Jarno Widar, allereerste Belgische laureaat ooit van Giro Next Gen: “Ik koers enkel en alleen om te winnen”

Grande! Het is hem gelukt. Op zijn achttiende is Jarno Widar de eerste Belgische eindwinnaar van de Giro d’Italia Next Gen, de Ronde van Italië U23. Op de troon die ooit Francesco Moser, Marco Pantani, Thomas Pidcock en Juan Ayuso toebehoorde, zit nu een Limburgs klimmertje. Portret van een ruwe diamant met pittig karakter en eigen wil. 

Meer krantenkoppen in België

Zotte Maandag was opnieuw een knaller in Pittem

De Pittemse hoogdag van Zotte Maandag op 15 juli is opnieuw schitterend verlopen. Ondanks het feit dat de weergoden een beetje tegenwerkten trok toch opnieuw een mooie feeststoet door de straten en waren er enkele lovende woorden van deken Hans en eregast Wim Willaert.
The post Zotte Maandag was opnieuw een knaller in Pittem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Parijse luchthavenmedewerkers blazen staking vlak voor Spelen af

Medewerkers van luchthavens in Parijs leggen in de week voor de Olympische Spelen het werk niet neer. Eerder dreigden vakbonden nog met een staking door personeel om een geschil over bonussen voor hun werk tijdens het sportevenement. Luchthavenbedrijf ADP heeft nu echter een akkoord bereikt met de bonden: alle ADP-medewerkers krijgen een bonus.

Lees meer »

Europese Rekenkamer vraagt “realitycheck” voor beleid hernieuwbare waterstof

Het Europese beleid ten aanzien van hernieuwbare waterstof moet opnieuw tegen het licht gehouden worden. Dat schrijft de Europese Rekenkamer vandaag in een nieuw verslag. Hij roept de Commissie op een “realitycheck” te doen en realistische streefcijfers te hanteren, zonder dat het concurrentievermogen van de Europese industrie wordt aangetast of er nieuwe afhankelijkheden worden gecreëerd.

Lees meer »

Delfine Persoon bokst uiteindelijk op 27 september in Amerika tegen Alycia Baumgardner

Delfine Persoon uit Gits krijgt nu toch haar wereldtitelkamp tegen de Amerikaanse Alycia Baumgardner. Die zal plaatsgrijpen in het Amerikaanse Fayetteville (North Carolina) op 26 september. Of het enkel om de WBC-titel bij de supervedergewichten gaat of om de wereldtitels bij 5 binden, is nog niet duidelijk.
The post Delfine Persoon bokst uiteindelijk op 27 september in Amerika tegen

Lees meer »

Average Rob en Omdat Het Kan, de mannen achter ‘On met la patate’: “Misschien wordt onze volgende plaat een lekkere slow. Alles kan, dat is het ding”

En of ze er een patat op hebben gegeven! Average Rob en Omdat Het Kan staan al weken in de Ultratop met hun supporterslied ‘On met la patate’, ze zijn genomineerd voor Radio 2 Zomerhit, spelen op de mainstage van Tomorrowland (en van 41 andere festivals) en nu mogen ze ook nog iets doen voor Zijne Majesteit de Koning. “Wij

Lees meer »

“Modder, natte slaapzakken en de geur van vuile was met puberzweet.” Op reportage in het verzopen tentenkamp van Chiro Tempo uit Ekeren

Hun sokken zijn doorweekt, hun slaapzakken nat en in hun valies is alles klam, alles vochtig. Maar ook al staan de plassen nog tussen hun veldbedden, in Arendonk maken 105 geëvacueerde Chiroleden zich klaar voor de terugkeer naar hun weggespoelde kampplaats. “We zijn naar de Decatlon gereden en hebben gezegd: ‘geef ons al uw botten en al uw regenjassen.”

Lees meer »

Rode Duivels spelen thuisduel tegen Israël in het buitenland

De Rode Duivels zullen hun openingswedstrijd in de nieuwe Nations League op 6 september in het buitenland afwerken. Mogelijk wordt de partij tegen Israël gespeeld in de Hongaarse hoofdstad Boedapest, maar bevestiging is er nog niet. Dat vertelde de Belgische voetbalbond (KBVB) dinsdag in een reactie aan Belga.

Lees meer »