Ruim 170 lopers eren Aaron (24), die omkwam na val van deathride: “Prachtig om te zien, maar dat maakt het ook lastig”

En of Aaron Delannoy (24) nog niet vergeten is. Op 26 april overleed hij na een fatale val van een deathride, zondag liepen ruim 170 vrienden en kennissen mee met de Alpro Leieloop in Wevelgem. Onder het motto #werideforaaron eerden ze hun veel te vroeg gestorven vriend.

Fietsen, snowboarden, surfen. Geen avontuur ging Aaron Delannoy (24) uit Lauwe uit de weg. Het was dat avontuur dat hem ook fataal werd. Op 26 april werkte hij als sportmonitor op de Transfo site in Zwevegem en maakte hij een onfortuinlijke val van een deathride.

“Het is prachtig om te zien, maar het maakt het ook lastig” – vader van Aaron

Na vijf maanden is de goedlachse jongeman allerminst vergeten. Dat bleek duidelijk zondag tijdens de Alpro Leieloop in Wevelgem. Zowat 170 sportievelingen tekenden present. “Overweldigend”, vond ook goeie vriend en leeftijdsgenoot Axel Couckuyt.

Het was op zijn initiatief dat die 170 mensen beslisten om zich het zweet uit het lijf te lopen. “Ik was zelf aan het trainen voor de halve marathon en had de playlist van Aaron opstaan. Toen dacht ik dat het een mooi eerbetoon zou zijn om in zijn naam te lopen”, vertelde Axel eerder.

Facebookevenement

Daarom had hij het Facebookevenement Run For Aaron opgezet en dat kreeg heel wat respons. Voor elke deelnemer zorgde Axel voor een wit, gepersonaliseerd T-shirt. ‘We ride for Aaron’ achteraan, symbolen van een berg, voetbal, tent, koersfiets en surfboard, daaronder het opschrift fysieke prikkel. Aaron ten voeten uit.

Ook Aarons papa liep mee. “Het is prachtig om te zien, maar het maakt het ook lastig”, vertelde hij. De fysieke prikkel nam hij ter harte. “Ik deed in het verleden al eens mee aan de 10 kilometer, maar 21 zou ook nooit gedaan hebben zonder dit initiatief. De gedachte aan Aaron is echt een motivatie.”

Een sportieve en emotionele uitdaging voor alle deelnemers. Maar voor Axel was het vooral mooi om te zien hoe Aaron nog helemaal niet vergeten is. Het moest een dag worden waar herinneringen werden opgehaald en verhalen over zijn goeie vriend werden verteld. Al voor de start leek hij daar in geslaagd. Het resultaat was dan al niet meer van belang. (JDr)

The post Ruim 170 lopers eren Aaron (24), die omkwam na val van deathride: “Prachtig om te zien, maar dat maakt het ook lastig” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Nooit eerder gehoorde tapes onthullen hoe Elizabeth Taylor wegliep van echtgenoot: “Ik was zo bang”

In de aankomende HBO-documentaire ‘Elizabeth Taylor: The Lost Tapes’ worden nooit eerder gehoorde bekentenissen van de legendarische actrice onthuld aan het publiek. De documentaire ging deze week in première op het Filmfestival van Cannes en bevat persoonlijke beelden en video’s van de actrice, evenals 70 uur aan ontdekte audiogesprekken. Vooral haar uitspraken over ex-echtgenoot Eddie Fisher zijn schokkend.

Lees meer »

Filou Oostende komt op dubbele voorsprong tegen Luik

Filou Oostende heeft vrijdagavond het tweede duel met Luik in de halve finales in de nationale play-offs van de BNXT League, het Belgisch-Nederlandse basketkampioenschap, gewonnen met 72-77. Nadat de Oostendenaren ook al het eerste duel met 82-64 hadden gewonnen, komen ze in deze best-of-five op één zege van de finale te staan. Het derde duel wordt zondag in Oostende gespeeld.<br

Lees meer »

De zon schijnt voor Les Engagés

06:01 In de aanloop naar de regionale, federale en Europese verkiezingen van 9 juni gaan we na hoe de campagne in Brussel en Wallonië verloopt. In deze column focust Alain Narinx, nieuwsmanager bij L’Echo, …

Lees meer »

Geen enkele Van den Bossche nog veilig in ‘Familie’ na comeback van opperschurk: “We willen ‘Game of Thrones’ achterna”

Al wekenlang wordt er bij de ‘Familie’-kijkers volop gespeculeerd. Wie is het onheilspellende personage Joris (Jan Sobrie) dat enkele maanden geleden zijn intrede maakte in de reeks en wat is hij van plan? Het is Simon, het is Bert, het is Xavier Latour, het is Didier De Kunst: de gekste theorieën deden de ronde en kijkers gingen helemaal los bij

Lees meer »

Ex-vriend uit Roeselare vrijgesproken na duw en zware val vriendinnetje op 18de verjaardag: “Wettige zelfverdediging”

Een 23-jarige jongeman uit Roeselare is ruim vier jaar nadat zijn ex-vriendin op het verjaardagsfeest voor haar 18de verjaardag ongelukkig ten val kwam na een duw vrijgesproken. Voor de jongeman betekent dat (voorlopig) dat hij niet moet opdraaien voor enkele duizenden euro schadevergoeding. De rechter vond dat hij uit wettige zelfverdediging handelde.
The post Ex-vriend uit Roeselare vrijgesproken na

Lees meer »

Toshiba wil tot 4.000 banen schrappen in Japan

Toshiba wil tot 4.000 banen schrappen in Japan. Dat heeft het Japanse technologieconcern bekendgemaakt. “De beslissing was moeilijk voor de directie, maar we denken dat de maatregelen noodzakelijk zijn om Toshiba op de weg naar herstel en groei te zetten”, zegt een woordvoerder van het bedrijf.

Lees meer »

Nawal Farih (CD&V) bij Luk Alloo: “Ik had die vonk met Sammy niet zien aankomen, maar vandaag is het genieten en verliefd zijn”

Elke dag tot aan de verkiezingen brengt televisiemaker Luk Alloo een gesprek met een bekende politicus die een parlementszetel ambieert. Velen hadden een jaar geleden nog niet gehoord van Nawal Farih (35). Maar sinds CD&V-voorzitter Sammy Mahdi haar voorstelde als zijn nieuwe vriendin, doet het federaal parlementslid toch al meer belletjes rinkelen. Farih is lijsttrekker op de Limburgse lijst voor

Lees meer »

Marie en Gilbert vormen diamanten paar

Marie Gryp (81) en Gilbert Feys (83) uit de Sint-Bertinuslaan vierden hun diamanten huwelijksjubileum, samen met de familie in Feestzaal De Vrede.
The post Marie en Gilbert vormen diamanten paar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Horloges F1-legende Michael Schumacher geveild

Acht horloges die eigendom waren van de legendarische F1-piloot Michael Schumacher zijn dinsdag geveild in het Zwitserse Genève. De meest waardevolle ging onder de hamer voor omgerekend zo’n 1,2 miljoen euro. Daarbij komt voor de koper nog tussen de 20 en 26 procent commissie voor het veilinghuis Christie’s.

Lees meer »