Ontsnapte crimineel Mohamed Amra (30) had toegang tot smartphones in Franse gevangenis: “Hij gaf instructies vanuit de cel”

De voortvluchtige crimineel Mohamed Amra (30), die vorige week bevrijd werd door een gewapend commando in het Franse departement Eure (Normandië), kon zijn criminele netwerk vanuit een gevangenis in Parijs blijven leiden. Amra had immers toegang tot smartphones waarmee hij zijn handlangers kon bereiken, schrijft de Franse krant ‘Le Parisien’. Bij Amra’s gewelddadige bevrijding werden twee cipiers doodgeschoten. 

Meer krantenkoppen in België

Camp Lophem steunt ’t Wit Huis: beleef de oorlogsjaren met re-enactments, rondritten en lichtwandelingen

Het Park van Loppem wordt van 15 tot en 18 augustus een WO II-decor voor het ruime publiek. Met onder andere meer dan 100 legervoertuigen, re-enactments, rondritten en lichtwandelingen kan je de oorlogsjaren levensecht beleven. De tweede editie van Camp Lophem is ten voordele van de mensen met een beperking van ’t Wit Huis.
The post Camp Lophem steunt

Lees meer »

Maak kennis met buikdansen in De Weij

Op dinsdag 30 juli staat een workshop Orïentaalse dans op het programma van vzw De Weij. De workshop wordt georganiseerd op de koers van de De Groenselpoorte, Pastoorstraat 15 in Reningelst.
The post Maak kennis met buikdansen in De Weij appeared first on KW.be.

Lees meer »

Oldtimers centraal op Midzomer-hoevefeest in Poelkapelle

Voor haar Midzomer-hoevefeest op zondag 18 augustus is Landelijke Gilde Poelkapelle te gast in het Rozenhof bij Gerard Vanackere en Magda Vandermersch. Net zoals de vorige edities staat het hoevefeest in het teken van oldtimertractoren, met een rondrit en trekkertrek.
The post Oldtimers centraal op Midzomer-hoevefeest in Poelkapelle appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Evenepoel probeert Vingegaard te lossen en de originele verjaardagswens van Van Aert voor zoontje Jerome: de hoogtepunten van rit 20

Gegokt en verloren. Remco Evenepoel probeerde op de Col de la Couillole Jonas Vingegaard er meermaals af te rijden, maar botste vervolgens op een stevige counter. Tadej Pogacar zette zijn nakende Tourwinst uiteindelijk nog maar eens in de verf door zijn vijfde (!) ritzege te pakken. Eerder in de etappe was er ook een mooi moment met Wout van Aert,

Lees meer »

Opgepakte terreurverdachten gelinkt aan ISKP: “Enige tak van IS die intentie en capaciteit heeft om hier aanslagen te plegen” 

De terreurverdachten die gisteren bij huiszoekingen over het hele land werden opgepakt, worden gelinkt aan ISKP, de IS-tak die vooral in Centraal-Azië actief is. Ook bij ons waarschuwde Staatsveiligheid al meerdere keren voor de terreurgroep, die wordt omschreven als de enige tak van IS die zowel de intentie als capaciteit heeft om bij ons aanslagen te plegen. Wat is die

Lees meer »