Duizenden Fransen komen op straat tegen extreemrechts

In verschillende steden in Frankrijk zijn woensdagavond, al voor de derde dag op rij, duizenden mensen op straat gekomen om te protesteren tegen de opkomst van extreemrechts. Er waren onder meer manifestaties in Rijsel, Toulouse en Lyon. Onder de deelnemers opvallend veel jonge mensen.

 

Meer krantenkoppen in België

Ongeziene beelden in Copa América: woeste Liverpool-spits Núñez vecht met Colombiaanse fans op tribune en gooit stoel in hun richting

Onwaarschijnlijke beelden in de halve finales op de Copa América. Na de uitschakeling tegen Colombia raakten enkele Uruguayaanse spelers (!) slaags met Colombiaanse fans op de tribune. Op beelden is te zien hoe Darwin Núñez het voortouw neemt en zowel klappen uitdeelt als incasseert. De Liverpool-spits gooide zelfs met een stoel.

Lees meer »

Werelddansfestival leert Schotenaren ook zelf volksdansen

Tijdens het werelddansfestival in Schoten konden de bezoekers vandaag ook workshops volgen om de beste danspasjes te leren van de vele internationale groepen die er optreden dit weekend. Zo zorgde onder meer de Mexicaanse dansers voor heel wat sfeer. Volgens de deelnemers waren de danspasjes niet makkelijk, maar was het enthousiasme des te groter.

Lees meer »

“Moederbedrijf Google broedt op grootste overname ooit”

Alphabet, het moederbedrijf van Google, voert gesprekken om de cyberveiligheidsstart-up Wiz over te nemen. Dat melden persbureau Bloomberg en zakenkrant The Wall Street Journal op basis van anonieme bronnen. Met de inlijving is mogelijk 23 miljard dollar (omgerekend 21 miljard euro) gemoeid, waarmee het de grootste overname ooit zou worden voor het Amerikaanse technologieconcern.

Lees meer »

LIVE. Trump in Milwaukee aangekomen voor Republikeinse partijconventie – Biden roept Amerikanen vanuit Oval Office op tot kalmte

Ex-president Donald Trump is zaterdag met bloed aan zijn oor van het podium geëvacueerd nadat er schoten werden gelost tijdens een campagnebijeenkomst in Pennsylvania. De Republikeinse presidentskandidaat hief vlak na de moordpoging zijn vuist omhoog, toen hij in veiligheid werd gebracht. Volg hier alle ontwikkelingen rondom het schietincident.

Lees meer »

Twaalf doden bij aardverschuiving in Vietnam

Twaalf inzittenden van een busje zijn zaterdag omgekomen bij een aardverschuiving na hevige regenval in het noorden van Vietnam. Vier andere mensen raakten gewond in het voertuig dat bedolven werd bij het ongeluk, zo melden de lokale autoriteiten.

Lees meer »

Zweedse spits Gustaf Nilsson ruilt Union voor Club Brugge

Gustaf Nilsson verlaat Union Sint-Gillis en verkast naar Club Brugge. Dat hebben beide teams vrijdag gemeld. De 27-jarige Zweedse aanvaller ondertekent bij de landskampioen een contract tot 2028.
The post Zweedse spits Gustaf Nilsson ruilt Union voor Club Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Toegangsweg en loods voor restauratie Meerlaanmolen in Gistel

De aanbestedingsprocedure voor de aanleg van een toegangsweg naar de Meerlaanmolen en voor de ontmanteling van de molentechnische installatie van de molen is gepubliceerd. De gemeenteraad van Gistel zette daarvoor het licht op groen.
The post Toegangsweg en loods voor restauratie Meerlaanmolen in Gistel appeared first on KW.be.

Lees meer »