Nog altijd gesprekken tussen Israël en Hamas, VS “optimistisch” over een akkoord

In de Egyptische hoofdstad Caïro zijn de onderhandelingen over een mogelijk staakt-het-vuren tussen Israël en Hamas nog altijd aan de gang. Dat zeggen Egyptische media. Zondag had Hamas een voorstel aanvaard, maar dat gaat volgens Israël niet ver genoeg. De Verenigde Staten zeggen optimistisch te zijn, maar ze vragen ook dat de grensovergang in Rafah zo snel mogelijk weer opengaat. Israël heeft de controle aan de Palestijnse kant daar overgenomen. 

Meer krantenkoppen in België

Veurnse café-uitbaters breiden hun terrassen uit tot EK-dorp: “Alle matchen van de Rode Duivels zullen hier te zien zijn”

Over precies een maand gaat het EK voetbal van start. De uitbaters van de cafés De Kroon, De Botermand en Furna Pub op de Grote Markt van Veurne bundelen hun krachten om de wedstrijden van de Rode Duivels op een groot scherm te vertonen.
The post Veurnse café-uitbaters breiden hun terrassen uit tot EK-dorp: “Alle matchen van de Rode

Lees meer »

Anouchka uit ‘Boer zkt vrouw’ heeft geen contact met haar ouders: “Ze kwamen zelfs niet naar m’n diploma-uitreiking”

De traantjes vloeiden rijkelijk in ‘Boer zkt vrouw’ zondagavond. Michiel (27) koos voor Rune (23) en moest bijgevolg met pijn in het hart Anouchka (23) huiswaarts sturen. “Omdat ik spiritueel ben, voelde ik het aankomen”, reageert die laatste. In dit interview zet ze de puntjes op de i over haar exit, verklapt ze of ze nog contact heeft met Michiel

Lees meer »

REPORTAGE. Waarom heel Europa kijkt naar Vlaams Belanger Guy D’haeseleer: “Ninove kan het eerste dominosteentje zijn dat valt”

Een centrumstad met niet meer dan 40.000 inwoners in Oost-Vlaanderen, en toch kijkt iedereen tegenwoordig naar Ninove. Bij de komende gemeenteraadsverkiezingen bestaat de kans dat het de eerste gemeente wordt met een absolute meerderheid voor Vlaams Belang. Dat heeft de partij te danken aan één man: Guy D’haeseleer. Vorig weekend kon u in deze krant nog lezen dat hij in

Lees meer »

Roger en Lena varen in een gouden huwelijksbootje

Roger Van Bruwaene (72) en Lena Bauwens (69) mochten hun gouden jubileum vieren. Roger groeide op in Wingene en later in Egem. Hij studeerde voor mecanicien en metaalbewerker. Na zijn huwelijk startte hij samen met Lena in Egem een eigen landbouwbedrijf op, gespecialiseerd in aardappelen en later ook mestverwerking. Lena ging naar school op Sint-Elooi
The post Roger en

Lees meer »

Speeddaten was een topper: “Je weet nooit dat je iets of iemand ontdekt”

In een van de Broeltorens kon je speeddaten in ‘Kelly en Tims relatiebureau’. Eline Vyncke is Kelly, een ervaringsgericht verbindingsexperte, Wouter Verdegem is Tim, een relationeel therapeut. Tim is 45 en Kelly is naar eigen zeggen ‘forever young’. Samen probeerden ze tijdens het speeddaten koppeltjes te maken. Ruim 44 kandidaten kwamen opdagen.
The post Speeddaten was een topper: “Je

Lees meer »

Daniël en Claudette zijn een diamanten koppel

Daniël Deweer en Claudette De Bruyne vierden op 28 april hun diamanten jubileum samen met hun familie. Daniël (81) is geboren in Lacroix-Saint-Ouen (Frankrijk) en Claudette (80) is geboren in Houthulst.
The post Daniël en Claudette zijn een diamanten koppel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Weduwe van trucker Gheorghe spreekt voor het eerst na aanslag met rioolrooster: “Ik schreeuwde, maar hij hoorde me niet meer”

“Ze hebben hem vermoord. Opzettelijk. En mij hebben ze in één klap ook vernietigd.” Aan het woord is Maria Godja (39), de verloofde van de trucker die vrijdagnacht stierf nadat jongeren een riooldeksel van op een brug in zijn cabine slingerden. Zij zat als passagier naast hem en doet voor het eerst haar verhaal. Over haar verloofde Gheorghe. En over

Lees meer »

Parlementsvoorzitter VS naar New York om Trump te steunen

De Amerikaanse oud-president Donald Trump heeft bij de rechtbank in New York steun gekregen van een van zijn meest prominente partijgenoten. Voorzitter Mike Johnson van het Huis van Afgevaardigden zei tegen Amerikaanse media een van de “honderden miljoenen” burgers te zijn die zich grote zorgen maken over de vervolging van Trump.

Lees meer »

1 miljoen Vlaamse subsidie voor bouw nieuw Dorpshuis

Het gemeentebestuur van Ichtegem reageert bijzonder opgetogen op de Vlaamse financiële steun voor het Dorpshuis. Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Hilde Crevits (CD&V) kent een investeringssteun toe van 1 miljoen euro voor de bouw van het nieuwe lokaal dienstencentrum op het Dokter Bruwierplein. Het nieuwe Dorpshuis komt op de locatie van het voormalige
The post 1 miljoen

Lees meer »