Ronald Koeman kranig nadat zijn vrouw Bartina weer getroffen is door borstkanker: “Oranje soms afleiding”

Na een overtuigende 4-0-zege tegen Canada vorige week, speelt Oranje vanavond zijn uitzwaaimatch voor het EK tegen IJsland, dat vrijdag nog verrassend ging winnen op Wembley dankzij een goal van OH Leuven-spits Thorsteinsson. Het Nederlands elftal opent haar EK zondag met een wedstrijd tegen Polen. Volg de ontwikkelingen voor en tijdens Nederland – IJsland hieronder. 

Meer krantenkoppen in België

“Ze was altijd in voor een grapje en was altijd aan het dansen”: familie van Viviane (77) aangeslagen na dodelijk ongeval in Oostende

“Mijn tante was altijd in voor een grapje, altijd aan het dansen… Haar leven stond in het teken van zorgen voor anderen.” Aan het woord is Glenn Lambrecht (46). Zijn tante Viviane Lambrecht (77) kwam donderdag om het leven toen ze op het voetpad omver werd gereden door een wagen die achteruit van een oprit reed.
The post “Ze

Lees meer »

KIJK. Jasper Stuyven strandt op 1 kilometer van ritzege, Pogacar en Evenepoel vliegen over het gravel: bekijk hier dé momenten van de spectaculaire rit 9

De graveletappe in de Tour stelde niet teleur. Van start tot finish was er spektakel. Renners moesten voet aan grond zetten, Roglic geraakte achterop en Vlasov kwam bizar ten val. Evenepoel, Pogacar en Vingegaard reden plots zelfs met z’n drieën naar de kopgroep én Jasper Stuyven was op weg naar ritsucces, maar werd gegrepen in de slotkilometer. Bekijk hier de

Lees meer »

LIVE GIRO DONNE. Groep der favorieten maakt zich klaar voor tweede klim, kan Kopecky kleine achterstand op leidster Longo Borghini uitwissen?

Met etappe zeven is de koninginnenrit in deze Giro Donne aangebroken. Het vrouwenpeloton moet twee keer de Passo Lanciano overwinnen. De tweede passage loopt door tot aan Blockhaus, waar de eindmeet van deze helse etappe ligt. De slotklim is maar liefst 16,5 kilometer lang aan een gemiddelde van 8 procent. Kan Lotte Kopecky (28) haar achterstand van drie seconden op

Lees meer »

Volley, Muziek, Petanque en foodtrucks op Damme Beach: “Het leukste gratis festival”

Op 19, 20 en 21 juli organiseert een groepje Sijselenaars opnieuw Damme Beach op de site van de voormalige kazerne. “Het leukste gratis festival van Damme en omstreken”, zegt woordvoerder Gunther Cochuyt. “Dit jaar brengen we onder meer dj’s Flo Windey ft Skyve.”
The post Volley, Muziek, Petanque en foodtrucks op Damme Beach: “Het leukste gratis festival” appeared first

Lees meer »

Leerlingen VTI in Wingene vergeten neergestorte bommenwerper niet: bombank in Wingene herdenkt fatale crash

Op 19 juli 1944 wordt de B-24 Tondelayo van het Amerikaanse 391ste Bomb Squadron door Duits luchtafweer geraakt. De bommenwerper stort uiteindelijk neer in Wingene. Om die crash te eren, maakte het VTI van Torhout een bank in de vorm van een vliegtuigbom, die een plek kreeg vlakbij de hoevewinkel Vandevannet-Van Wonterghem in de Rozendalestraat. Die winkel bevindt zich in

Lees meer »

Tiental gezinnen op hotel na verwoestend noodweer in drie Mechelse dorpen: “Dit is een nooit geziene ramp”

Een tiental gezinnen heeft de nacht doorgebracht op hotel na het verwoestend noodweer dat dinsdagavond een spoor van vernieling trok door de Mechelse deelgemeenten Heffen, Leest en Hombeek. Vermoedelijk ging het om een windhoos die minstens zeven hoogspanningsmasten en de torenspits van de kerk in Heffen deed knakken. De brandweer kreeg meer dan driehonderd oproepen. “We gaan er alles aan

Lees meer »

Vrouwelijke diakens niet op tafel van bisschoppensynode

Het vrouwelijk diaconaat ligt niet op de tafel van de tweede sessie van de bisschoppensynode, die van 2 tot 27 oktober in Rome wordt gehouden, omdat het in een uitzichtloos welles-nietes zou uitmonden. Dat blijkt uit een werkdocument dat het Vaticaan dinsdag heeft gepubliceerd.

Lees meer »

“Tot 200 man extra inzetten terwijl ons eigen recyclagesysteem pérfect werkt”: ook Pukkelpop ziet nut herbruikbare bekers niet in

Dé herbruikbare festivalbeker. Wat ecologisch moet zijn volgens de overheid – en daarom verplicht sinds deze zomer – overschaduwt stilaan de muziek. “Erg dat het allemaal om de bekers draait, terwijl het reinigingsproces niet eens milieuvriendelijk is”, zegt de organisatie van Pukkelpop aan HLN. Wat gaat het laatste grote zomerfestival doen, nu Rock Werchter een herziening vraagt en Tomorrowland aangeeft

Lees meer »

Spaanse beeldhouwer en verre familie van koning Filip: wie is Boris, de ‘droomprins’ van prinses Amalia?

De Nederlandse prinses Amalia (20) leeft op wolkjes. Ze heeft haar hart verloren aan prins Boris van Saksen-Coburg (26). Volgens ooggetuigen werden de twee (opnieuw) samen gezien, en was er “duidelijk een romantische connectie”. Wie is deze in Spanje geboren beeldhouwer? En zal prins Boris een rol spelen in Amalia’s toekomst? “Koningin Máxima en Boris’ moeder zouden zelfs voor matchmaker

Lees meer »

Mateo Vanaelst: “Goed zijn in Couvin volgende doel”

In tegenstelling tot vorig seizoen schreef Mateo Vanaelst (16) nog geen koers op z’n naam. In Kruisem en Bachte strandde hij op rang twee. Ontbreekt een zege, de regelmaat van de tweedejaarsnieuweling is tot nog toe heel groot.
The post Mateo Vanaelst: “Goed zijn in Couvin volgende doel” appeared first on KW.be.

Lees meer »