Deathride Transfo Zwevegem jaar na dodelijk ongeval nog steeds dicht, onderzoek bijna afgerond

Eén jaar na de dodelijke val van een deathride op de site Transfo in Zwevegem, is het onderzoek bijna afgerond. De oorzaak van het ongeval is gekend bij het arbeidsauditoraat, maar wordt nog niet bekendgemaakt. De deathride blijft voorlopig in beslag genomen. 

Meer krantenkoppen in België

Droomt Ruben Van Gucht van tweede kind met echtgenote Blanka? “Niet echt, maar het hangt ook van haar af”

Sportjournalist Ruben Van Gucht (37) heeft op Radio2 openhartig verteld over zijn liefdesleven en zijn ongewone gezinssituatie. Zijn echtgenote Blanka Vlasic (40) en hun zoontje Mondo wonen permanent in Kroatië, terwijl hij in België verblijft. Een tweede kindje is dan ook nog niet aan de orde. “We wilden zo graag ouders worden en die liefde ervaren. Dat is nu ingevuld.”

Lees meer »

Jongen (16) ziekenhuis in geslagen door jeugdbende, omdat hij niet wil betalen: “Neus verbrijzeld en mogelijk hersenschade”

Een zestienjarige scholier kreeg donderdag na school rake klappen van enkele jongeren aan het station in het Oost-Vlaamse Geraardsbergen, nadat hij weigerde om 100 euro te betalen aan een jeugdbende in ruil voor bescherming. Ook een man die het slachtoffer trachtte te helpen, deelde in de klappen. Twee minderjarige daders werden opgepakt door de politie, het parket Oost-Vlaanderen is een

Lees meer »

Muziekfestival Labadoux in Ingelmunster was een voltreffer met 14.000 mensen

Het eerste muziekfestival van dit jaar in onze provincie, Labadoux in Ingelmunster, was een voltreffer met 14.000 mensen. Tijdens deze 36ste editie speelde de duizendste muziekgroep. Maar het is niet evident om het te organiseren: "Het is erg duur geworden om dergelijke festivals te organiseren. Gelukkig kunnen we steeds rekenen op onze trouwe partners, medewerkers en uiteraard ons publiek", zegt

Lees meer »

Orang-oetan verzorgt vleeswond met geneeskrachtige plant: eerste keer waargenomen bij wild dier

In een beschermd natuurgebied op het eiland Sumatra, een deel van Indonesië, hebben wetenschappers voor het eerst een wild dier zijn eigen vleeswond zien behandelen met een geneeskrachtige plant. De orang-oetan Karus gebruikte het sap en herkauwde bladeren van een liaan die de Aziatische bevolking gebruikt om diabetes en malaria te behandelen. Na een maand was de wond helemaal hersteld.

Lees meer »

War Graves Week bij Commonwealth War Graves Commission van 11 tot en met 19 mei

De Commonwealth War Graves Commission (CWGC) brengt haar jaarlijkse “War Graves Week” (de Week van de Oorlogsgraven) naar Ieper en biedt gratis rondleidingen aan op verschillende van haar monumenten en begraafplaatsen tussen 11 en 19 mei.
The post War Graves Week bij Commonwealth War Graves Commission van 11 tot en met 19 mei appeared first on KW.be.

Lees meer »

Werk van journalisten steeds meer bedreigd door politieke autoriteiten: “Kremlin ondermijnt de persvrijheid in de EU”

Wereldwijd wordt de persvrijheid serieus beknot door politieke autoriteiten. Dat blijkt vrijdag uit de World Press Freedom Index samengesteld door Reporters Zonder Grenzen (RZG), de organisatie die zich wereldwijd inspant om de persvrijheid te beschermen. Het rapport stelt ook dat de politieke invloed van het Kremlin schadelijk is voor de persvrijheid in EU.

Lees meer »

Chinese president Xi Jinping brengt zeldzaam bezoek aan Europa, maar lang niet iedereen zit daarop te wachten

Voor het eerst sinds 2019 reist de Chinese president Xi Jinping naar Europa. Op de planning van de 5-daagse trip staan onder meer een intiem diner met de Franse president Emmanuel Macron, een bezoek aan Servië en een ontmoeting met de Hongaarse premier Viktor Orbán. China wil vooral "beter samenwerken", aldus de woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Toch

Lees meer »

Songfestival-deelname veranderde Gustaph ingrijpend, maar … “Eén scherp kantje zal ik altijd behouden”

Nog één nachtje slapen, en dan mag Mustii z’n kans wagen tijdens de tweede halve finale van het Songfestival. Als iemand weet hoe onze landgenoot zich voelt, is het Gustaph, wiens echte naam Stef Caers (43) is, wel. Vorig jaar behaalde hij met z’n ‘Because of You’ een knappe zevende plaats, ondanks initiële weerstand. “Nog vóór het Songfestival had ik

Lees meer »

Jeugdcoach Ali (43) reanimeert Geert (48) die tijdens jeugdvoetbalwedstrijdje hartfalen kreeg: “Ons gezin is hem en iedereen die hielp, eeuwig dankbaar”

Jeugdcoach Ali Bourfa heeft maandagavond het leven gered van papa Geert Van Praet. Geert kreeg een hartfalen tijdens een voetbalwedstrijdje tussen ouders en kinderen op SK Londerzeel. Ali reanimeerde eerst handmatig en zette daarna het AED-reanimatietoestel van de club in. Zoon Rune (14) zag het allemaal gebeuren, het gezin krijgt psychologische bijstand.

Lees meer »

Bekende Gitsenaar Lionel Maes (81) overleden

In AZ Delta in Rumbeke is Lionel Maes op woensdagmorgen 1 mei op 81-jarige leeftijd overleden na een hartinfarct. Hij was een bekende Gitsenaar, onder meer als gewezen uitbater van taverne De Drie Koningen in de Torhoutstraat.
The post Bekende Gitsenaar Lionel Maes (81) overleden appeared first on KW.be.

Lees meer »