Zondag al titelfeest bij KEVC Beselare?

KEVC Beselare kan dit weekend al de titel pakken in derde provinciale A. Het moet daarvoor zaterdagavond zelf winnen tegen TSC Proven én hopen dat eerste achtervolger KSV De Ruiter een dag later punten laat liggen tegen US Ploegsteert. “Maar we moeten in de eerste plaats naar onszelf kijken”, blijft trainer Thierry Lemaire voorzichtig.

Net voor de paasonderbreking boekte KEVC Beselare een zuinige 0-1-overwinning op het veld van US Ploegsteert. Een welgekomen driepunter na een toch wel verrassende acht op vijftien. Ook trainer Thierry Lemaire beseft dat het de voorbije weken wat moeizamer loopt bij zijn ploeg. Vooral de efficiëntie voorin ligt wat lager.

“De velden worden wat moeilijker bespeelbaar en zo kunnen de technische spelers minder kwaliteit tonen”, aldus Lemaire. “Daardoor scoren we volgens mij de laatste weken wat moeilijker. We moeten proberen om in de laatste fase van het seizoen het scorend vermogen opnieuw op te krikken.”

Zes punten

Als Beselare zaterdag zelf wint van TSC Proven en KSV De Ruiter doet dat op zondag niet tegen Ploegsteert, dan is Beselare komend weekend al kampioen. Toch wil de 55-jarige Geluwenaar nog niet te veel bezig zijn met een eventuele titel. “Ik hoor nog te veel het woord ‘als’. We moeten in eerste instantie naar onszelf kijken en proberen om zelf zo snel mogelijk zes punten te pakken en zo de titel binnen te halen. Al zou ik natuurlijk geen neen zeggen, mocht het dit weekend al kunnen gebeuren. Ik wil het liefst zo snel mogelijk kampioen worden.”

Zelf verwacht de coach zaterdagavond een moeilijke wedstrijd. “Ik herinner me een pittige match in de heenronde. Proven heeft veel fysiek sterke spelers. Zelf hebben zij niets meer te winnen of te verliezen, maar natuurlijk wil elke ploeg tonen dat ze iets kunnen halen tegen de leider. Dat maakt het extra moeilijk voor ons. Het is aan ons om te bewijzen dat we met die druk omkunnen en het kunnen waarmaken.”

Thierry Lemaire heeft intussen ook beslist dat hij ook volgend seizoen trainer blijft in Beselare. “Ik voel me hier heel goed. Ik krijg veel steun van het bestuur en we proberen samen iets moois neer te zetten. Ook volgend seizoen zullen we dat proberen door te trekken”, besluit de coach.

Zaterdag 6 april om 19 uur: KEVC Beselare – TSC Proven.

The post Zondag al titelfeest bij KEVC Beselare? is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Darter Arne Degryse: “Mijn niveau gaat in stijgende lijn”

Arne Degryse van Team Dartshop Vanhee Menen neemt op zaterdag 27 en zondag 28 juli deel aan de Youth Development Tour in Engeland. De grootste Europese dartstalenten nemen het daar tegen elkaar op.
The post Darter Arne Degryse: “Mijn niveau gaat in stijgende lijn” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Finland verdenkt Russisch schip van schending territoriale wateren

Finland verdenkt een Russisch schip ervan vrijdagnamiddag de Finse territoriale wateren binnengevaren te zijn. In een verklaring van het Finse ministerie van Defensie is te lezen dat de kustwacht het incident onderzoekt “en dat verdere informatie in de loop van het onderzoek vrijgegeven zal worden”. Het incident deed zich voor in het oostelijk deel van de Finse Golf.

Lees meer »

Eendracht Aalst mag van Voetbal Vlaanderen in Merelbeke spelen, gemeente vraagt juridisch advies

Voetbalclub Eendracht Aalst mag van Voetbal Vlaanderen komend seizoen in Merelbeke spelen. De club uit 1e provinciale zocht een nieuw stadion, omdat het van het stadsbestuur van Aalst niet meer in het Pierre Cornelisstadion mag spelen. Het gemeentebestuur van Merelbeke kan wel nog altijd beslissen dat het terrein om organisatorische of veiligheidsredenen niet geschikt is. De gemeente wint nu juridisch

Lees meer »

PS “diep gekwetst” door toespraak van koning Filip op 21 juli

PS kon de toespraak van koning Filip naar aanleiding van de nationale feestdag niet smaken. Dat laat voorzitter Paul Magnette woensdag blijken in een interview met La Libre. De vorst zei dat de verkiezingsuitslag een kans biedt op een “nieuw samenhangend project”, maar daar maken de Franstalige socialisten voorlopig geen deel van uit.

Lees meer »

“Dat twee zonen overleefden, houdt me recht”: moeder van overleden Mathias (12) reageert op verkeersdrama

“Dat ik mijn oudste zoon Mathias heb moeten afgeven, is verschrikkelijk, maar het feit dat Lukasz en Kyalo het ongeval hebben overleefd, houdt mij recht. We slaan er ons met drie wel doorheen”, reageert Fanny, de moeder van de drie Antwerpse kinderen die zaterdagmorgen betrokken waren bij een zwaar verkeersongeval in Sinsin, in de provincie Namen. Bij dat ongeval kwam

Lees meer »