Kermiskoers in Beselare wordt stilgelegd na zware val, hulpdiensten reanimeren renner op parcours

De kermiskoers voor beloften en elite zonder contract zondagnamiddag in Beselare, een deelgemeente van Zonnebeke, werd na acht van de dertien ronden definitief stilgelegd nadat Jordy Decottignies uit Roeselare zwaar was gevallen en door de hulpdiensten moest worden gereanimeerd op het parcours. Vermits er daardoor geen doorgang meer mogelijk was, werd er niet meer verder gekoerst.

Voor de Grote Prijs André Dussessoye kwamen er maar liefst 148 renners aan de start. “De omloop was dit keer in vergelijking met vroeger in de omgekeerde richting”, zegt penningmeester Albert Vandenbulcke van het organiserend Vlug en Sterk Beselare. “Aan de rotonde ter hoogte van De Kortekeer ging het richting Geluveld en dan rechtsaf door de ambachtelijke zone De Polderhoek naar De Reutel. Ter hoogte van de garage Deman versmalt het en reed een renner door tegen een betonnen elektriciteitspaal.”

Koud

“De vrijwilligers van het Vlaamse Kruis waren mee in de koers en zorgden voor de eerste zorgen. Door de afgevaardigden van Wielerbond Vlaanderen werd de koers stopgezet. Eerst werd er nog aan gedacht om na een neutralisatie opnieuw te starten, maar iedereen kreeg het ondertussen koud en dus was dit geen optie meer. Op dat moment reed er zeven man voorop en behoorde de gevallen renner tot de achtervolgers. In overleg met de renners en de afgevaardigden van Wielerbond Vlaanderen werd het prijzengeld verdeeld onder 30 renners.”

Geen schuld

“Voor ons is dat natuurlijk een ferme tegenslag, maar we treffen geen enkele schuld. Ons parcours was in orde. Zo blijkt alvast uit het rapport van de afgevaardigden van Wielerbond Vlaanderen.”

Jordy Decottignies eindigde onlangs tweede op het provinciaal kampioenschap voor beloften in Rollegem bij Kortrijk. In de slotfase moest hij buigen voor man van de streek Arno Vanhaecke en was enorm ontgoocheld. Hij koerst voor het Cycling Team Uw Immo Plus-Pessemier.

The post Kermiskoers in Beselare wordt stilgelegd na zware val, hulpdiensten reanimeren renner op parcours is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

VIDEO. Tornado in VS veegt gebouw in seconden weg

Verschillende tornado’s hebben eind april lelijk huis gehouden in de Amerikaanse staat Nebraska. Op nieuwe beelden, gerecupereerd van een dashcam, is te zien hoe een orkaan een gebouw verwoest in enkele seconden. De tornado vaagde het gebouw in mum van tijd weg.

Lees meer »

Directrice getuigt na brooddozenonderzoek: “Lege brooddozen is niet het grootste probleem, wat erin zit wel”

Drie kinderen zonder lunch op een totaal van 1.051: dat is het resultaat van een onderzoek van de Universiteit Gent en het Vlaams Instituut Gezond Leven. Lege brooddozen komen minder vaak voor dan verwacht, maar tegelijkertijd geeft 9 procent van de kinderen aan dat er thuis niet altijd voldoende te eten is. Directrice Ann Savat kan dit beamen: “We hebben

Lees meer »

Veel volk op motorbeurs Motominds en tattoobeurs Ink Town in Kortrijk Xpo

Een belevingsbeurs voor motorliefhebbers, gecombineerd met een salon waar liefhebbers van kunst op het lichaam zich thuis voelen. Voor de tweede keer sloegen Motominds en Ink Town de handen in elkaar en palmden ze, met succes, de Kortrijkse Xpo in. “Het lijkt er sterk op dat de motorcommunity een vaste stek in West-Vlaanderen heeft gevonden.”
The post Veel volk

Lees meer »