Franse crimineel die uit celwagen werd bevrijd had gsm in cel en gaf instructies aan zijn kompanen

Meer dan een week nadat hij met geweld uit een celwagen werd bevrijd, heeft de Franse politie nog altijd geen spoor van Mohamed Amra (30). Nu blijkt dat hij meerdere gsm’s had om zijn zaakjes vanuit de cel te regelen. En dat hij drugsladingen liet stelen van rivaliserende benden.

 

Meer krantenkoppen in België

Na dramatische score wordt Van Quickenborne geen lijsttrekker bij gemeenteraadsverkiezingen: “Ik zal de kamp niet aangaan met Ruth Vandenberghe”

Met voorsprong was Van Quickenborne de populairste Kortrijkzaan bij de verkiezingen in 2019. In 2024 is die populariteit ferm gedaald voor de huidige burgemeester. Een teken aan de wand voor de komende gemeenteraadsverkiezingen en dus kiest hij de vlucht vooruit. Ruth Vandenberghe wordt lijsttrekker, Van Quickenborne duwer. “Mijn ambitie? Ruth helpen burgemeester te worden”

Lees meer »

Camille pakt uit met nieuwe zomerclip vol bijzondere verwijzingen: “In de clip steek ik de draak met roddels over mij”

Een nieuwe single, videoclip én tournee. CAMILLE (23) is klaar om de zomer te veroveren. Op haar 23ste verjaardag verraste ze haar fans met haar eerste nieuwe muziek sinds vorig jaar. Hoewel haar roze wereldje anders doet vermoeden, bewijst ze met de zwoele zomersingle ‘Oeh la la la’ en de bijhorende videoclip dat ze volwassen is geworden. In de clip

Lees meer »

Twee op de vijf Belgen zijn digitaal kwetsbaar: “Het gaat nog steeds te snel”

Het gebruik van internet, online diensten en andere digitale hulpmiddelen is in 2023 opnieuw verder toegenomen, maar toch blijft 40 procent van de Belgische bevolking digitaal kwetsbaar. Daarmee zit ons land weer op het niveau van voor de coronacrisis. Die grote groep gebruikt nooit internet, of hun digitale kennis laat te wensen over. Dat blijkt vrijdag uit de nieuwe Barometer

Lees meer »

Na werkstraffen voor Reuzegommers, veroordeling van Acid of fraude bij magistratenexamen: vertrouwen in justitie daalt, blijkt uit barometer

Het vertrouwen in justitie daalt. Dat is de conclusie van de vijfde Justitiebarometer van de Hoge Raad voor Justitie. Vooral mensen die zichzelf in de lagere klasse plaatsen, hebben nog maar weinig vertrouwen. "De ongelijkheid in de samenleving vertaalt zich ook in hoe mensen kijken naar justitie", legt socioloog Maartens Hermans uit.

Lees meer »

Olivier Deschacht zwaar ontgoocheld na mislukte finale ‘Special Forces’: “Ik weet dat ik soms arrogant en asociaal overkom”

Fysiek heeft Olivier Deschacht (43) ‘Special Forces’ zonder kleerscheuren doorstaan – al was het bij momenten nipt. Maar op emotioneel vlak was het moeilijker om z’n deelname te verwerken, geeft de voormalige profvoetballer toe. Een gesprek over z’n ontgoocheling over de mislukte finale en de lessen die hij tijdens die zeven dagen vol ontberingen leerde. “Ik besef nu dat ik

Lees meer »

Leerkrachten en ouders openen zomerbar ‘t Peirekot in Ledegem: “Met hinderniskasteel voor jong en oud”

Op vrijdag 21 en zaterdag 22 juni openen de leden van het oudercomité en de leerkrachten van de vrije basisschool De Peereboom voor de tweede keer hun zomerbar ‘t Peirekot. Een heel weekend lang valt er heel wat te beleven in de omgeving van de school.
The post Leerkrachten en ouders openen zomerbar ‘t Peirekot in Ledegem: “Met hinderniskasteel

Lees meer »

Over welzijnskippen en parkkonijnen: hoe herken je diervriendelijk(er) vlees in de winkel?

In heel wat supermarkten vind je tegenwoordig in de vleesafdeling "parkkonijnen", "welzijnskippen" en zelfs "varkens op stro". Die dieren worden beter behandeld dan hun gemiddelde soortgenoten, maar daar hangt ook een hoger prijskaartje aan voor de consument. De Vlaamse overheid komt eind dit jaar met een dierenwelzijnslabel "Beter Voor Dieren". Maar wat is er nu precies diervriendelijker aan "welzijnskippen"?

Lees meer »

“Historisch akkoord”: Rassemblement national en Les Républicains stellen “gemeenschappelijke kandidaat” voor in 70 Franse kiesdistricten

Het extreemrechtse Rassemblement national en het centrumrechtse Les Républicains zullen bij de Franse parlementsverkiezingen van 30 juni in 70 kiesdistricten een “gemeenschappelijke kandidaat” voorstellen. Dat heeft RN-voorzitter Jordan Bardella laten weten. Hij sprak over een “historisch akkoord” tussen de twee partijen.

Lees meer »

LIVE GAZA. VS vragen VN-Veiligheidsraad om stemming over wapenstilstand Gaza

De Verenigde Staten hebben zondag de VN-veiligheidsraad gevraagd te stemmen over hun voorstel voor een plan voor een onmiddellijk staakt-het-vuren en vrijlating van gijzelaars in Gaza. Volgens diplomatieke bronnen is de stemming gepland voor vandaag. Lidstaten zouden zondag een derde versie hebben ontvangen van een plan van de Amerikaanse president Joe Biden dat in drie fasen tot een “duurzaam staakt-het-vuren”

Lees meer »

Na 34 jaar nemen Norbert en Heidi afscheid van Sport’o’Bello: “De meest spontane waren ook de mooiste momenten”

Op vrijdag 28 juni geven Norbert en Heidi in Sport’o’Bello, het sportcafé in Moorslede, hun laatste rondje. Na maar liefst 34 jaar is het tijd voor afscheid. “We hebben hier veel mooie momenten beleefd en ook vrienden voor het leven gemaakt.”
The post Na 34 jaar nemen Norbert en Heidi afscheid van Sport’o’Bello: “De meest spontane waren ook de

Lees meer »

Onderzoek naar faillissement vennootschap van parlementslid Team Fouad Ahidar

Er loopt een opsporingsonderzoek bij het parket van Halle-Vilvoorde naar een vennootschap van Ilyas El Omari, die pas verkozen is in het Brusselse parlement voor de partij Team Fouad Ahidar. Het onderzoek is er gekomen na een klacht van de curator die het faillissement afhandelt, omdat die er niet zou in slagen El Omari te contacteren. Dat meldt Bruzz. Het

Lees meer »