Bekende Gitsenaar Lionel Maes (81) overleden

In AZ Delta in Rumbeke is Lionel Maes op woensdagmorgen 1 mei op 81-jarige leeftijd overleden na een hartinfarct. Hij was een bekende Gitsenaar, onder meer als gewezen uitbater van taverne De Drie Koningen in de Torhoutstraat.

Lionel is op 3 december 1942 in Gits geboren als oudste zoon van Paul Maes en Maria Dekeyzer en groeide ook op in de Torhoutstraat. Zijn moeder baatte er een ijzerwarenwinkel uit, terwijl zijn vader tuinbouwer was. Hij trouwde in 1967 met Christiane Huys uit Wingene. Lionel was loodgieter en na zijn huwelijk namen ze hun intrek in het vroegere café Driekoningen van Gentiel Meernhout dat al enkele jaren leegstond.

Ze begonnen er een winkel in sanitair en verwarming. In 1986 besloten ze dan om van hun winkel opnieuw een horecazaak te maken, samen met dochter Marie-Paule die hotelschool gevolgd had. De ‘nieuwe’ Drie Koningen was geboren: van tearoom werd het een bloeiend café met snacks en ook feestzaal. Toen Lionel 65 werd, besloten ze na 21 jaar te stoppen. De zaak heette dan een tijdje ’t Onbeschreven Blad, maar sinds 2018 intussen opnieuw De Drie Koningen.

Voetbal

Lionel Maes was niet alleen supporter van VP Gits, in zijn jonge jaren was hij ook vele jaren zelf speler. Daarnaast was hij groot supporter van Cercle Brugge. Hij heeft nog badminton gespeeld in de beginjaren van Gitse BC en was ook wielerliefhebber. Hij trok vele jaren, tot in Frankrijk, naar de wedstrijden van Martijn Debaene uit Wingene, achterneef van zijn vrouw, die een goede jeugdrenner was. Zonder zelf duivenmelker te zijn, volgde hij ook graag de duivensport.

Lionel en Christiane zijn van De Drie Koningen naar de Stationsstraat verhuisd. Ze zijn de ouders van Marie-Paule (met Koen Tytgat, Gits) en Jean-Claude (met Véronique Samyn, Roeselare). Er zijn twee kleinkinderen. Het afscheid heeft plaats op dinsdag 7 mei om 11 uur in de aula Feryn in de Kleine Noordstraat in Hooglede.

(NOM/Begr. Feryn)

The post Bekende Gitsenaar Lionel Maes (81) overleden is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVEBLOG ANDERLECHT-CLUB. Club-spelers verzamelen op Basecamp, groep van Riemer heeft nog vrije dag

De apotheose in onze Belgische eerste klasse nadert. Met Anderlecht dat zondag tegen grote rivaal Club Brugge landskampioen kan worden, als het resultaat in Cercle-Union enkele uren ervoor tenminste meezit voor paars-wit. Hoe dan ook: suspense en spanning alom voor de kraker. Niet enkel zondag, maar een hele week lang. En van dat alles hoeft u bij HLN niets missen.

Lees meer »

Chouffekubbers organiseren voor elfde maal eigen kubbtornooi

Voor de elfde keer op rij zet het bestuur van de Chouffekubbers zich in voor een groots kubbtornooi. Op zaterdag 1 juni is zaal ‘Ter Zaele’ in de Hendrik Consciencestraat 7 in Beerst de place to be.
The post Chouffekubbers organiseren voor elfde maal eigen kubbtornooi appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK Kippenvel in Jan Breydelstadion: minuut lang applaus voor overleden oud-burgemeester Patrick Moenaert

De wedstrijd tussen Cercle Brugge en Union in het Brugse Jan Breydelstadion begon met een kippenvelmoment. Een minuut lang weerklonk een oorverdovend applaus voor Patrick Moenaert, de oud-burgemeester van Brugge die eerder deze week overleed.
The post KIJK Kippenvel in Jan Breydelstadion: minuut lang applaus voor overleden oud-burgemeester Patrick Moenaert appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ilse hing wagen aan ‘semipublieke’ laadpaal tijdens shoppen, maar schrok van de factuur. En ze is lang niet de enige

Wie zijn wagen oplaadt aan een semipubliek laadpunt, kijkt maar beter uit. De tarieven kunnen immers veel hoger liggen dan wat gangbaar is. Dat ondervond ook Ilse Steels tijdens een namiddagje shoppen in Nieuwpoort: zij kreeg plots een factuur van 98 euro. “Lesje geleerd, hoor!” Maar ze is lang niet de enige. Wat zijn de valkuilen en hoe vermijd je

Lees meer »

Toestand Slovaakse premier Robert Fico (59) uren na schietpartij nog onduidelijk: “Aanvaller had politiek motief”

Robert Fico (59), de premier van Slovakije, is neergeschoten na een ministerraad. Een reporter van dagblad ‘Denník N’ zag dat de eerste minister van de grond moest worden getild en werd weggereden. Volgens de Slovaakse regering “balanceert hij tussen leven en dood”. De aanval vond plaats voor een cultureel gemeenschapscentrum in de stad Handlova. De dader zou een 71-jarige dichter

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Poetin en Zelensky: geen ‘olympische’ wapenstilstand – Doden bij Russische luchtaanval op Charkiv

Het Westen is “met vuur aan het spelen” en dat zal “niet onbeantwoord blijven”. Dat heeft Moskou gezegd naar aanleiding van de Oekraïense luchtaanvallen van afgelopen nacht. Volgens Rusland werden daarbij westerse wapens gebruikt. Zowel Rusland als Oekraïne zien weinig in een wapenbestand tijdens de Olympische Spelen. De Franse president Emmanuel Macron had opgeroepen tot een wereldwijd staakt-het-vuren tijdens het

Lees meer »