“Perfecte mix van ervaring en jong geweld”: KEVC Beselare is kampioen in derde provinciale A

Met nog twee speeldagen op het programma in derde provinciale A wist KEVC Beselare zich afgelopen weekend tot kampioen te kronen. De jongens van trainer Thierry Lemaire gingen met 2-7 winnen op bezoek bij Sporting Keiem. Door de overwinning telt Beselare nu tien punten meer dan eerste achtervolgers KSV De Ruiter en Dosko Beveren.

Doelman Vahram Gevorgyan en kapitein Dimitri De Saedeleer beleefden een lange feestnacht. “We hebben gevierd tot in de vroege uurtjes,” klinkt het in koor. “Na zo’n seizoen mogen we wel even genieten en vieren. De druk is er nu af. We kunnen de overige twee wedstrijden met veel plezier op het veld afwerken”, beseft Gevorgyan.

Secretaris André Cokelaere beleefde de titel vanop afstand. “Door een gepland familieweekend kon ik niet aanwezig zijn op de titelwedstrijd. Ik werd zaterdagavond wel op de hoogte gehouden via WhatsApp en kon dus ook zeker mee genieten.”

Dat Beselare de verdiende kampioen is, daar zijn de drie het unaniem over eens. “We stonden vanaf het begin van het seizoen aan kop en hebben het niet meer afgegeven”, aldus Dimitri.

“Klopt”, vult Vahram aan. “We openden net als Dosko Beveren het seizoen heel sterk. We wisten dan al dat er wel wat mogelijk moest zijn dit jaar. Op de zesde speeldag konden we thuis de maat nemen van Dosko Beveren. Vanaf dan heben we de koppositie niet meer afgegeven.”

“We hebben de eerste en tweede periode gewonnen. Dan kan er geen discussie zijn over wie de verdiende kampioen is”, weet ook de secretaris.

Complete ploeg

Zowel de 35-jarige doelverdediger als de 30jarige middenvelder vinden het moeilijk om in enkele woorden aan te geven waarom Beselare er dit jaar met kop en schouders bovenuit stak. “Het is sowieiso een collectief werk. Met één of twee spelers kan je geen kampioen worden. Het is de verdienste van de volledige club. Zowel bestuur, staf, spelers als supporters hebben een belangrijk aandeel in deze titel. Ik heb bijvoorbeeld veel te danken aan keeperstrainer Niels Carnel. Hij hield mij het hele jaar zowel fysiek als mentaal scherp en bleef me steunen in de moeilijkere periodes”, aldus Vahram.

“Het klopt inderdaad dat we een bijzonder complete ploeg hebben”, beaamt Dimitri De Saedeleer. “We hebben een perfecte mix van ervaring en jong geweld. Onze centrale as is behoorlijk ervaren. We hebben vinnige flanken die veel gedrevenheid uitstralen en luisterden wanneer het moest. Ik heb vaak eens op hen geroepen dit seizoen, maar ze hebben dat goed opgenomen en na de wedstrijd was dat telkens onmiddellijk vergeten.”

Na amper één jaar in derde provinciale keert Beselare straks dus al terug naar tweede provinciale. Zowel doelman, kapitein als secretaris zijn het erover eens dat hen dit keer wel een langer leven beschoren zal zijn in tweede. “We hebben ons huiswerk al gemaakt. We haalden enkele serieuze versterkingen binnen en heel wat spelers blijven ook volgend seizoen”, aldus Cokelaere.

“Er is zeker al een mooie ploeg samengesteld”, aldus De Saedeleer, die ook volgend seizoen in Beselare blijft. “Het is altijd afwachten hoe het samenspelen zal verlopen, maar dat was ook dit seizoen het geval. We hadden een volledig nieuw team. Maar we zijn er vanaf de voorbereiding vol voor gegaan. Als we dat nu opnieuw doen, ben ik ervan overtuigd dat we iets moois kunnen neerzetten in tweede.”

Einde carrière

Vahram Gevorgyan zal volgend seizoen niet meer onder de lat staan voor Beselare, al blijft hij wel aangesloten bij de club. “Ik heb beslist om te stoppen, maar ben niet op zoek naar een ander team. Ik blijf aangesloten bij Beselare en hoop dat ze mij het hele seizoen niet nodig hebben. Ik zal wel af en toe blijven meetrainen om mijn conditie te onderhouden en blijft zeker beschikbaar mochten ze mij in de loop van het seizoen eens nodig hebben.”

De nieuwkomers voor volgend seizoen zijn Petr Borzin, Nastja Sarrazin, Jarne Verlinde en Laurent Vandamme (allen Wervik), Maxime Delbaere (Westrozebeke), Bilal El Kaddouri (Gits), Robin Hoornaert (Bissegem), Ahmed Zaki Elsayed Mamdouh en David Merlevede (beiden Geluveld), Joshua Rodriguez Webb (Merkem), Imar Vandenabeele (Hollebeke) en Nicolas Lapauw. (BP)

Zondag 21 april om 15 uur: Dosko Beveren – KEVC Beselare.

The post “Perfecte mix van ervaring en jong geweld”: KEVC Beselare is kampioen in derde provinciale A is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE OEKRAÏNE. Rusland heeft niet voldoende troepen voor grote doorbraak in Oekraïne, zegt NAVO-generaal – “Rusland gebruikt burgers als menselijk schild”

Het Russische leger houdt 35 tot 40 burgers vast in de stad Vovtsjansk en gebruikt hen als menselijk schild om een militair hoofdkwartier te beschermen. Dat zegt de lokale politie. De Russische opmars zou in bepaalde zones in de noordoostelijke regio Charkiv dan weer een halt toegeroepen zijn. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

Macron en Scholz delen bezorgdheid over omstreden wet Georgië

Frankrijk en Duitsland zijn “diep bezorgd over de situatie in Georgië”, waar het parlement vorige week de zogenoemde buitenlandse-agentenwet aannam. Dat zeggen de Franse president Emmanuel Macron en de Duitse bondskanselier Olaf Scholz in een gezamenlijke verklaring. Volgens de partij Georgische Droom is die wet nodig om het land te beschermen tegen inmenging van het westen.

Lees meer »

Australische miljardair eist verwijdering van haar portret uit museum

De Australische miljardair Gina Rinehart (70) heeft het belangrijkste museum van hoofdstad Canberra gevraagd een portret van haar te verwijderen, omdat ze het kunstwerk niet geslaagd vindt. Het schilderij van de bekroonde kunstenaar Vincent Namatjira hangt tussen 20 andere portretten van bijvoorbeeld koningin Elizabeth II en de voormalige premier Julia Gillard op een tentoonstelling in de National Gallery of Australia.

Lees meer »

POLITIEKE ANALYSE. “Zelfs over het Songfestival was er alleen een debat van extremen. Is nu echt álles politiek geworden?”

Wat zeggen politici niet, maar dénken ze wel? In zijn nieuwe analyse, exclusief voor HLN, gunt opiniemaker Noël Slangen jou elke week een blik achter de schermen van de politiek. Vandaag: hoe de vele tinten grijs tussen zwart en wit verdwenen lijken, met het Songfestival als recentste voorbeeld. “Nooit gekeken, noch gestemd, maar nu twintig stemmen voor Israël uitgebracht. Is

Lees meer »

79-jarige gepensioneerde landbouwer uit Izegem moet 6.000 euro boete betalen voor het verbranden van afval

Een 79-jarige gepensioneerde landbouwer uit Izegem moet 6.000 euro boete betalen omdat hij twee keer betrapt werd terwijl hij afval verbrandde op zijn domein. De man zei zelf dat hij het te duur vond om naar het containerpark te gaan.
The post 79-jarige gepensioneerde landbouwer uit Izegem moet 6.000 euro boete betalen voor het verbranden van afval appeared first

Lees meer »

Geen enkele Van den Bossche nog veilig in ‘Familie’ na comeback van opperschurk: “We willen ‘Game of Thrones’ achterna”

Al wekenlang wordt er bij de ‘Familie’-kijkers volop gespeculeerd. Wie is het onheilspellende personage Joris (Jan Sobrie) dat enkele maanden geleden zijn intrede maakte in de reeks en wat is hij van plan? Het is Simon, het is Bert, het is Xavier Latour, het is Didier De Kunst: de gekste theorieën deden de ronde en kijkers gingen helemaal los bij

Lees meer »

Alsof de rest stilstaat: zo zwaar sloeg Pogacar op 14 kilometer van de streep toe om nadien ook Quintana te overrompelen

Alweer een prestatie om in te kaderen van Tadej Pogacar (25) in de Giro. Op 14 kilometer van de finish liet hij op de voorlaatste klim van een moordende etappe zijn concurrenten achter. Op weg naar leider Quintana. Drie minuten reed die toen al voor, maar de Colombiaan was niet opgewassen tegen de Sloveense orkaan. Kijk hieronder naar het nieuwe

Lees meer »