Oekraïne arresteert twee medewerkers geheime dienst die betrokken zijn bij moordcomplot op Zelensky

De Oekraïense veiligheidsdienst SBU heeft maandag twee veiligheidsagenten opgepakt die ervan verdacht worden een aanslag voor te bereiden op president Volodymyr Zelensky en andere hooggeplaatste functionarissen in opdracht van Moskou. Dat meldt Kiev dinsdag. 

Meer krantenkoppen in België

RWDM beëindigt samenwerking met CEO Gauthier Ganaye

Hij degradeerde met KV Oostende, verliet dat zinkend schip voor RWDM en degradeerde opnieuw. Gauthier Ganaye betaalt de rekening voor de sportieve tegenslag in Molenbeek en moet RWDM verlaten. “Een wens van de club en Eagle Football.” Ook de samenwerking met Tom Chambers en Oliver O’Connell wordt stopgezet.

Lees meer »

LAGO Brugge Olympia en zeescouts De Boekaniers organiseren het allereerste Belgisch kampioenschap Wiggle Bridge

LAGO Brugge Olympia en zeescouts De Boekaniers organiseren op 1 en 2 juni het allereerste Belgisch kampioenschap Wiggle Bridge. De deelnemers moeten dan individueel of in groep zo snel mogelijk een uitdagend hindernissenparcours van 50 meter afleggen op het water. Brugs schepen van Jeugd Mathijs Goderis zal het startschot van het evenement geven. “Met dit plezant Belgisch kampioenschap, op een

Lees meer »

Drie Spanjaarden en Afghaan gedood in Afghaanse stad Bamiyan

Drie buitenlandse toeristen en een Afghaan zijn vrijdagavond in Bamiyan, een toeristische stad in centraal-Afghanistan, gedood door geweervuur. Dat meldt een woordvoerder van het Afghaanse ministerie van Binnenlandse Zaken. De buitenlandse slachtoffers hadden de Spaanse nationaliteit, deelt de regering in Madrid vrijdagavond mee.

Lees meer »

Gemeente Knokke-Heist en brandweer bereiken dadingovereenkomst na jarenlang juridisch conflict: “Opgelucht dat er een oplossing is gevonden”

Na bijna tien jaar komt er een einde aan een juridisch geschil tussen de gemeente Knokke-Heist en een groep brandweermensen van de post Knokke-Heist. De spuitgasten dienden klacht in bij de arbeidsrechtbank en eisten compensatie voor te veel gewerkte uren ten opzichte van hun verloning. Een recent cassatieberoep was nog in behandeling.?Nu is er dus een dadingovereenkomst gesloten. “Voor mij

Lees meer »

Heb jij een vraag voor Het Grote Debat van VTM NIEUWS?

Op 4 juni vindt Het Grote Debat van VTM NIEUWS plaats. Zeven politieke kopstukken nemen het daarin tegen elkaar op: Alexander De Croo (Open Vld), Bart De Wever (N-VA), Tom Van Grieken (Vlaams Belang), Sammy Mahdi (CD&V), Petra De Sutter (Groen), Melissa Depraetere (Vooruit) en Raoul Hedebouw (PVDA). Het Grote Debat draait rond vijf thema’s: geld, migratie, defensie/veiligheid, onderwijs en

Lees meer »

De fietsvergoeding: zo levert jouw rit naar het werk geld op

Vorig jaar heeft 1 op de 8 werknemers een fietsvergoeding gekregen van zijn werkgever. Dat blijkt uit cijfers van HR-bedrijf SD Worx. Sinds 1 mei 2023 zijn bedrijven verplicht om hun personeel een kilometervergoeding te geven wanneer ze met de fiets van of naar het werk rijden. Hoe kan jouw fietstocht naar je werkplek geld opleveren?

Lees meer »

IN BEELD – Natalia in Schiervelde in Roeselare: “Ik mag geen stap verkeerd zetten, geen woord teveel zeggen, maar daar ben ik niet zo goed in”

Op het podium van Schiervelde in Roeselare stond Natalia in een organisatie van PMLE. De zaal was goed gevuld voor deze zangeres uit de Kempen, die 90 minuten op het podium stond én zo gelukkig was dat ze mocht optreden voor zo’n enthousiast publiek.
The post IN BEELD – Natalia in Schiervelde in Roeselare: “Ik mag geen stap verkeerd

Lees meer »

Cultuurhuis De Leest ‘boert goed’ met zeer succesvolle voorverkoop: al voor 70.000 euro aan tickets verkocht

Met de slogan “De Leest boert goed” startte het Izegemse cultuurhuis De Leest op zaterdag 18 mei de voorverkoop voor het najaarsprogramma 2024. “En die slogan blijkt ook uit het zeer hoge aantal ticketkopers tijdens de voorverkoopdag. Het ziet er zelfs naar uit dat we van een record kunnen spreken”, zegt een tevreden schepen van Cultuur Kurt Himpe (N-VA).

Lees meer »

Congolees regeringsleger zegt poging tot staatsgreep verijdeld te hebben

In Congo heeft het regeringsleger in de nacht van zaterdag op zondag een staatsgreep verijdeld. Dat meldt een woordvoerder in een korte toespraak op de staatszender. Er werden verschillende arrestaties verricht. Eerder op zondag was al duidelijk geworden dat bij een aanval op het huis in Kinshasa van kandidaat-parlementsvoorzitter Vital Kamerhe drie doden waren gevallen. De aanvallers waren er ook

Lees meer »