Parcours Dodentocht stevig omgegooid: “Het moordend stuk langs ‘den dijk’ zit er niet meer in”

De 55ste editie van de Dodentocht zal langs een heel ander parcours verlopen dan dat van de voorbije jaren. De wandeltocht van 100 kilometer, vanuit Bornem, gaat niet meer langs Breendonk en Steenhuffel, maar wel langs Kalfort, Buggenhout en Opstal. Slechts 30 procent van het parcours blijft hetzelfde. 

Meer krantenkoppen in België

Teamweekend van groep Nederlanders in Sint-Andries loopt uit de hand

De politie van Brugge is zaterdagavond met verschillende patrouilles uitgerukt voor een grote groep Nederlanders die het bont maakte in Sint-Andries. Eerst werden ze buitengezet in de plaatselijke bowling, waarop ze ook op straat overlast veroorzaakten.
The post Teamweekend van groep Nederlanders in Sint-Andries loopt uit de hand appeared first on KW.be.

Lees meer »

Poetin herhaalt Russische eisen voor vredesgesprekken: “Oekraïne moet zich terugtrekken uit deze regio’s”

De Russische president Vladimir Poetin heeft zijn eisen voor vredesgesprekken met Oekraïne nog eens op tafel gelegd. Zo herhaalde hij dat Rusland zou akkoord gaan met een staakt-het-vuren als het Oekraïense leger zich terugtrekt uit de oblasten Donetsk, Loegansk, Cherson en Zaporizja: de vier regio’s die Rusland al langer formeel heeft geannexeerd.

Lees meer »

Spoorwegovergang Bevrijdingslaan afgesloten

Infrabel voert tot 22 juni onderhoudswerken uit aan de overweg in de Bevrijdingslaan. “Ze zullen de rails vervangen en de wegbekleding rondom de overweg verfraaien. Die werken zijn nodig om de veiligheid en continuïteit van het treinverkeer te blijven garanderen”, spreekt burgemeester Gino Devogelaere (Samenéén).
The post Spoorwegovergang Bevrijdingslaan afgesloten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zoektocht naar vermiste Nederlander (74) op Grieks eiland stopgezet

De zoektocht naar de 74-jarige Nederlander die sinds zondag wordt vermist op het Griekse eiland Samos, is donderdag om 12.00 uur gestaakt. Reddingswerkers hebben de gehele omgeving waar hij zich zou kunnen bevinden uitgekamd, maar hebben hem niet kunnen vinden. De angst bestaat dat de man is verdronken, ofwel doordat hij is gaan zwemmen om verkoeling te zoeken, ofwel doordat

Lees meer »

Ronald Koeman kranig nadat zijn vrouw Bartina weer getroffen is door borstkanker: “Oranje soms afleiding”

Na een overtuigende 4-0-zege tegen Canada vorige week, speelt Oranje vanavond zijn uitzwaaimatch voor het EK tegen IJsland, dat vrijdag nog verrassend ging winnen op Wembley dankzij een goal van OH Leuven-spits Thorsteinsson. Het Nederlands elftal opent haar EK zondag met een wedstrijd tegen Polen. Volg de ontwikkelingen voor en tijdens Nederland – IJsland hieronder.

Lees meer »

Waarom Melissa Depraetere liever minister is dan voorzitter: 10 van haar wetsvoorstellen werden vorige legislatuur goedgekeurd

Melissa Depraetere (32) is geen kandidaat om zichzelf op te volgen als voorzitter van Vooruit, heeft ze vandaag gezegd. Als het van haar afhangt, neemt Conner Rousseau (31) die draad weer op. Daar is niks onlogisch aan. Hoewel Depraetere het volgens vriend en vijand goed deed als voorzitter, zou de functie van minister haar nog beter moeten liggen. Wij leggen

Lees meer »

Aandeel Apple op recordhoogte na AI-event

Het aandeel van het Amerikaanse techconcern Apple heeft een nieuwe recordhoogte bereikt, daags na een evenement rond artificiële intelligentie (AI). Op de beurs van New York flirtte het aandeel met de kaap van 200 dollar (omgerekend 186 euro).

Lees meer »

Okra beleeft ‘Zotte Sportweek’ op Izegemse boogschuttersstand

Onder het motto ‘Zot zijn doet geen zeer’ organiseerde Okra in Izegem een ‘Zotte Sportweek’. Op het menu stond onder meer golf, skydyve, duiken, strandzeilen, motorrijden, ballonvaren en boogschieten.
The post Okra beleeft ‘Zotte Sportweek’ op Izegemse boogschuttersstand appeared first on KW.be.

Lees meer »