Wekelijks meer dan 30 meldingen van geweld tegen ouderen: “Slechts de helft durft er met iemand over praten”

In Vlaanderen worden wekelijks meer dan 30 meldingen gemaakt van geweld tegen ouderen. Dat blijkt uit gegevens van het Vlaams Ondersteuningscentrum Ouderenmis(be)handeling (VLOCO), maar de organisatie denkt dat het effectieve aantal nog hoger ligt. "Slechts de helft van de ouderen die hiermee te maken krijgt, durft er met iemand over te praten." 

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe celstraf voor duo dat maar blijft sigaretten stelen in Colruyt

Een 42-jarige man uit Jabbeke en zijn huidige vriendin zijn opnieuw veroordeeld voor het stelen van sigaretten in de Colruyt. Voor R.K. is het zelfs al zijn vierde gelijkaardige veroordeling in een jaar tijd. Beiden kregen één jaar cel en 1.200 euro boete, telkens met uitstel onder voorwaarden.
The post Nieuwe celstraf voor duo dat maar blijft sigaretten stelen

Lees meer »

Amerika-experten over de aanslag op Trump: “Die bebloede Trump: dat wordt hét beeld van de verdere campagne”

De moordpoging op Trump legt de verkiezingscampagne in een nieuwe, andere plooi. Já, Trump zal vooruit schieten in de peilingen. En já, hij zal dit incident uitknijpen tot de laatste druppel. Dat zeggen Amerika-experten David Criekemans en Herman Matthijs. “Trump komt hieruit als een man die in crisis onmiddellijk reageert. Dat zal op de kiezers beslist indruk maken.”

Lees meer »

“Karl Vannieuwkerke is me gisteren nog recept komen vragen”: koks Raf en Imke reizen al 6 jaar mee met ‘Vive le vélo’

Het geheime ingrediënt van twintig successeizoenen ‘Vive le vélo’? Dat is de catering. Kok Raf Verstraete (40) en partner Imke Van den Bruel (33) reizen al zes jaar mee in het spoor van de tourtalkshow. Het duo, voor wie geen tv-set geheim is, vertelt over de lievelingskost van Karl Vannieuwkerke, het jaarlijkse feest op 21 juli en hun manier van

Lees meer »

Na controverse rond seksfilmpje: Veronique Devreker (46) volgt burgemeester Vanderjeugd op als lijsttrekker voor Open VLD

Open VLD heeft deze voormiddag haar nieuwe lijsttrekker voorgesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober. Veronique Devreker – die zich voor het eerst politiek engageert – volgt burgemeester Francesco Vanderjeugd op, die vorige week liet weten niet deel te nemen aan de verkiezingen.
The post Na controverse rond seksfilmpje: Veronique Devreker (46) volgt burgemeester Vanderjeugd op als lijsttrekker voor

Lees meer »

36 deelnemers afgevoerd na stierenloop door straten van Pamplona

In het Spaanse Pamplona zijn zondag de laatste stierenrennen gelopen. De traditie wil dat de grootste durvers zo dicht mogelijk bij de stieren proberen te komen, en dat leidt tot tientallen gewonden. In totaal werden bij deze editie van de San Fermin-feesten, die vorige zaterdag begonnen, minstens 36 lopers opgenomen in het ziekenhuis. Dat melden Spaanse media.

Lees meer »

Racisme, wraak en geweld: het onwaarschijnlijke verhaal van Richard Williams, die 2 dochters wilde “om er tenniskampioenen van te maken”

Het leven van Richard Williams (82), de man die zijn dochters Venus (44) en Serena (42) eigenhandig naar de tennistop katapulteerde, zou als een sprookje kunnen lezen. Maar de werkelijkheid is anders. Zijn levenspad is geplaveid met racisme, wraak, misdaad en geweld. En zelfs op zijn 82ste lijkt aan de ellende nog geen eind te komen.

Lees meer »