heel wat werknemers toch bereikbaar. Zo ook op vakantie. Kan de baas jou steeds bellen, ook al lig je aan een zwembad? Heb jij toch een laptop bij op reis om in te springen indien nodig of zelfs vergaderingen bij te wonen? Kortom, wil

Lees meer »

Slotakkoord restauratie orgel Onze-Lieve-Vrouwekerk in zicht

Technici leggen de laatste hand aan de restauratie en het terug in elkaar zetten van het waardevol en historisch belangrijk koordoksaalorgel van de Onze-Lieve-Vrouwekerk. Als alles naar wens verloopt, wordt het in september opnieuw ingespeeld.
The post Slotakkoord restauratie orgel Onze-Lieve-Vrouwekerk in zicht appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Hét trefpunt voor singles”: na 75 jaar geeft Instituut Schakel de fakkel door aan Life danscenter in Izegem

Het Izegemse Life heeft in april de Schakelfeesten overgenomen van Instituut Schakel in Kortrijk. Dit organiseerde meer dan 75 jaar lang dansfeesten voor singles in West- en Oost-Vlaanderen. Voor Raf Declercq, die bijna 55 jaar geleden bij Instituut Schakel begon, is het tijd om afscheid te nemen. Hij heeft er alle vertrouwen in dat Life de Schakelfeesten uitstekend zal verderzetten.<br

Lees meer »

Drugsproblematiek in Europa neemt toe

Het Europese drugsprobleem wordt steeds erger. Er zijn steeds meer nieuwe illegale stoffen, sterke synthetische drugs en nieuwe mengsels. Daarnaast vormt ook ‘polydruggebruik’, dat is het gelijktijdige of opeenvolgende gebruik van twee of meer psychoactieve stoffen, een groter gevaar. Dat heeft het Europees Waarnemingscentrum voor drugs- en drugsverslaving (EWDD) gemeld in zijn jaarverslag.

Lees meer »