Zoektocht naar vermiste Nederlander (74) op Grieks eiland stopgezet

De zoektocht naar de 74-jarige Nederlander die sinds zondag wordt vermist op het Griekse eiland Samos, is donderdag om 12.00 uur gestaakt. Reddingswerkers hebben de gehele omgeving waar hij zich zou kunnen bevinden uitgekamd, maar hebben hem niet kunnen vinden. De angst bestaat dat de man is verdronken, ofwel doordat hij is gaan zwemmen om verkoeling te zoeken, ofwel doordat hij in zee is gevallen. 

Meer krantenkoppen in België

Brandweer rukt uit naar chemiebedrijf in Oostende voor lek: “Defect op leiding tussen opslagtanks”

De brandweer kreeg omstreeks 8.30 uur een melding van een incident met gevaarlijke stoffen op de Plassendale Chemie Site in Oostende. “Onderzoek wees uit dat er een defect was op een leiding tussen twee opslagtanks”, zegt woordvoerder Yves Vande Velde.
The post Brandweer rukt uit naar chemiebedrijf in Oostende voor lek: “Defect op leiding tussen opslagtanks” appeared first on

Lees meer »

Fransen stemmen in tweede ronde van parlementsverkiezingen

De meeste Fransen kunnen na de eerste ronde van een week geleden een tweede keer naar de stembus voor de parlementsverkiezingen. Na het grote succes voor de radicaal-rechtse partij Rassemblement National van Marine Le Pen, en een tegenvallend resultaat voor de coalitie van president Emmanuel Macron, is het de vraag of een tweede ronde die uitkomst nog kan wijzigen.

Lees meer »

Gigantische taart, vuurwerk en peperdure cadeaus: petekind van prins Laurent viert 21ste verjaardag in grote luxe

Omringd door een stapel cadeaus van de duurste merken, vierde prinses Carolina van Bourbon-Sicilië haar 21ste verjaardag. De feestlocatie was Porto Cervo, Sardinië, waar de prinses talrijke familieleden en vrienden uitnodigde om deel te nemen aan het extravagante evenement. Onder de Italiaanse zon blies het petekind van prins Laurent (60) de kaarsjes uit op een gigantische taart en danste ze

Lees meer »

Strijdbare Biden herhaalt dat hij er niet aan denkt race te verlaten, maar verwart Harris wel met Trump en Zelensky met Poetin

De Amerikaanse president Joe Biden heeft donderdag in een persconferentie rond de NAVO-top herhaald dat hij niet uit de race naar het Witte Huis stapt. “Ik ben de meest gekwalificeerde kandidaat voor het presidentschap”, klonk het. De Democraat struikelde af en toe over zijn woorden en zei “vicepresident Trump” toen hij het over zijn vicepresident Kamala Harris had. Eerder op

Lees meer »

Kaapstad getroffen door zwaar noodweer

Het Zuid-Afrikaanse Kaapstad en omgeving zijn donderdag getroffen door zware regenbuien en hevige wind. Heel wat daken van huizen gingen vliegen en tal van geïmproviseerde woningen zijn vernield, meldden plaatselijke verantwoordelijken.

Lees meer »

“Ik had hem al 20 keer gevraagd om stiller te zijn, maar hij bleef doorgaan”: daarna wordt jongen (17) gefilmd terwijl hij wordt beplast, kaalgeschoren en vernederd

“Hoe ziek ben je als je dit doet op zo’n jonge leeftijd?” Een 17-jarige weggelopen jongen werd urenlang vernederd en mishandeld op een appartement in Brugge. Twee jongeren filmden het slachtoffer terwijl ze op hem plasten in de douche en zijn wenkbrauwen afschoren met een tondeuse. Nadien dreigden ze er ook mee om hem in het kanaal te dumpen. Eén

Lees meer »

Hitterecords sneuvelen tijdens extreme hittegolf in VS

De extreme hittegolf die delen van de Verenigde Staten in zijn greep heeft, houdt aan tot zeker halverwege deze week. Nadat in Las Vegas en Death Valley afgelopen weekend al hitterecords sneuvelden, verwacht de National Weather Service (NWS) dat er deze week meer records aan diggelen gaan.

Lees meer »

Koekjes eten en volksdansen op intercultureel dansfeest

Het eigenlijke Torhoutse intercultureel dansfeest heeft pas op zondagnamiddag 20 oktober plaats, maar nu al spreken de twee organiserende verenigingen Danspas en Rebelle mogelijke deelnemers aan. Het evenement heet Dance around the Coockie, een vlag die de lading dekt.
The post Koekjes eten en volksdansen op intercultureel dansfeest appeared first on KW.be.

Lees meer »

Familie van vermoorde Jill Himpe (36) wil nabestaanden van moordslachtoffers helpen met fonds

Op 5 november 2019 werd Jill Himpe vermoord door haar ex-partner. Die kreeg daarvoor 29 jaar cel na een intens assisenproces begin maart dit jaar. Geen gerechtigheid, vindt de familie. Die blijft niet bij de pakken zitten en wil een fonds in Jills nagedachtenis oprichten. Daarmee willen ze lotgenoten helpen tijdens het proces. “Jill was de goedheid zelve, die goedheid

Lees meer »