Twee “agenten” opgepakt in Oekraïne die president Zelensky wilden vermoorden in opdracht van Rusland

De Oekraïense veiligheidsdienst SBU heeft maandag twee veiligheidsagenten opgepakt die ervan verdacht worden een aanslag voor te bereiden op president Volodymyr Zelensky en andere hooggeplaatste functionarissen in opdracht van Moskou. Dat meldt Kiev dinsdag. 

Meer krantenkoppen in België

Code geel: nummer 1722 geactiveerd voor risico op storm of wateroverlast

Omdat er slecht weer op komst is, met een regenzone die morgen traag over België trekt, heeft het KMI code geel afgegeven. De regenzone wordt gevolgd door een actieve zone met buien met kans op onweer. Daarom activeert Binnenlandse Zaken activeert tijdelijk het nummer 1722. Wie storm- of waterschade heeft, kan via het e-loket een aanvraag indienen of het telefoonnummer

Lees meer »

Zonnige Lentedrink en Korte Ketenmarkt

De weergoden waren de Korte Ketenmarkt en de Lentedrink voor de Pittemse en Egemse inwoners ditmaal goed gezind, want de zon was duidelijk van de partij.
The post Zonnige Lentedrink en Korte Ketenmarkt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kogel door de kerk: rechts kabinet voor Nederland

Het is zover: bijna zes maanden na de verkiezingen krijgt Nederland een rechts kabinet van PVV, VVD, NSC en BBB. Dat melden bronnen aan De Telegraaf. “Historisch”, aldus Wilders. Zijn partij zat nooit eerder in een kabinet. Over de premierkandidaat is voorlopig nog geen duidelijkheid.

Lees meer »

Marc Degryse blijft vertrouwen hebben in Club: “De uitschakeling tegen Fiorentina zal hen niet uit evenwicht halen”

Cruciale dag in de Champions’ Play-offs en de titelstrijd, want Club Brugge neemt het vanavond op tegen Union. Blauw-zwart wipt bij winst weer over Anderlecht naar de leiding, de Brusselaars kunnen zich dan weer helemaal in het debat mengen. Onze huisanalist Marc Degryse blikt vooruit. “Club heeft een heel weekend gehad om Fiorentina achter zich te laten. Dat moet volstaan.”

Lees meer »

Dit is het moment waarop Slovaakse premier Fico wordt neergeschoten

Het moment waarop de Slovaakse premier Robert Fico wordt neergeschoten, werd gefilmd en gedeeld door de Slovaakse regionale zender RTV Prievidza. De vermoedelijke dader Juraj C. – een zeventiger uit Levice – vuurde vijf kogels af en raakte de eerste minister van Slovakije onder meer in de buik en het bekken. De dader werd snel tegen de grond gewerkt en

Lees meer »

Nachtwacht brengt nieuwe single ‘Samen Sterk’ uit

De nieuwe Nachtwacht single ‘Samen sterk’ is vanaf nu te beluisteren. De bijhorende videoclip, die vorige week werd opgenomen in Steenbakkerijmuseum ’t Geleeg in Boom, is nu te bekijken op het YouTube kanaal van Nachtwacht en op Studio 100 TV.
The post Nachtwacht brengt nieuwe single ‘Samen Sterk’ uit appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVEBLOG ANDERLECHT-CLUB. Mechele in zomerse outfit en VIP-chauffeur Skoras: Club-spelers verzamelen op Basecamp

De apotheose in onze Belgische eerste klasse nadert. Met Anderlecht dat zondag tegen grote rivaal Club Brugge landskampioen kan worden, als het resultaat in Cercle-Union enkele uren ervoor tenminste meezit voor paars-wit. Hoe dan ook: suspense en spanning alom voor de kraker. Niet enkel zondag, maar een hele week lang. En van dat alles hoeft u bij HLN niets missen.

Lees meer »

Sinksen verwelkomt derde minifestival FUN K-Town op Kortrijk weide: “Het wordt een ervaring die al je zintuigen zal prikkelen”

Joran Vanhoenacker (34) keert tijdens Sinksen terug naar Kortrijk Weide met zijn concept FUN K-Town, een gratis minifestival met twee podia en 50 dj’s. “Stap binnen in de magie van FUN K-Town, waar we ons derde jaar vieren met nog meer passie en energie dan ooit tevoren. Het wordt een ervaring die al je zintuigen prikkelt.”
The post Sinksen

Lees meer »

Vzw stelt opgefriste zaal Blommenhof voor

De vzw die zaal Blommenhof uitbaat organiseert op zaterdag 1 en zondag 2 juni opendeurdagen. Die komen er naar aanleiding van de 125ste verjaardag van het overlijden van Guido Gezelle. Daarnaast wil de vzw het Blommenhof en de mogelijkheden die het opgefriste zalencomplex biedt aan het publiek voorstellen.
The post Vzw stelt opgefriste zaal Blommenhof voor appeared first on

Lees meer »

Minder Mobielen Centrale zoekt vrijwilligers

De Minder Mobielen Centrale regelt vervoer voor minder mobiele personen die om diverse redenen zelf niet voor hun vervoer kunnen instaan. “Onze MMC telt nu 16 vrijwilligers. Om nog meer mensen te kunnen helpen, doen we een oproep naar extra chauffeurs”, kadert bevoegd schepen Willy Hosten (WIT). “Als vrijwilliger vervoer je deze mensen met je
The post Minder Mobielen

Lees meer »

“Dan vindt een mens eens parking in het centrum van Kortrijk”: auto van Bart (36) aan schroot gereden, dader vlucht

Bart Follens (36) uit Kortrijk schrok zich zaterdagochtend een ongeluk, toen hij werd wakkergebeld door de politie. Zijn geparkeerde auto was door een aanrijder herleid tot schroot, maar van de dader was geen spoor. “Nu moet ik wéér op zoek naar een andere auto. Ik had deze nog maar twee jaar, nadat ik ook al door een ongeval een nieuwe

Lees meer »