Nieuwkomer Matthias Catry aan kop met KEVC Beselare: “Als centrale verdediger wil ik graag tienmaal de nul houden dit seizoen”

KEVC Beselare boekte afgelopen weekend een 3-1-thuisoverwinning tegen rechtstreekse concurrent Dosko Beveren. Door deze overwinning zijn de Beselarenaars alleen leider én momenteel nog ongeslagen in derde provinciale A. Nieuwkomer Matthias Catry is dan ook bijzonder tevreden met de start van zijn club.

“We hebben de lat voor aanvang van het seizoen hoog gelegd”, vertelt Matthias Catry. “Iedereen weet dat het de ambitie is om zo snel mogelijk terug naar tweede provinciale te gaan. We zijn goed gestart en dat geeft ons vertrouwen. Maar de weg is nog heel lang.” Catry trekt zondag met KEVC Beselare naar Brielen Sport, een ploeg uit de rechterkolom. Op papier dus een haalbare kaart. “Het is opnieuw een wedstrijd die moet gewonnen worden. We hebben ook wat verder vooruit durven kijken. Als we de lijn kunnen doortrekken de komende wedstrijden dan zit de eerste periodetitel er zeker in. Dit zou ons meteen zekerheid geven over een eindrondeticket.”

Dat promotie dit jaar het belangrijkste doel is in Beselare is intussen bekend. De manier waarop is van minder belang, al beseft Catry dat eindronde altijd gevaarlijk kan zijn. “Uiteraard willen we liefst promoveren met een titel. Op papier hebben we een goede ploeg met veel kwaliteit. Maar er zijn nog andere ploegen die ook een sterke kern hebben. Een titel krijg je nooit cadeau. Het zal kwestie zijn om een heel jaar met dezelfde focus en overtuigend voor de dag te komen, ook tegen de lager gerangschikte ploegen”, gaat de centrale verdediger verder. Catry kwam afgelopen zomer naar Beselare na vier seizoenen in Geluveld. Een overstap die hij zich nog niet beklaagd. “Ik ben terechtgekomen bij een mooie club. We hebben spelers die individueel het verschil kunnen maken. Daarnaast hebben we een mix van spelers met ervaring in hogere afdelingen en jonge gemotiveerde gasten die het niveau aankunnen”, aldus Matthias.

Ambitie

“Dat is de sterkte van onze ploeg en daarop moeten we verder bouwen. Als centrale verdediger wil ik graag tienmaal de nul houden dit seizoen. Dit is altijd mijn ambitie aan het begin van het seizoen. Momenteel zijn we op de goede weg”, besluit de Kruisekenaar. (BP)

Zondag 15 oktober om 15 uur: Brielen Sport – KEVC Beselare.

The post Nieuwkomer Matthias Catry aan kop met KEVC Beselare: “Als centrale verdediger wil ik graag tienmaal de nul houden dit seizoen” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Het is echt goed geweest”

SK Westrozebeke neemt straks een doorstart in vierde provinciale. Bijna de volledige kern en de technische staf moesten op zoek naar een andere sportieve werkgever, maar voor de 35-jarige Tom Raes stopt het verhaal. Na een carrière van net geen 30 voetbalseizoenen hangt hij de schoenen aan de haak.
The post “Het is echt goed geweest” appeared first on

Lees meer »

Geen schoolfeest, wel nieuwe protestmars: Plannen voor nieuwe school van ontslagen directeur worden concreter

Op zaterdag 1 juni is er een tweede protestmars tegen het ontslag van directeur David Breyne van vrije basisschool De Kleine Ster in Mesen. De directeur wil een rechtszaak aanspannen tegen het schoolbestuur en het dreigement dat hij met het schoolteam een nieuwe school zal oprichten als de voorzitter van het schoolbestuur niet opstapt, lijkt menens.
The post Geen

Lees meer »

LIVEBLOG DAUPHINE. Voorzichtige Evenepoel over comeback: “Allemaal nog wat onwennig, maar moet me over de pijn heen zetten”

Bijna twee maanden na zijn zware crash in de Ronde van het Baskenland keert Remco Evenepoel dit weekend terug in het peloton. De Belgische kampioen start in het Critérium du Dauphiné, voor veel renners de laatste test richting Tour de France. In een gesprek met Stijn Vlaeminck van VTM NIEUWS blikte hij vooruit naar zijn rentree. Volg al het nieuws

Lees meer »

Derde seizoen van Nonkels komt er aan!

Ja, gedimme! Net voor de laatste aflevering van ‘Nonkels’ op antenne gaat, kondigt de zender via hun sociale mediakanalen een derde seizoen aan.
The post Derde seizoen van Nonkels komt er aan! appeared first on KW.be.

Lees meer »

Automobilist probeert politie te misleiden door met vriendin van plaats te wisselen, maar misrekent zich: “Ze kon met haar voeten niet aan de pedalen”

Onder het motto ‘beter geprobeerd en mislukt dan nooit geprobeerd’. Een 34-jarige automobilist die aan een controle in Wielsbeke de politie om de tuin wou leiden, viel uiteindelijk toch door de mand. Zijn grote gestalte speelde hem parten.
The post Automobilist probeert politie te misleiden door met vriendin van plaats te wisselen, maar misrekent zich: “Ze kon met haar

Lees meer »